Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Glamour, zene, tetőterasz - megnyitott az Aria Hotel Budapest

Glamour, zene, tetőterasz - megnyitott az Aria Hotel Budapest

aria_coll.jpgA Hercegprímás utcában megbújó Aria Hotel Budapest több szempontból is fel fogja kelteni a figyelmet idén nyáron Budapesten. A hivatalos megnyitás előtt álló szálloda ugyanis a főváros egyik legkáprázatosabb panorámájával bíró tetőteraszát mondhatja magáénak.

De ne rohanjunk előre, a szálloda nemcsak a tetőteraszban egyedülálló. Ahogy a neve is sugallhatja, ez egy zenei szálloda, ami azt jelenti, hogy lépten-nyomon mindenféle muzikális utalásba fogunk ütközni. Rögtön ahogy belépünk, egy óriási zongora billentyűzet vezet be minket a lobbyba, mely a végén egy LED TV-be torkollik.

Elsőre ezzel nem igazán tudtam megbarátkozni, nekem túl soknak és nem idevalónak tűnik. Aztán amikor beszélgettem Varró Zoltánnal, aki az Aria belsőépítésze és designere volt, elmagyarázta, hogy szándékos a kontraszt: egy elegáns, nagyvilági, régi korokat idéző épület felszerelve mindenféle technológiai szolgáltatással.

Az épület 1836-ban eklektikus stílusban épült Pollack Mihály tervei alapján, többször át is építették, 2009-ben a felújítás előtt évekig üresen állt. Henry Kallan szállodaguru vásárolta meg az ingatlant, akiről azt kell tudni, hogy egy szlovákiai magyar származású üzletember, 1968-ban 21 évesen emigrált Csehszlovákiából az Egyesült Államokba, angol nyelvtudás nélkül. Legalulról kezdte a szakmát, majd amikor megtehette, saját egyedi, tematikus butik szállodák nyitásába kezdett Manhattan-ben. Övé például a Library Hotel, melyről úgy tartják, hogy az egyik első tematikus szálloda volt a világon. (Amúgy a londoni Blakes Hotel is az elsők között volt, melyet Anouska Hempel egykori James Bond lány vezet, ITT írtam róla.)

A Tripadvisor-on amúgy Kallan 4 szállodája benne van az első 10-ben a látogatói visszajelzések alapján, szóval nem kispályázik.

sam_5901.JPG

sam_5697.JPG

Nos, ahogy látjuk, a lobby rettentően nagyvilági, egyszerre nehéz is ezt befogadni,minimum 10 percet kell itt üldögélni, hogy minden apró részletet felfedezzünk!

 

sam_5710.JPG
sam_5679.JPG

sam_5759_1.JPG
sam_5482.JPG

sam_5481.JPG

sam_5910.JPG

sam_5704.JPG

Ha felpillantunk a lobbyban, akkor ezt fogjuk látni. Amit talán nem látni, hogy csak a lobby van üvegtetővel lefedve.

A napokban Dan Brown is járt az Ariaban, sőt még a hallban elhelyezett Bogányi zongorán is játszott pár akkordot. (Én is írtam róla egyszer, ITT olvasható, volt szerencsém egy könyvbemutatóján járni Londonban.)

_dsc5453.jpg

Amúgy bárki, akinek késztetése van, nyugodtan leülhet és zongorázhat, mondjuk nem árt, ha tud is.

A 49 szoba között nincsen két egyforma, a 4 zenei stílus - klasszikus, opera, jazz és kortárs - ihlette a designt, így rendkívül izgi lehet érkezéskor belépni, mert nem tudjuk mi fogad majd. Michael Jackson? Aretha Franklin? Verdi? Liszt? A Beatles?

Ez itt a B.B. King szoba, szerintem kiváló lehet egyedülálló férfiak számára. 

sam_5916.JPG

sam_5935.JPG

Felhívnám a figyelmet a szőnyegre, attól függően, hogy melyik zenei stílusú szobában vagyunk, változik a minta, itt éppen egy szaxofon van, mivel a jazz szárnyban járunk.

sam_5920.JPG

sam_5921.JPG

sam_5925.JPG

Még az árnyékban is az Aria logó jelenik meg!

sam_5929.JPG

A bőrhatású csempe nekem nagyon bejött.

sam_5933.JPG

A "kád a szobában" poén nekem soha nem jött be igazán, - amíg egyszer nem laktam egy hasonlóban - , de szerencsére van rendes fürdőszoba is káddal és zuhanyzóval.

A szálloda alagsorában találjuk a Harmony névre keresztelt spa-wellness-fitness részleget, ezt a szállóvendégek ingyen használhatják. Amúgy a hotel egyik erőssége a sok complimentary vagyis térítésmentes szolgáltatás, ilyen például az ingyen wifi, a víz a szobákban -  Vis Vitalismagyar tulajdonú pannonhalmi bencés ásványvíz, az Otthonédes blog ITT írta róla egy értekezést -, vagy a délutáni bor és sajt falatkák a lobbyban.

sam_5556.JPG

sam_5483.JPG

 

sam_5488.JPG

sam_5484.JPG


sam_5524.JPG

sam_5516.JPG

sam_5504.JPG

sam_5548.JPGMost pedig nézzünk be a Jimi Hendrix szobába! A szobákban egyébként Josef Blecha cseh művész által készített egyedi karikatúrákat csodálhatunk.

sam_5742.JPG

sam_5719.JPG

sam_5717.JPG

sam_5721.JPG

És akkor menjük fel a tetőre!

A bejáratnál rögtön jobbra, a Satchmo Lounge-ba jutunk, ez egy olyan hely, ahová akár egy laptoppal is beülhetünk dolgozni vagy csak olvasgatni egy tea mellett. 

sam_5939.JPG

sam_5960.JPG

A másik oldalon találjuk a bárt, ami az én kedvencem a tetőterasz után.

sam_5790.JPG

sam_5815.JPG

sam_5811.JPG

Az egyik legdrámaibb szoba (szerintem) a La Traviata az opera szárnyban, így ez is nagyon tetszett nekem.

sam_5822.JPG

sam_5824.JPG

sam_5827.JPG

sam_5830.JPG

sam_5834.JPG

sam_5850.JPG

Ez egy 2 hálószobás lakosztály, minden szobában van amúgy iPad és persze zenei kollekcióval is el van látva minden szoba. A szállodának zenei igazgatója is van, Magyar Kornél - aki maga is zenész -, egyedi ízlés szerint is összeállít válogatást, amennyiben erre van igénye a vendégnek.

Nem beszéltem még a Stradivari étteremről, amely modern magyaros konyhát fog vinni, és természetesen itt is visszaköszön a zene a designban. Nem tudom mennyire látszik jól a falon a vízesés, de biztos érdekes lehet ebben a milliőben majd vacsorázni.

Az Aria igencsak visszafogott kívülről, gyönyörűen felújítva, ez talán fel is tűnik az itt sétálgató embereknek, de amúgy semmi hivalkodás, hogy itt valójában milyen kincsek is rejtőznek.

sam_5979.JPG

sam_5976.JPG

sam_5985.JPG

4_1.jpg

Köszönet Stelkovics Juditnak, az Aria Hotel Budapest igazgatójának, hogy privát hotel túrát tartott nekem!

A képeket a következő eszközökkel készítettem: Samsung Galaxy Note 4 és Samsung NX3000.

Korábbi szálloda bemutató bejegyzéseim:

Mondrian London

The Connaught (London)

A Facebook Neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik. 

Glamour, zene, tetőterasz - megnyitott az Aria Hotel Budapest Tovább
Magyar származású designert ünnepel a Louis Vuitton

Magyar származású designert ünnepel a Louis Vuitton

Ma reggel nézegetve a Louis Vuitton őszi/téli kollekcióját, megakadt a szemem valamin, ez pedig nem volt más, mint egy név: Christopher Nemeth. Mint olvastam, Kim Jonesnek - az LV férfi divatszekciójának művészeti vezetője - , a kedvenc tervezője, így a kollekció inspirációs forrása is ő volt. Persze egyből rákerestem, hogy van-e valami magyar vonatkozása, de nem találtam semmit, és mivel nem is hallottam még róla semmit - persze ez nem jelent semmit -, így egyből kíváncsi lettem, és miután megtaláltam a honlapját, gyorsan írtam is egy e-mailt. 

24 percen belül jött is egy válasz a lányától, sajnos igen szűkszavú volt. Annyit osztott meg velem, hogy Nemeth apja magyar és meg él. Nem teljesen biztos benne, de Nemeth magyarnak tartotta magát. És még hogy nem sűrűn, de néha jöttek Magyarországra. (azt hiszem, tovább nyomozok).

Sajnos Christopher Nemeth 2010 óta már nem él, 51 évesen halt meg, így nem láthatta, hogy micsoda tribute kollekciót hozott össze neki a Louis Vuitton, felhasználva munkásságának és művészetének jellemzőit.

De ki is volt Christopher Nemeth? 

Birminghamben született 1959-ben, majd 1979-ben Londonban tanult festészetet a Camberwell College of Arts-on. Eközben megtanult varrni és szabni autódidakta módon, miután a művészetéből nem tudott megélni és ruhákat sem tudott vásárolni, és elkezdett saját magának ruhákat készíteni, például használt postai zsákokból és festővászonból. Egy interjúban azt mesélte, hogy ez úgy történt, hogy vett egy second-hand boltban egy nadrágot, amit teljesen széthordott, de nem akarta kidobni, mert tetszett neki a formája, így inkább szétszedte az egészet és újra varrta. 

Kensington Piacon árulta ezeket, - minden kézzel varrva és használt vagy kidobott anyagból! -, ami a 80-as években a legcoolabb piac volt Londonban, rengeteg fiatal tervező ide hordta a darabjait, amúgy maga sem gondolta, hogy sikere lesz.

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_06_16_120602.jpg

Mark Lebon fotója Nemethről.

Aztán amikor Mark Lebon fotós felfedezte őt és az ügynöke lett (mindig mondom, hogy kell egy pr-es!!), Nemeth munkái fél éven belül elkezdtek megjelenni olyan újságokban, mint az i­D, a Face vagy a Tatler. 

 Ezt a piros kabátot 1985-ben vette Lebon Nemethtől.

Lebon ezek után bevezette a legendás The House of Beauty and Culture nevű kreatív kollektívába - ez üzletként is funkcionált az akkor még egyáltalán nem menő kelet-londoni Dalston városrészben, ma meg már az LN-CC is ott van, olyan trendi lett -  ahol olyan tagokkal ismerkedett meg, mint John Moore cipőkészítő, Judy Blame ékszertervező és stylist - akiről egy külön posztot lehetne írni, pl ő kreálta Neneh Cherry Buffalo Stance arculatát vagy azt a képet, ami azóta világhíres lett: Björk Margiela pulcsiban -, Richard Torry divattervező és zenei producer, és Frick and Frack bútortervezői. A nyolcvanas évek Angliájában, ez a formáció volt a progresszív öltözködés bölcsője, a kézzel gyártott, lázadó és innovatív design darabok egy teljesen új divat irányzatot hoztak be a köztudatba.

Nemeth egyre híresebb lett Angliában, de a sors más utat szánt neki, 1986-ban fogta magát és kiköltözött Tokióba. Természetesen nő állt a lépés mögött, egy John Galliano bemutatón ugyanis megismerte leendő feleségét, Keiko-t, akinek üzlete volt Tokióban és oda keresett ruhákat. Németh ruhái is megtetszettek neki, Nemethnek meg ő, így kötött ki Tokióban.

nemeth_shop_2.jpg

Japán befogadta őt, a trendi Harajuku negyedben lett üzlete és egész kultusz épült ki köré, ami a mai napig tart.

Itt egy Nemeth mellény (és táska) egy rajongón.

Nemeth nem volt hagyományos designer, vagyis nem csinált új kollekciókat évente és nem mutatott be, sokkal inkább folyamatosan tökéletesítette koncepcióját. Rei Kawakubo is kedvelte őt, így a londoni és a ginzai Dover Street Market boltokban is kaphatóak Nemeth cuccai. (legközelebb lecsekkolom!)

374177d5b11fa25695dc40306bc5404293cd54ad_l.jpg

2013041220365669a.jpg

img55438939.jpg

nemeth-3-small.jpeg

nemeth-4-small.jpeg

nemeth-5-small.jpeg

nemeth-7-small.jpeg

Nemeth nemcsak divatban és művészetben utazott, bútorokat is gyártott, itt is felhasználva a kötélmintát. 

nemeth_art_01_01.jpgKim Jones szerint Christopher Nemeth a legfontosabb designer, - Vivienne Westwood mellett, aki Londonban feltűnt, ezért is gondolta úgy, hogy ezt a kollekciót rá építi. Másrészt pedig, ennek ellenére mégsem lett igazán elismert vagy ismert. Halálának 5. évfordulója pedig megfelelő alkalom volt, hogy reflektorfénybe helyezze életét és munkásságát.

Harmadrészt pedig a Louis Vuitton 1885-ben vagyis pontosan 130 éve nyitotta meg első boltját Londonban, így ez is ok arra, hogy egy angol designerrel nosztalgiázzon. Meg persze Kim Jones is angol.

Nézzük mit hozott össze a Louis Vuitton!

15750188114_8f58bbcb47_c.jpg

16185378680_ccc3e9a34f_c.jpg

16346650166_17fec33a5f_c.jpg

16346728236_dbf3f85f54_c.jpg

16370874511_d8ba230266_c.jpg

16370995511_a0121a6344_c.jpgpfashion.jpg

 

louis-vuitton-nemeth-capsule-collection-1louis-vuitton-nemeth-capsule-collection-4-960x640.jpg

louis-vuitton-christopher-nemeth-lookbook-2-560x840.jpg

 

Én azt gondolom, hogy ez egy jó kis kollekció, számos olyan darab van benne, amit nőként is simán lehet hordani, már láttam egy képet, ahol Kate Moss egy kendőbe csavarva áll. Amúgy megtudtam, hogy ő is nagy Nemeth fan volt, ezért a párizsi bemutatón is FROW helye volt. (mikor nem?)

A kiegészítőket amúgy a fent említett Judy Blame kreálta.

Nyilvánvalóan nagyon kíváncsi lennék arra, hogy a Louis Vuitton mennyit fizetett ezért a Nemeth családnak.

A következő képeket Selby, a ház- és stúdió fotós készítette 2009-ben, Nemeth tokiói stúdió-üzletében.

A Facebook Neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik.

Magyar származású designert ünnepel a Louis Vuitton Tovább
Kávézót nyitott a Burberry Londonban

Kávézót nyitott a Burberry Londonban

A Burberry-nél nem unatkoznak, a legújabb dobás a Thomas nevű kávézó - a márka alapító után, ugye - , ezt múlt héten nyitották meg a Regent Street-i üzletükben.

burberry-scoop-061415-013.jpgTermészetesen nem véletlen az időzítés, hiszen most van Londonban a férfi Fashion Week, hivatalos nevén: London Collections Men. Akit érdekel, ma (15-én) londoni idő szerint 13.00-kor (magyar idő szerint ez dél) nézhető a Burberry tavasz/nyár férfi bemutatója ITT!

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_06_15_114635.jpg

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_06_15_114607.jpg

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_06_15_114539.jpg

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_06_15_114502.jpg

Fotók: Burberry Instagram

A hét minden napján nyitva lesz és természetesen a brit klasszikusokat vonultatja fel a konyha, pl ilyen az Afternoon Tea (32 font, pezsgővel 44) vagy homár csipsszel (45 fontért), lásd kép et lentebb, amúgy a Lobster&Burger is egy kiváló homározó hely, ITT írtam róla. És ahogy a jobb helyeken ma már megy, itt is helyi és szezonális alapanyagokkal dolgoznak, közvetlenül a termelőktől beszerezve.  

 

Amúgy az Armani is üzemeltet egy kávézót Armani Caffé néven Knightsbridge-ben, ott is az üzletben, az első emeleten, a Harrodstól nem messze van - cím: 191 Brompton Road, London SW3 1NE - , nagyon visszafogott hely, és mindig nagy a csend, az étlap visszafogott (persze túlárazott), Bernie Ecclestont láttam egy csomószor az egyik sarokban. És persze fényképezni szigorúan tilos!

A Facebook Neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik. 

Kávézót nyitott a Burberry Londonban Tovább