Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Itt a megfizethető Jean Paul Gaultier

Itt a megfizethető Jean Paul Gaultier

woman_a_1.jpg

Amíg mindenki a H&M X Kenzo kollaborációval volt elfoglalva, addig az OVS olasz márka szép csendben előrukkolt egy Jean Paul Gaultier kollekcióval.

Bevallom, én az OVS-ről nem hallottam egészen a múlt hétig, amikor is megláttam egyet és bementem, - vettem is egy rózsaszín, szőrős papucsot - de nem voltam különösebben elájulva tőle. De azért mikor hazaértem csekkoltam a honlapjukat és akkor olvastam a hírt.

A kollekció mától online vásárolható, holnaptól a boltokban. Magyarországon egy OVS üzlet van az Árkádban, kérdeztem tőlük ott lesz-e, egyelőre még nem válaszoltak.

Jean Paul Gaultier közel áll a szívemhez, egyrészt mert 20 éve hellyel-közzel a parfümjeit használom, másrészt egyszer szembejött velem az Oxford Street-en (Moncler kabát volt rajta), persze sztársokkot kaptam, így csak egyszerűen lefagytam.

Ja, és nemrégiben vásároltam egy Bensimon X Jean Paul Gaultier cipőt is, itt sétálgatok benne a kutyával, amúgy a Fashiondays-ről rendeltem, bár most már kétszer annyiért árulják, mint amennyiért én vettem a nyáron.

project_b.jpg

campaign_a.jpg

A kollekció elegánsabb vonalat visz, kimenős, parti viselet, ahogy olvasom a közleményben, bár ezzel soha nem tudtam mit kezdeni, amikor megmondják, mikor és mit viseljek, én például szeretem pont fordítva, ahova ki kell öltözni, oda direkt egyszerűben megyek, munkába meg kiöltözök. 

campaign_b.jpg

campaign_c.jpg

A fehér-kék csíkos, tengerészpulcsi must have a kollekcióból, mindkét nem számára, természetesen online már nem elérhető. Amúgy 39 euro.

untitled_design.jpg

A női kollekció 36 darabból áll, én a következőkkel szemezek!

untitled_design_1.jpg

Bőrhatású, motoros mellény. 59 Eur.

untitled_design_2.jpg

Bomber dzseki, 109 Eur

2809128.jpg

Kendő, 59 Eur.

2809258.jpg

Kistáska avagy clutch, 69 Eur

Itt is vagyok: Facebook, Instagram 

Itt a megfizethető Jean Paul Gaultier Tovább
Minden, amit a hygge-ről tudni akarsz

Minden, amit a hygge-ről tudni akarsz

hygge-fireplace.jpg

Mostanában bármerre nézek, állandóan azt olvasom, hogy ideje lenne elkezdenem gyakorolni a hygge-t, vagyis a legújabb őrületet, mely Dániából jön és nagyjából annyit tesz, hogy kuckózzunk! Ha jobban belegondolok, ezt a szót, talán hangosan még nem is ejtettem ki soha, mármint a kuckózást, és a legjobb esetben is csak egy másodlagos jelentése kapcsán használnám..

Mit kell tudnod a dán hygge-ről?

1. A hygge-ről már több mint 10 könyvet találunk az Amazon-on - többet mint Hillary Clintonról - , vagyis egy komplett iparág kezd kialakulni a dán kuckózásra!

Ezt a könyvet például a koppenhágai Boldogságkutató Intézet vezetője írta. (és ez nem vicc)

cover_jpg_rendition_460_707.png

2. Olyannyira népszerű és elterjedt szó lett idén, hogy nemrégiben bekerült a brit Collins szótárba is, a Brexit és Trumpisms mellett.

3. A hygge szó nem is dán, hanem norvég eredetű.

4. A dánok a legboldogabb emberek a világon, szerintem azért is, mert csak 33 órát kell dolgozniuk hetente, de lehet, hogy azért mert antidepresszáns-fogyasztásban másodikak az EU-ban. 

5. A nyár 10 hétből áll, néha kevesebből, a nappalok rövidek, az éjszakák hosszúak, plusz övék a világ legnagyobb magánadóssági aránya, és még rengeteget adóznak is, nem csoda, hogy kell valami, amivel átvészelhetik a hosszú, sötét telet.

6. A hygge minden dán DNS-ben ott van, ez kovácsolja össze az országot. 

7. Kiejtése: "hoo-gah", persze mindenhol máshogy írják. Nyilván ez is közrejátszik abban, hogy ennyire népszerű, hogy kiejthetetlen. 

il_570xn_878826473_n5o9.jpg

8. A hygge-zést tulajdonképpen mindenki minden nap gyakorolja, csak nem eddig nem tudta, hogy azt csinálja.

Én például egész nap vastag zokniban vagyok (#azeletvideken), este kandallózunk (hogy ne fázzunk) és közben takaró alatt nézem a tévét (ami nagyon nem hygge!), egy pohár borral a kezemben. És közben jól érzem magam. Ez viszont nagyon hygge!

c6c819f731d8359d45305cc58963fd3e.jpg

9. A hygge-nek 2 fajtája van: az egyik amikor egyedül kuckózunk, a másik (nyilvánvalóan) amikor másokkal. 

10. Amikor egyedül kuckózunk, akkor az úgy történik, hogy felveszünk egy vastag zoknit, bekuckózunk a kandalló mellé egy jó könyvvel és egy kasmír takaróval, és ízlés szerint egy forró kakaó/tea/bor is van valahol mellettünk. Miután ez megvan, élvezzük, hogy hygge-zünk! 

hygge-main_large.png

4d37473ba3ed098fc5c054aedafc3898.jpg

Állítólag léteznek kuckózó férfiak is!

11. Oh, majdnem elfelejtettem a gyertyát, létfontosságú! A kuckózás ugyanis nem bírja a harsány fényeket, felejtsük el a lámpát. Az Európai Gyertyaszövetség (igen, nem vicc!) szerint amúgy dánok égetik a legtöbb gyertyát, szóval nem csak a könyvkiadók, de a gyertyások is jól fognak járni ezzel az új életstílus koncepcióval.

Természetesen napközben is mehet a gyertyázás, hiszen illatosat használunk.

5dec2759c2b8ee9ba95ef94e7f4c2808.jpg

12. A hygge életrézés arról szól, hogy találjuk meg a mindennapokban az apró örömöket, mint például:

- frissen felhúzott ágyneműbe feküdni

- hazaérni a meleg lakásba a szakadó esőből

- új lakásunkban először vacsorázni

- találkozni egy régi baráttal évtizedek után

13. A csoportos hygge során sokan ülünk egy asztalnál, eszünk-iszunk és szeretjük egymást. Itt a takaró elmaradhat.

280816stehygge15-large_trans_9tj7d2s9lbnkbimytpyp0o3kzbouoox9qajgxalomc4.jpg

copenhagen-young-people-kongens-have.jpg

Amikor csajoskodunk az Akváriumnál a fűben, akkor is hygge-zünk!

14. Természetesen a tökéletes hygge-hez el kell merüljünk a scandi design rejtelmeiben, mert csak így lehet teljes az élmény. (Egy újabb iparág, mely jól jár a hyyge-vel!)

candlelight-hygge-interior.jpg

12. 

44cfb1d5563343dd5f9a9ac788366e71.jpg

15. A hygge tanulható! Inspirálódjunk a Pinterest-ből!

16. A hygge fő szezonja a karácsony, aminek külön neve is van: Julehygge! 

Let's hygge!

További információk a Visit Denmark oldalon!

Képek: 

Mocha Casa, Telegraph, Sheerluxe, Pinterest

Itt is vagyok: Facebook, Instagram

 

Minden, amit a hygge-ről tudni akarsz Tovább
A Télapó mögött is egy okos nő áll

A Télapó mögött is egy okos nő áll

ms2.jpg

Minden sikeres férfi mögött egy okos nő áll, a Marks & Spencer erre a klisére építette karácsonyi reklámfilmjét, méghozzá nagyon ügyesen. 

nintchdbpict000281606278.jpg

A reklámban bemutatkozik Mrs Claus azaz a Télapó felesége - azt mondjuk kikérem magamnak a M&S nevében, hogy 24.hu-n Télanyónak nevezik! - , aki mint odaadó feleség titokban segíti férje munkáját, amikor éppen porszem kerül a gépezetbe, például későn érkezik meg egy levél.

3ebc44efa57091563e841b29ce8068085007650f.jpg

Esetünkben is ez történik, amikor Mrs Claus-nak meg kell oldania, hogy időben odaérjen egy ajándék, míg férje a rénszarvasokkal vándorol a világban, teszi ezt igencsak stílusosan, mint egy 007-es ügynök, helikopterrel, kifogástalan outfitben - red glamour! - , az éj leple alatt. Mire Santa hazér, ő már javában olvassa a Fifty Shades of Red-et..hahaha!

nintchdbpict000281606286.jpg

Janet McTeer brit színésznő játssza Mrs Claus-t, tökéletesen, és pontosan azt a célcsoportot találja meg vele, akiket kell, a 40 feletti nőket, akik visszafogott, de minőségi és jól szabott ruhákra vágynak, és Mrs. Claus karaktere remek ötlet, én teljesen azonosulni tudok vele! (Sajnos a John Lewis kiskutyával nem, vagyis inkább a rókákkal van bajom, aki lakott Londonban, tudja, hogy még a legjobb környéken is rókák járnak az utcán eleség után kutatva éjszaka.)

mrs-claus-4-5825f78b5a184-5826326add37b.jpg

A reklámban szerepeltetett összes termék megvásárolható a M&S-ben természetesen, van egy tippem, hogy a piros tornacipő nagy siker lesz! Nekem a fehér pulcsi került fel a wishlistemre!

45a1946bc9158c0437ef2e21a49986b67d36aaa6.jpg

A reklámot Tom Hooper rendezte, aki nem kispályás filmrendező, olyan filmek kerültek ki a keze alól, mint A király beszéde vagy A dán lány.

És bár a Marks & Spencer eléggé küszködik mostanában, és sajnos Magyarországról is kivonul, én drukkolok! Ez a reklámkampány végre láttat valami előrelépést.

Az én kedvenc karácsonyi reklámom amúgy a Harvey Nichols 2013-as remekműve, a Bocsánat, magamra költöttem!

A Télapó mögött is egy okos nő áll Tovább