Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Egy kezdő házas megosztja: a jó házasság 13 titka

Egy kezdő házas megosztja: a jó házasság 13 titka

20170726_161625_001.jpg

 

 

Sose gondoltam volna, hogy egyszer majd arról fogok itt értekezni, hogy mi a jó házasság titka. Nyilván kezdő vagyok mindenben, egészen 42 éves koromig nem éltem együtt senkivel, - és nem is hittem, hogy fogok, - aztán meg úgy indítottam ezt a kapcsolatot, hogy egy hónap után összeköltöztünk, vagyis én költöztem Toszkánába, ennek lassan 2 éve lesz!

Végül is több, mint egy hónapja férjes asszony vagyok, úgyhogy íme, kezdő házasként az eddigi tapasztalataim!

1. Csak egy papír! Mondták sokan, amúgy is együtt éltek egy ideje, semmi sem fog változni!
Papír ide, papír oda, én igenis érzem, hogy változott valami, a mi kapcsolatunkat még szorosabbá fűzte, eddig is "mi-ketten-a-világ-ellen" harcoltunk, most még jobban úgy érezzük, hogy egy csapat vagyunk

2. Tekintve, hogy éjjel-nappal együtt vagyunk, a beszélgetés kihagyhatatlan. Mindent meg- és kibeszélünk, ez talán kicsit egészségtelennek is tűnik, de nálunk működik. Így aztán nincsenek nem kibeszélt sértődések, tüskék, rágódások, és egy idő után meg látod is egyből, ha a másiknak valami baja.

3. Mielőtt összeköltöztünk 2 éve, jól átbeszéltük kinek, milyen elvárásai vannak a másikkal szemben és a kapcsolatban. Nem mondom, hogy minden úgy lett, ahogy akkor megállapodtunk, például megmondtam, hogy nem fogok takarítani, és tessék, nyári takarítónő lettem a házkiadás kapcsán. Szóval nem árt rugalmasnak lenni!

4. Majdnem minden nap megállapítjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy egymásra találtunk. Az érzéseket igenis ki kell mondani, még akkor is ha evidens, mert mindig jól esik, a másiknak is. Én angolul sokkal könnyebben mondom ki az érzéseimet, biztos van rá tudományos magyarázat.

5. Nincs olyan, hogy megcsináltuk és mostantól minden fasza. Nap mint nap dolgozni kell azért, hogy a másik újra belém szeressen, a hétköznapi rutinban is meg kell találni a pillanatot, ami arra emlékeztet, hogy miért is házasodtunk össze.

6. Én alapvetően remete típus vagyok (lehet nevetni!), és nagyon jól elvagyok magamban. Így aztán eleinte eléggé tartottam attól, hogy ez sok lesz, de valamiért nem. Persze, vannak a napok amikor teret kell kérnem, hogy "Gondold azt, hogy ma reggel elmentem az irodába és majd csak délután 6-kor jövök haza, ebédkor találkozhatunk a konyhában!". 

7. Date night. Bár nem szoktam úgy érezni, hogy belefulladunk a hétköznapi rutinba, néha igenis ki kell öltözni és elmenni valahova és úgy viselkedni, mintha még nem lennénk házasok, hanem csak randizgatunk.

8. A türelem helyett nálam az elengedés működik. Egyszerűen nem idegesítem fel magam, vagy lepereg rólam, ha valami baromságot csinál. Nem vagyok hajlandó stresszelni!

9. Folyamatosan inspiráljuk egymást, nekem ez létszükséglet. Mindketten sokat olvasunk, és megvan a magunk véleménye mindenről, így az élet értelmétől kezdve, a peri-menopauzán át (ez most a legújabb nálam), a hogyan fogunk sokáig élni, és az életmódváltásunkon keresztül (már mindketten 6 kilót fogytunk!), folyamatosan biztatjuk és ösztönözzük egymást.  

10. Folyamatosan elviseljük egymást. Nincs olyan, hogy minden nap zizi, lufi, körhinta, de ebből nem csinálunk nagy ügyet, van amikor én vagyok morcos egész nap, van amikor vele nem lehet beszélni egész nap. A lényeg, hogy ne tartson sokáig és nem fekszünk le aludni, hogy nem békültünk ki.

12. Színésznek készült a férjem, így folyamatosan megy a vicceskedés. A kedvencem az, amikor összeveszünk valamin, és nekem kellene bocsánatot kérni, de én makacs vagyok, nem engedek, és akkor odaáll elém és azt mondja: Ok, I forgive you. Itt persze mindig elnevetem magam.

13. Na és, persze minden nap van valami, néha kétségbe esünk, hogy ezt hogy fogjuk megoldani vagy kifizetni (például amikor a vízvezetékszerelő küld egy 2000 eurós számlát!), volt a betegségem ugye, de nem hagyjuk, hogy ez eluralkodjon rajtunk, mindig lesz valahogy, ha pozitívak vagyunk. 

Egy kezdő házas megosztja: a jó házasság 13 titka Tovább
Anna Wintour cipőt tervezett a Nike-nak

Anna Wintour cipőt tervezett a Nike-nak

teljes_kepernyo_rogzitese_2018_07_14_01923_bmp.jpg

Anna Wintour idén 30 éve az amerikai Vogue főszerkesztője, talán ennek alkalmából vállalta be élete első divatos kooperációját a Nike-val, 68 évesen, és persze szigorúan a Vogue égisze alatt.

teljes_kepernyo_rogzitese_2018_07_14_02132.jpg

teljes_kepernyo_rogzitese_2018_07_14_02225.jpg

Így született meg Anna Wintour x Air Jordan 1 High Zip AWOK nevű edzőcipő, mely július 21-jén debütál, ára 220 dollár lesz. 

AWOK -  így okéz Wintour az irodában, kész mennybemenetel lehet, amikor megkapja az ember!

Amúgy volt szerencsém egyszer Anna Wintour aurájában megfürödni, itt írtam róla.

vogue-air-jordan-1-high-zip-bq0864_601-1.jpg

vogue-air-jordan-1-high-zip-bq0864_601-14.jpg

vogue-air-jordan-1-high-zip-bq0864_601-3.jpg

vogue-air-jordan-1-high-zip-bq0864_601-6.jpg

https_2f_2fhypebeast_com_2fimage_2f2018_2f07_2fanna-wintour-vogue-nike-air-jordan-1-3-sneakers-awok-2.jpg

Készült videó is, gondolom viccesnek szánták, sajnos nem ez.

Na de, ettől függetlenül a cipő tetszik, úgy látszik, most a piros edzőcipő megy, én már hónapokkal ezelőtt vettem egyet!

 

 

Anna Wintour cipőt tervezett a Nike-nak Tovább
Az életmentő tészta

Az életmentő tészta

Bevallom, még mindig nem igazán szeretek főzni, ráadásul lassan 44 is leszek, azt hittem ennyi idősen, és 2 év Olaszország után, ez máshogy lesz, így aztán amikor találok valami egészen könnyen elkészíthető ételt, annak nagyon tudok örülni. Amúgy meg kit érdekel, hogy nem szeretek főzni, ha egyébként meg amit tudok, az jó?

Stratégiám: kevés ételt tudok főzni, de azt mind jól, plusz ne kelljen sok időt töltenem a konyhában.

Na, ez a tészta pontosan ilyen, és amikor semmi sem jut az eszembe, akkor ezzel szoktam megmenteni az estét. Ügyes, nem igaz?

20180707_191807.jpg

A képen látható római költemény "Cacio e peppe" azaz "Sajt és bors" tészta névre hallgat, múlt héten a takarítós napom után nem volt kedvem főzni, mondjuk ilyenkor sosincs, kinek van 8 óra takarítás után, és éppen megálltunk egy sörre, ahol mindig megállunk egy sörre a takarítós nap után, és akkor úgy döntöttünk, hogy megnézzük az étlapot is, először vacilláltam kicsit, mert a bolognai ragu bemászott a gondolataimba, de aztán emellett döntöttem, és nem bántam meg, isteni volt.

Na most, azt gondolhatnánk, hogy ezt milyen egyszer elkészíteni, és persze valóban egyszerű elkészíteni, ha tudjuk, mi a titka. A titok pedig a krémes szósz!

És persze, az alapanyagok. Tavaly megismerkedtünk egy séffel, ő mondta azt, hogy egy étel 80%-ban az alapanyagoktól függ, a 20% pedig, hogy ne basszuk el ne rontsuk el.

Szóval jó tészta, jó pecorino romano sajt (juhsajt) és jó olívaolaj. Én még bazi drága maláj borsot is vettem, Paolo Parisi boltjában, de ez már csak igazán az szűzies maximalizmusom.

Az elkészítési idő összesen kb. 10 perc, szóval tényleg nem kell sok időt tölteni a konyhában. Hurrá!

Íme, a recept!

- Felforraljuk a vizet, sót teszünk bele. Spagetti tésztát használunk.

- A forrásban levő vízbe tesszük a tésztát, mi az "al dente"-t preferáljuk, azaz a fogkemény változatot, azaz amikor a tészta külső rétege megpuhul, viszont belül kicsit kemény marad. Tésztát főzni amúgy művészet, emlékszem amikor a leendő férjem elmondta, hogy az arányok pedig: száz gramm tésztához egy liter víz kell, és tíz gramm só. Olajat nem teszünk a vízbe és nem öblítjük a tésztát. A tésztát pedig kevergetni kell, hogy egyenletesen puhuljon. És nem törjük kicsire!

- Egy teáskanál borsra lesz szükségünk, frissen őröljük. A sajtot lereszeljük.

- A
 csomagoláson mindig rajta vagy, hány perces a tészta, főzzük a tésztát annak a feléig, majd szűrjük le, a főzővízet tartsuk meg, mert kell majd. A félig kész tésztát tegyük egy nagyobb serpenyőbe és tegyünk rá annyi vizet, ami még nem lepi el. Menjen rá a lereszelt pecorino sajt és bors, majd rázogassuk össze kis láng alatt és folyamatosan pótoljuk a főzővízet, sajtot és borsot.  A  lényeg, hogy a tésztából fokozatosan kifővő keményítő és az olvadó sajt egy selymes, krémes szósszá álljon össze és bevonja a tésztát.

Gyorsan kell fogyasztani, mert hamar dermed! Buon appetito!

Az életmentő tészta Tovább