Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Felejtsd el a fogyókúrát, válts életmódot!

Felejtsd el a fogyókúrát, válts életmódot!

legutobb_frissitve.jpg

Pár hónapja írtam arról, hogy életmódváltásba kezdtemmivel még sosem voltam olyan kövér egész életemben, mint most. Vagyis akkor, amikor 2 hónapja elkezdtem 72.6 kilóval, ez a 165 cm magasságomhoz, már túl sok volt. Tegnap mértem magam egy hét után, most 67.3 kg vagyok és rettentően büszke magamra.

És nem nehéz, csak elkezdeni. Amikor tehetem járok konditerembe, sétáltatom a kutyát, próbálok minél többet a szabadban lenni, dolgoztatni a testemet. Az étkezéseket tekintve, a mediterrán diéta az alap, minimalizáltam a cukrot, a kenyeret, az alkoholt, mert azért szenvedni nem akarok, és csökkentettem az adagokat, ha nem vagyok éhes, nem vacsorázom,  figyelek a testem jeleire. 

Néha persze, megbotlom egy fagyira vagy egy kis keserű csokira, de utána kompenzálok. Még az elején vagyok, de már most sokkal jobban érzem magam attól, hogy belevágtam és hogy, nem adtam fel. 

Na de, most nem rólam lesz szó, ugyanis meginterjúvoltam három, hasonló életmódváltáson keresztül ment nőt, inspirálódjatok belőlük, ha még arra vártok, hogy valami megadja a kezdő lökést!

Bár legtöbbször elég a tükörbe nézni!

*******************************************************************************

Eszter, 37, online marketinges

33579976_10156104461500813_8833662909327343616_n.jpg

Mi volt az ürügy az életmódváltásra?

Elhíztam és nem is vettem észre igazán. Nem álltam mérlegre, kerültem a tükröket. Aztán egy nap egy gyógyszer miatt el kellett mennem egy alap kivizsgálásra, és a patikus lány szembesített vele, hogy 75,5 kiló vagyok.

Ezenfelül a vérnyomásom, ami mindig alacsony volt, közelít az egészségtelenül magashoz, és hogy fel kilóra vagyok egy túlsúlyos bmi indextől.

Utána jöttem rá, hogy legalább 1 éve nem vettem fel csinos ruhát, meg hogy csak boyfriend farmerekben és melegítő nadrágokban járok, és hogy nem tartom vonzó nőnek magam.

Miért azt választottad, amit? Mi a lényege?

Nem választás volt, hanem inkább egy egy út. Amire nem volt könnyű rálépni, de aztán magától vitt előre. Ma napi két órát mozgok, bio vagy kistermelői termékeket vásárolok és minden nap főzök. Nem veszek nassolnivalót, hanem megcsinálom magamnak. Szinte semmilyen feldolgozott termék nincs a háztartásban. Emellett visszavágtam az étel adagokat, és akkor eszem amikor éhes vagyok.

Mennyire ment nehezen az átállás?

Nehezen indult, utálok sportolni és szeretem az egészségtelen ételeket. Angliában pedig rengeteg a kísértés, hogy nassolj “egészségesen” vegyél “egészséges” készételeket a Marks & Spencerben, minden "balanced for you", meg alacsony alacsony kalória tartalmú..(Eszter most Franciaországban, korábban Angliában élt. - szerk.)

Szóval az első két lépés az volt, hogy beszereztem egy menhelyi kutyát és elkezdtem róni vele az angliai sétautakat, illetve, hogy elkezdtem online intézni a vásárlásaimat, nagyjából végiggondolva, hogy mit szeretnek enni a heten. Igy legalább nem láttam a rengeteg chipset meg csokit...

Mennyire nehéz betartani?

Angliában és Magyarországon eléggé. Angliában rengeteg a kísértés, Magyarországon a magyar fizetésem mellett nem engedhettem meg magamnak a biot. Franciaországban sok a bio termék, a kis biobolt illetve a termelői piac. Falun könnyebb is egészségesen élni, nincsenek gyorséttermek, nekem gyengém volt a thai takeaway, meg a Waitrose pizzája. A mozgás rész a legnehezebb, jógázom, gyalogolok meg pilatesre jarok, de inkább az eredményt szeretem látni, mint hogy élveznem…

Fogytál?

Igen. 11-13 kilót, attól is függ, hogy mennyire figyelek az adott héten. A legjobb az egészben, hogy tartom! 1-2 kilós ingadozások vannak, de semmi jojoeffektus. Felesleges súlyt cipeltem.


A legnehezebb az átállásban?

Nekem a legnehezebb része a fejemben játszódott. Hogy dögös szőke helyett annak lássam magam, aminek a patikuslány: egy elhízásnak induló 35 éves nőnek. Hogy kisebb adagokat egyek és az evés ne szabadidős tevékenység legyen. Hogy megmozduljak és a mozgás az életem részévé váljon. Hogy megértsem, hogy a közmondás , "az vagy, amit eszel”  lényeglátó, és nem az étel minősége az első, amin spórolni kell, ha félre szeretnek tenni valamire. Hogy nem tehetek büntetlenül azt a testemmel, amit csak akarok. 

Mennyire kell kitalálni, hogy mik legyenek az étkezések?

Az attól függ, hogy kinek mennyi pénze van rá. Piacon vásárolni olcsóbb, mint a bioboltban, sok dolgot (humusz, falafel, sos mandula) sokkal olcsóbb elkészíteni, mint megvenni. Úgyhogy én igyekszem legalább a főételeket kitalálni, okosan vásárolni és minél kevesebbet eldobni.

Mennyit kell főznöd hozzá? Szeretsz főzni?

Igényel főzést, igen. Én minden nap főzök, imádom, majdnem annyira, mint az olvasást.  Főleg mert a lekvártól a kefirig mindent magamnak csinálok. Sütni nem sütök, azt nem tudok.

Hogyan vásárolsz? Mit eszel?

Én folyton a piacon lógok! Heti kétszer vagy háromszor egész pontosan, nem csak vásárlást jelent, hanem társasági életet is. Otthonról dolgozom (nálam az életmódváltás munkakörnyezet- és országváltást is jelentett) és nincs gyerekem, aki miatt kevesebb időm lenne.

Evés terén én étteremben mindenevő vagyok, itthon viszont nem. A reggelim tojás és fekete kenyér, zöldség, kefir, sajt. Néha joghurt gyümölccsel, de attol 10-kor már farkaséhes vagyok.

Mindig rengeteg zöldség van itthon, meg sajt, tojás, olíva- és dióolaj a szomszédból, magok, csicseriborsó, lencsefélék, vaj. Csirke és hal pedig a mélyhűtőben.

Sokszor eszem krémlevest, minestronét, halat, csirkét zöldséggel, falafelt, humuszt, magokat.

Én sem eszem magyarosan, csak vendégeknek főzök paprikás csirkét, de akkor természetesen velük eszem. Figyelek arra, hogy idényzöldségeket és gyümölcsöket egyek, télen nem veszek paradicsomot.

Salátát, gyümölcsöt kevesebbet eszem, salátához itt még hideg van, ("napsütötte" Provence...) a gyümölcsöt nem tudom hova beilleszteni.

Nem vagyok édesszájú, viszont megiszom esténként egy pohár bort.

Nem nagyon eszem tésztát, valahogy elmaradt, sem fehér kenyeret.

Rengeteg zöldfűszert használok, nem iszom tejet, a gyengéim a vaj és a chorizo, meg a mirelit kukorica, de Franciaországban valamiért az nem létezik. Viszont mindent a bioboltban, vagy a termelői piacon veszek.

Étteremben itt nem húzok magamnak határt, mert főzni azt nagyon tudnak. Általában a vacsora a fő étkezésem, a franciak későn és sokat esznek - a spanyoloknál azért jobbak - és olyankor van együtt mindenki. Eleinte hőzöngtem ellene, én Angliában 6-kor ettem, de aztán beilleszkedtem.

Nincs túlsúlyos ismerősöm, úgy voltam vele, hogy ha ők kétpofára tudják enni a borjúmirigyet este 9-kor és nem híznak, hát én sem fogok. Nekem másfél évembe tellett eljutni ide. Ez hosszú út, nem egy diétába kezdtem, az életemet változtattam meg úgy, ahogy volt. Türelmet igényelt magammal szemben és sokszor bátorságot. Cserébe viszont szeretek a tükörbe nézni, jól érzem magam a bőrömben. Mivel jól bánok magammal, ezért lelkiismeretfurdalás nélkül tudok alkalmanként betömni egy zacskó haribot, egy Big Mac menüt, vagy végigenni egy ötnapos spanyol nyaralást, mert tudom, hogy ez már mind a szabályt erősítő kivétel.

 

 

***********************************************************************

Kovács Gabriella, 40, belsőépítész 

33663039_10155537563846765_5028849401544572928_n.jpg

Mi volt az ürügy az életmódváltásra? 

Röviden: a karácsonyi irodai partin készült képek. Sejtettem, hogy van egy kis baj a kilókkal, de amikor megláttam magam azokon a képeken, majdnem elbőgtem magam és eldöntöttem, hogy na, ez tovább így nem mehet!

Hosszabban: tavaly szültem egy gyereket, de a karácsonyi partin mar a gyerekszülés előtti súlyommal voltam. Mondjuk, az a súly nem a versenysúlyom, és kicsit nehéznek is éreztem magam szülés előtt is már, de én az esetek 99%-ban elég jól érzem magam a bőrömben és bár tudom, hogy kicsit nagyobb a seggem, mint az átlag, de ez mindig így volt.

Sohasem voltam modell alkat, de mondjuk szerencsére aranyosan hízom meg, legalábbis én ezt hiszem. Szóval ezt a nagydarabság frusztrációt/helyzetet olyan jól elfogadtam már, hogy amikor magamhoz képest is nagyobb vagyok, mint kényelmes, arra is képes vagyok csak úgy legyinteni és csak csavarni egyet a ruhatáramon.

Miért azt választottad, amit? Mi a lényege?

Megláttam a képeket és tudtam hogy gáz van. És fogalmam sincs miért, de az NHS (National Health Service, Gabi Londonban él) oldalán kezdtem el fogyókúrás tippek után nézni. Ott belefutottam egy ilyen életmódváltásos fogyi programba, az a neve, hogy OurPath. Kellett érte fizetni, cserébe küldtek egy digitális mérleget, egy egészség karórát (Isten tudja mi a neve ennek a cuccnak, de idegesítően világít a sötétben, ha megmozdítom a karomat, viszont azt is mérte mennyit alszom..ami kisgyerek mellett eléggé hahaha) meg két füzetet, az egyikben a módszer, a másikban a receptek.

Ja, és persze egy app, és az appon belül egy csoport plusz egy "coach". 3x60 font volt 3 hónapra.
Azt hiszem, az fogott meg a programban, hogy a kajálásról szólt és nem csesztettek rögtön a mozgással. Azt írták, először megtanulunk enni, aztán majd bevezetjük a mozgást is. 
A másik dolog, hogy kellett érte fizetni. Én szeretek ilyen dolgokért fizetni, és nem azért, mert van miből, hanem pont azért, mert rettentően smucig tudok lenni, főleg ha magamról van szó. Szóval, ha kell érte fizetni, akkor mar csak nem dobom ki a pénzt az ablakon.

Mennyire ment nehezen az átállás?

Nem volt nehéz. Legfőképpen azért nem, mert a program 3 reszből áll: Reset, Restore, Sustain
A Reset rész 5 nap, ez a legszigorúbb rész. Nincs cukor, nincs pia, minimál szénhidrát. De 5 napot simán kibír az ember. Ki is bírtam. Naponta kétszer mértem magam és elindultak lefele a kilók. Egyébként a digitális mérleg nagyon motiváló dolog szerintem.

A Restore az kb. az előző résznek a folytatása csak kicsit szabadabban.. a Sustain meg már csak úgy van.. az én értelmezésemben.

Mennyire nehéz betartani?

Egyáltalán nem nehéz, egyszerűen ráállt az agyam, hogy odafigyeljek arra, hogy mit eszem. Nem igazan az egészséges életmód miatt egyébként, hanem mert élvezem, hogy könnyebb vagyok, meg hogy lötyögnek a ruhák. Még mindig nem vagyok szupermodell, de kutyából nem lesz szalonna...nyamnyamnyam..

Fogytál tőle?

Igen. Eddig 8 kilót, 5 hónap alatt.

Mi volt a legnehezebb az átállásban?

Az édesség. De a könyvben is benne van, hogy ér megbotlani, csak tudni kell hogyan. Szóval én majdnem mindennap örömmel megbotlom, de csak icipici adagokban.
Mennyire kell kitalálni, hogy mik legyenek az étkezések? 

Az elején ki kellett. Abban az 5 napban a leginkább. De a receptkönyvvel együtt nem volt túl bonyolult.

Mennyit kell főznöd hozzá? Szeretsz főzni?

Kellett. Ez is a része az életmódváltásnak. De ez nem gond, mert eléggé szeretek főzni, és jobban is hiszek abban az ételben, amiről tudom, hogy pontosan mi van benne, mert én raktam össze.
Hogy vásárolsz? Mit eszel?
Az én válaszom újból termékmegjelenítést fog tartalmazni  Szóval amikor az elejét csináltam az életmódváltásnak, akkor megnéztem a recepteket és vásároltam meg főztem..de mostanában kicsit sűrűbb az élet, szóval találtam egy másik megoldást, ami tökre jó kiegyensúlyozott kajákat ad, bevásárlás nélkül itt Angliában. Úgy hívják, hogy HelloFresh és nekem kell főzni, de minden hozzávalót kiszállítanak és kb. fél óra alatt megvan a kaja. Ami nemcsak finom, hanem a hozzávalók is jó minőségűek. Szóval nekünk most ez a megoldás. A gyereknek szoktam külön főzni, de a legtöbb receptet ő is eheti mar, nem fűszerezek túl semmit és nincs hozzáadott só. Hat így. Nekünk ez a rendszer nagyon bejött.
Én a mértéktartásban hiszek, mert ami tiltva van, az mindig sokkal jobban kell. Szerintem fontos, hogy bármilyen életmódváltásról is legyen szó, találjunk benne örömet, és érezzük jól magunkat a váltás közben is. Így talán később is egyszerűbb lesz megtartani az új szabályokat.
*******************************************************************************

Eszter, 36, junior grafikus
e3_1.jpg
Mi volt az ürügy az életmódváltásra?

Az ürügy az egészség- és súlymegtartás volt! Beláttam, hogy az az étkezési mód, ahogy az átlagos emberek étkeznek, nekem nem fog egészséges hosszú életet adni nekem, én pedig azt szeretnék. Ha megnézel egy középkorú nőt vagy férfit az utcán, rájössz hamar, te nem úgy szeretnél kinézni, mozogni, élni. A dédnagyanyám 103 éves koráig élt. Az hogy, egy 55 éves ember ízületi problémákkal küzd, cukorbeteg és elhízott, görnyedten jár és a lépcsőzés kifárasztja, számomra nem opció az életre.

Miért azt választottad, amit? Mi a lényege?

Az elmúlt 10 évben kitisztult, mi az amit követek, és az a clean eating, azaz a feldogozott élelmiszer totális kihagyása a mindennapokból. Bármi, amit megveszek a hipermarketben vagy a piacon, az alapélelmiszer. Kivéve a tejterméket, azt gyárakban állítják elő olyan élelmiszerré, amit a boltokban a polcokról leveszünk, de ezt leszámítva nyersanyagokat vásárolok csak, és azokból állítok elő ételeket.

Nem eszünk nutellát, felvágottat, péksüteményeket, hidrogenizált olajat, margarint, pálmaolajat tartalmazó ételeket (de ezek már eleve feldolgozott élelmiszerek), kovász nélküli kenyeret és fehér tésztát. Sok a szabály. :) De annyira jól érezzük magunkat azóta! A hasam folyton lapos, és sosem vagyok dugig akármennyit eszem. A szervezetem jól érzi magát.

Az utóbbi 4-5 évben előtérbe került nálam az állatvédelem, és a hús mennyiségének drasztikus csökkentése is. Sok tanulmányt olvastam, amik arról szóltak, hogy a hús emésztése túl nagy meló a szervezetnek, és ez a folytonos, kemény munka a szervezet gyors kifulladásához vezet, állandó gyulladásokat generálva a sejtek közt.

A legutolsó egy évben pedig a környezetvédelem is képbe került a húst illetően. Egy kg marhahús előállításához 13 ezer liter vízre van szükség, míg 1 kg babéra 1050 liter. Nem vagyunk vegetáriánusok, sem vegánok, de húst nagyon keveset eszünk, és az is csakis hal. Tejterméket, tojást pedig bio-t, mert azt szeretném, hogy boldog állat tojását és tejtermékét együk.
100%-osan sajnos ez nem tartható egyenlőre, lehetnék szigorúbb :) de 95%-ban tartjuk, és már ez is nagy dolog.

Mennyire ment nehezen az átállás?

Nekem 6 év kellett a teljes átálláshoz, hogy ne vegyek le egy csipszet a polcról, hogy felfedezzek olyan üzleteket ahol "tisztább", vagy bio élelmiszereket lehet kapni.
Most már semmit nem kívánok, amit nem tartok egészségesnek vagy jónak a szervezetemnek. 

Mennyire nehéz betartani?

Már nem nehéz, mert ahogy a szervezet átáll, nem kívánja az olyasmit mint pl. a kinder csokik, amik tele vannak pálmaolajjal és cukorral, és bár volt, hogy elfogadtam egy fél adag ilyen csokit a közelmúltban, evés közben éreztem, hogy kezdek rosszul lenni tőle. Amennyiben valaki elkezd egy tényleg ennyire más életmódot folytatni, az eleje nagyon nehéz. De rájön, hogy egyre jobban érzi magát, és ez a legnagyobb motiváció.

Fogytál tőle?

Abban az életszakaszban álltam át, amikor egyre kevesebbet kell ennünk ahhoz, hogy a súlyunkat tartsuk, így én nem fogytam, hanem megtartottam a 20-as éveim elején lévő súlyomat, és ez így 37 évesen nem rossz szerintem.

Mi volt a legnehezebb az átállásban?

Cukros üdítőket sosem ittam, teás-kávés voltam inkább, azokat is cukor nélkül (max. a fekete teát mézzel) ittam. 

Talán a csokik, édességek elhagyása volt nehéz, de idővel rájöttem, hogy a cukor negatív hatása volt az oka mindennek. Először is a drogokhoz hasonló agyi aktivitást okoz. Másodjára, hirtelen felemeli a vércukrot, majd lezuhan miatta, ami miatt megint kívánod a csokit, de nagyon. És majd' éhen halsz.

Amikor úgy étkezel, hogy a vércukor szinted szépen egy szinten áll egész nap, nem kívánod a cukrot, szénhidrátot. Amennyiben alacsony glikémiás indexű élelmiszereket eszel, sosem vagy farkaséhes. 

Mennyire kell kitalálni, hogy mik legyenek az étkezések? 

Mi egy héten csak egyszer megyünk bevásárolni, nagyon kényelmes, és szépen meg lehet tervezni miket szeretnék a  héten főzni. 
Igazából a zöldségek a fő vonal, azokból minden jöhet, szinte mindig minden héten veszek mindent. Vannak alap élelmiszerek és húsok, amik mindig vannak itthon. Így szinte bármit szeretnék, meg tudom főzni, még tervezés nélkül is, azok közül amiket mindig eszünk. Pl. vega vagy lazacos lasagne-t bármikor tudok csinálni, mert ami kell hozzá, az mindig van itthon. Azt hiszem, ez a titka.

Ha jól értem a pároddal együtt csináljátok? Könnyen belement?

Ő nem akkora gourmand mint én :) Így az együtt töltött 6 évben szép lassan hozzám igazodott. A környezet-, állat- és egészségvédelem benne is nagyon erősen dolgozik. Ő követ még egy olyan vonalat is, hogy egy étkezésen belül maximum 2 alapanyagot kever. Pl lazac és rizs. Egy átlagos magyar ember, - és ezt látom az irodában, ahol dolgozom - eszi a szénhidrátot a hússal, a tejtermékkel, kólát iszik hozzá (cukor) és a végén bedob egy süteményt. A párom alakját megirigyelhetné egy átlagos 30-as simán, pedig ő idén 45 éves. Ez csak kis részben genetika. Az étkezés a 70%-a annak, amik vagyunk, ahogy érezzük magunkat, ahogy öregszünk.

Lassan átlépek majd a következő szintemre, ami a filmből ki is derül amit ajánlottam (Az öregedés vége), és ami nem más, mint az, hogy kevesebb kalóriát szeretnék bevinni, mint most. Nem a fogyás miatt, hanem mert a sejtek lassabban öregednek a kevesebb tápanyag hatására. Nagyon érdekes téma ez, és engem legalább annyira érdekel az öregedés mint olyan, mint Téged :)

Vizsgálnak laboratóriumban egereket, a tengerekben halakat, összefüggést találtak a kevesebb élelmiszer és a hosszú élet között. Az az egér, amelyik fele annyi kalóriát fogyasztott egy nap, kétszer addig élt, mint a társai, északon pedig találtak egy 300 éves cápát, amelyik ritkán étkezik. :) 
Hogyan vásárolsz? Mit esztek? 

Mi nem étkezünk magy
arosan. Nincsenek klasszik magyar konyhás ételek, és nem eszünk például húst krumplival sem.

A mediterrán étkezési szokásokat követjük, sok sok antipasztival , van hogy vacsorára olívaolajon serpenyőben megsütök egy adag mini mozzarellát paradicsomszelettel, sózom, és teszek rá toszkán vagy olasz fűszer keveréket, hozzá pedig megpirítok egy kisebb szelet JÓkenyér burgonyás kenyeret, isssteni fogás. 

Nagy kedvenc nálunk a minestrone leves, amit annyira tele rakok zöldséggel, hogy szinte egytálétellé avanzsál levesből. Ahhoz szintén egy szelet pirítós, és jön a kipukkadás kategória.

Édességet nagyon keveset eszünk, de nemrég csináltam például házi golyó alakú túró rudit  és 4 nap alatt fogyott el, szépen, mértékkel. 

Havi egyszer elmegyek a bijo áruházba (van online rendelhető felülete is), onnan meglepem magam mindig egy-két tábla Vivani márkájú 80%-os étcsokival, és napi 1-2 kockát eszem belőle. 

Hús nálunk le van fagyasztva, mindig, és csak hal van otthon. Egész pisztráng, vagy lazac steak. A pisztrángot sóban sütjük meg, nagyon egyszerű, nem lehet elrontani, és nagyon finom (nem sós!!!), a steakből bármit lehet, ilyenkor rá vagyunk kattanva a spárgás-tejszínes lazacra (lehet steak-esen is de apróra szétdarabolva is), köret hozzá mindig valami "sötét" dolog, teljes kiőrlésű tészta vagy barna rizs, sötét bulgur, vörös rizs, vadrizs vagy kinoa. Nincs krumpli, fehér tészta vagy fehér rizs. 

A reggeli hétköznapokon mindig ugyanaz nálunk, egy turmix, ami áll: fekete-, és vörösáfonyából, banánból, körtéből, céklából, sárgarépából, ananászból és narancsból. Ezeket vízzel mixelem össze.
A természetes cukor és rozstartalma miatt a vércukromat minimum délig a magasban tartja  

Gyakran van nálunk valamilyen saláta is, reggelre, vacsira, mindegy, aminek fő alapanyaga a római saláta, én szeretek rátenni kalóriaszegény olajos ecetes öntetet, és aldiban kapható filéből készült halrudat....míg a férjem teljesen másképp csinálja, és neki a "feltét" a bionagykerben (bijo.hu) kapható füstölt gabona kolbász. Én szeretem még fokhagymás olivaolajban megsütött kenyérkockákkal is feldobni, laktatóbb lesz tőle a sali, nem vagyok utána éhes órákig tőle.

Sokszor készítek sütőben sült rakott ételeket, pl muszakát (hús nélkül), vagy hús nélküli lasagne-t. Ezeket melósabb összedobni, a serpenyős ételeket mindig gyorsabb, a lazac pillanatok alatt átsül.

Elég sok szakácskönyvem van otthon, az angol szakácsoké, és vega, vegán könyvek is, olyanokból lestem ki sok hidegkonyhai kenyérre kenhető salsa-szerű ételt, nagyon finomak.

Van egy gasztroblogom, de már egy ideje nem írtam bele, viszont vannak jó receptek:
http://akopasznyakutyuk.blogspot.hu/

Néha eljárunk étterembe, de ha hétköznapról vagy hétvégéről van szó, a Vapiano (olasz, csakis olasz, spanyol vagy görög jöhet számításba), és Budapest egyik legjobb giroszosa, az újlipótvárosi Kyros Gyros (én nem eszem csirkét, így valami vega változatot keresek, a konyha nagyon jó).
Ha ünneplünk valamit, akkor The Big Fish az Andrássy úton.
Nagyon fontos, hogy jól kell magunkat érezni, úgy kell élnünk, hogy élvezzük az életet, de a mértéket ismernünk kell, és tudnunk kell, hogy mindennek ára van. 
Felejtsd el a fogyókúrát, válts életmódot! Tovább