Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Teadélután a kifutón - ilyen egy menő design kooperáció

Teadélután a kifutón - ilyen egy menő design kooperáció

wedgwood_koll.jpg

A februári London Fashion Week-re rukkolt elő a Topshop Unique és a Wedgwood márka egy igazán menő kooperációval. 

A két brit márka egymásra találása elsőre meglepőnek tűnhet, egy divatcég és egy porcelángyár, de szerintem pontosan az ilyen kooperációké a jövő.

A Wedgwood márkát 1759-ben Josiah Wedgwood angol kerámiaművész és -technikus, több új kerámiafajta kidolgozója alapította.

(Érdekes tény vagy inkább bizarr, hogy Josiah egyik lánya Susannah Robert Darwin-hoz ment feleségül, fiúk az a Charles Darwin volt. Darwin aztán szintén egy Wedgwood lányt vett el, unokatestvérét, Emmat, aki Josiah egyik fiának volt a lánya. Ahogy írják, lényegében annak köszönhetően volt ideje Charles-nak az evolúció elméletének kidolgozásával múlatnia az időt, hogy a Wedgwood sikeres céggé vált.)

0-topshop-wedgewood-holding.jpg

A Wedgood néhány mintáját vették elő, kicsit csiszoltak rajta itt-ott és ezeket a motívumokat használták fel mind a ruhákon, mind pedig a teáskészleten.

3000.jpg

A Feketerigó nevet kapta a csésze és alj, a Wedgwood "Wild Strawberry / Vad Szamóca" motívuma volt az inspirációs forrás, vicces elemként a csésze belsejébe tettek egy szamócát elcsenő rigót. (greedy bird)

A Topshop Unique idei tavaszi/nyári kollekciója így teadélutánra invitál, ami ugye az angolok körében rettentően népszerű elfoglaltság. Ez kicsit átragadt rám is, ITT, ITT és ITT írtam Afternoon Tea élményeimről.

A Topshop is már 52 éves, amin magam is meglepődtem.

topshop-wedgwood-scoop-120216-04.jpg

 

uniq_rtw_ss16_0426.jpg

ts25u56kppk_zoom_m_2.jpg

ts25u59kblk_zoom_m_2.jpg

ts25u48kblk_zoom_m_2.jpg

ts25u48kblk_zoom_f_1.jpg

A szett nem olcsó, 75 fontba fáj (majdnem 30.000 Ft) egy csésze és egy alj, limitált kiadás, a honlap szerint már csak 17 darab van belőle.

 

Én személy szerint rettentően fájlalom, hogy annak idején a Topshop végül kivonult Magyarországról, bízom benne, hogy meggondolják magukat és visszatérnek! Ti mit gondoltok?

További sztorik, hírek, képek a Neverordinary Facebook oldalán.

Teadélután a kifutón - ilyen egy menő design kooperáció Tovább
Eladó Margaret Thatcher egykori háza

Eladó Margaret Thatcher egykori háza

Margaret Thatcher, egykori miniszterelnök londoni háza 3 évvel halála után a város előkelő negyedében, Belgravia-ban eladó. A Chester tér 73 alatti 6 emeletes műemlék épület 6 hálószobával, könyvtárral, borospincével, konditeremmel és bombabiztos ajtóval került a piacra.

margaret-thatcher-georgian-style-estate-london-01.jpg

Leconfield nevű ingatlanokkal foglalkozó cég 2013-ban vásárolta meg a házat és közel 18 hónapon keresztül dolgoztak rajta, hogy visszaállítsák György-korabeli formáját, - állítólag a Vaslady és férje előszeretettel hozzátettek ezt-azt a házhoz - , kapott egy liftet és egy mews house-t - lásd EZT a bejegyzésemet, hogy mi ez - és egy garázst.

A bombabiztos ajtót és a törésálló ablakokat megtartották.

Tehát a képek nem azt az állapotot mutatják, ahogyan Thatcher lakott benne, hanem a felújított verziót.

article-2640227-0067642700000258-294_634x588.jpg

Nagy-Britannia első és eddigi egyetlen női miniszterelnöke 1990-től lakott az épületben, - miután lemondása után kiköltözött a Downing Street 10-ből 11 év szolgálat után- , egészen haláláig, vagyis ez így nem igaz, mivel a Ritz Hotel egyik lakosztályában aludt el örökre olvasás közben, így írják.

2002-ben kapott először agyvérzést, akkor visszavonult a nyilvánosságtól. Férje 2003-ban halt meg. Pár hónappal halála előtt költözött a Ritz-be, ahova amúgy a tulajdonos Barclay testvérek hívták meg, már nem tudott lépcsőzni házában, ellátni sem tudta magát, gondozóval lakott itt.

2013-ban, 87 évesen, április 8-án agyvérzésben halt meg.

88075785_3568295b.jpg

A házszám intarziát a bejárati ajtó előtt maga Thatcher tervezte.

Az előszoba padlója pedig ugyanabból a Hopton Wood kőből készült, mint az Alsóház lobbyja. (És Oscar Wild sírköve is ebből készült, ami a párizsi Pere Lachaise-ban van.)margaret-thatcher-georgian-style-estate-london-02.jpg

Eredeti XVI. Lajos korabeli kandalló a nappaliban, ez Thatcher idejében nem volt itt.

margaret-thatcher-georgian-style-estate-london-03.jpg

73_chester_sq_6_3567846b.jpg

 

margaret-thatcher-georgian-style-estate-london-05.jpg

A tetőterasz (szerintem) a ház legjobb része.

A téren amúgy még olyan figyelemreméltó személyek laktak illetve laknak, mint Roman Abramovich, Nigella  Lawson (elköltözött), Mick Jagger (1966-ban Marianne Faithfull-lal), Mary Shelley ( a Frankenstein szerzője), Tony Curtis.

margaret-thatcher-georgian-style-estate-london-06.jpg

 Az ára 30 millió font, ne számoljuk át. ( 11 908 855 912,50 Huf)

Eladó Margaret Thatcher egykori háza Tovább