Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

A királynő kesztyűkészítője

A királynő kesztyűkészítője

Kesztyű. A mostohagyerek, akire évente egyszer gondolunk, akkor is szükségből és akkor sem találjuk! Persze, nem mindenki életében van ez így, például II. Erzsébet angol királynőnél a kesztyű viselése mindennapos és nem csak azért, mert elegáns.

legutobb_frissitve2.jpgGondoljunk csak bele, 63 éves uralkodása során hány emberrel fogott kezet? Több millió. Az évi kb. 400 esemény amelyeken részt vesz, átlagosan 100 kézfogással számolva, bele gondolni is sok. 

A királynő amúgy márkahű, 1947 óta ugyanattól a cégtől rendeli kesztyűit, évente 20 pár körül. A Cornelia James nevű angol családi vállalkozás a beszállító, az első megrendelés '47-ben a királynő esküvőjére készült. Norman Hartnell, a királyi család akkori divatszakértője és designere, aki az esküvői ruháját is tervezte, kereste meg a céget és azóta is tőlük rendel.

1337185749864_cached.jpg

Cornelia osztrák zsidó menekültként érkezett Angliába 1939-ben, előtte Bécsben tanult divattervezést a Vienna Academy of Fine Arts-on, amúgy pont ezt az intézmény 2-szer utasította el Hitler jelentkezését. A háború visszavette a költekezést, viszont kesztyűre azért áldoztak, így Cornelia belevágott a kesztyű businessbe. 1947-ben felfigyelt rá a fent említett Norman Hartnell és innentől nem volt megállás. A háború után annyira ment a bolt, hogy az ötvenes években 250 alkalmazott dolgozott neki. 1999-ben halt meg 82 évesen, azóta lánya, Genevieve viszi az üzletet férjével és 3 varrónővel, tekintve, hogy a kesztyű, mint hétköznapi viselet már kihalt.

A királynő amúgy rendkívül költségtudatos, ezt már megírtam egyszer, így például uralkodása alatt 10 amerikai elnökkel találkozott, 1970-ben és 2000-ben ugyanaz a táska volt nála, lásd a képen. (én is mondom mindig, hogy ne dobjunk ki semmit)

Tehát ha megsérül egy kesztyű inkább visszaküldi megjavíttatni, minthogy újat venne, vagyis addig hordja a kesztyűt, ameddig csak lehet. Van olyan év, amikor nem is rendel, mert az előző évi adag annyira jól bírja, állítólag olyan is van, amit már 15 éve hord. Ahogy a képeken is látjuk, egyszerű fekete vagy fehér kesztyű a preferenciája. És természetesen ahhoz is ragaszkodik, hogy kimosható anyagból készüljön, ezért nem bőrből készült kesztyűt visel. A pontosan a kezére készült kesztyű ára 110 font, ez 48.000 Ft körül van, érthető, hogy nem pazarol!

418108_488444021198583_1817046950_n.jpg

Abból természetesen nem lehet megélni, hogy a királynő rendel évente pár kesztyűt, de annak köszönhetően, hogy 1979-ben elnyerték a királyi beszállítói védjegyet, sok kapu megnyílik előttük. Egyik legfontosabb piacuk Japán, de az USA felé is nyitni kívánnak.

És persze ne felejtsük el a celebrityket, akik előszeretettel viselnek CJ kesztyűt, például Madonna a Rebel Heart klippben vagy Rihanna nemrégiben a MET Gala after partin.

madonna_large.jpg

 

rihanna_large.jpg

Ízelítő a kínálatukból!

kepernyofelvetelek2.jpg

Lóversenyre ajánlott kesztyűk.

kepernyofelvetelek3.jpg

Monokróm mániásként, ezeket szívesen hordanám.

fotorcreated_2.jpg

Esküvői kesztyűk, de viselhetjük operába is!

vorlauf_ski_mitten_red_grande.jpg

 

És egy csodás kétujjas - angolul mitten - téli kesztyű szarvasbőrből.

Korábbi bejegyzésem II. Erzsébetről:II. Erzsébet királynő 5 pillanata

A Facebook Neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik. 

P.S. A lájkok egy technikai hiba folytán nem látszódnak, akit érdekel, ide írja be a linket.

A királynő kesztyűkészítője Tovább
Nyaraljon templomban!

Nyaraljon templomban!

Nagy-Britanniában már elindult az új őrület: champing!

4f347b99-a744-4d74-aed3-47a62b8e5019-620x413.jpeg

A glamping avagy glamour és camping, magyarul nagyvilági kempingezés után, itt az újabb őrület a champing! A kissé suta kifejezés a church vagyis a templom és a camping szavakból állt össze és biztosan sokat fogjuk még hallani. 

A brit The Churches Conservation Trust  - egy szervezet, amely templomok megóvására szakosodott -, jött elő a csodálatos ötlettel és kínál szállást olyan templomokban, melyek már nem funkcionálnak hivatalos egyházi intézményként.

a25ad274-e0bc-4516-813d-49ca0b9b0a63-2060x1236.jpeg

Nagy-Britanniában jelenleg 3 templom áll rendelkezésre, amúgy több mint 345 ilyen templom tartozik a fent említett szervezethez, és a cél az, hogy a pénzből felújítsák és karbantartsák az épületeket, megőrizve a művészeti és történelmi értékeket.

Nem mellesleg a "slow tourism" vagyis a "lassú turizmus" mellett is kampányoljanak. A lassú turizmusra jellemző a hosszabb utazási idő, a hosszabb tartózkodási idő egy helyen, az "út maga cél" felfogás, helyi attrakciók megismerése, a helyi közösséggel ismerkedés, a slow food. Itt találtam a témáról egy hosszabb értekezést, akit érdekel.

c5a7bdea-34ea-4fdd-a667-760918e552c2-2060x1236.jpeg

 

Kétnapos csomagokat kínálnak mindhárom helyen és a miénk lehet az egész templom egy éjszakára. 60 font/fő a szent szálláshely ára, ebben a reggeli is van, ezen felül mindenféle programokat is szerveznek (a helyi erőkkel), pl kenuzás vagy jóga, attól függően mi van a környéken.

Azt azért ne felejtsük el, hogy áram, víz vagy fűtés nagy valószínűséggel nincs ezeken a helyeken, de hát ettől lesz még romantikusabb a kemping, nemde? És persze ott van még az érzés, hogy 2 napig egy templom kulcsával járkálhatunk.

A Facebook Neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik. 

Nyaraljon templomban! Tovább