Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Papírinstalláció, faintarziás longboard, Black Box Budapest

Papírinstalláció, faintarziás longboard, Black Box Budapest

Desktop2.jpg

A hétvégén ismét a Black Box-ban jártam, az apropó pedig, hogy mini-kiállítás látható: a Stylewalker Day&Night és a Black Box Budapest a Design Hét 2014 programsorozat keretében Fenyvesi Zsófi (Miss Margrin) és Farkas Ferenc grafikusok kiállítása november végéig még tekinthető.

SAM_1250_1.JPG

SAM_1252.JPG

SAM_1253.JPG

SAM_1258.JPG

SAM_1260.JPG

SAM_1303.JPG

Farkas Ferenc Explore Paper  öt részből, részenként 16 réteg lézervágott papírból álló plakátsorozatából a P és E betűt lehet szemügyre venni, közelről is. "Farkas célja e sorozat megalkotásakor a figyelemfelkeltés volt, rámutatott arra, hogy milyen jól kiaknázhatók a papírban rejlő lehetőségek, ezzel ösztönözve a művészeket, a gyártókat és a közönséget kreativitásuk fejlesztésére. A papír véleménye szerint nem csak a felületén megjelenő festékanyagtól válhat különlegessé, hanem önmagában is esztétikai értékkel bíró alkotás lehet." - olvasom itt.

 SAM_1287.JPG

SAM_1271.JPG

SAM_1290.JPG

http---makeagif.com--media-10-26-2014-uxPqvR.gif

Fenyvesi Zsófi sok mindennel foglalkozik, ide most 2 grafikát hozott és egy faintarziás longboardot. Zsófi stúdiójáról a Brody Studios-ban itt írtam korábban. 

A Black Box negyedévente fog jelentkezni új kiállítással, jelentkezéseket is szívesen vesznek a Facebook oldalon.

És még néhány életkép a Black Box Budapestben!

Az üzletben kapható márkák: Imogen, Dyan, Ahn Tuan, Kovács Ágnes, Poisonist és még sok más! 

SAM_1281.JPG

 SAM_1296.JPG

Korábbi írásom a Black Boxról itt!

További érdekességek, sztorik, képek a Facebook oldalon!

Papírinstalláció, faintarziás longboard, Black Box Budapest Tovább
Dover Street - divat és művészet London egyik legmenőbb utcájában

Dover Street - divat és művészet London egyik legmenőbb utcájában

Fotor0102618384.jpg

Folytatva szeptemberi londoni kiruccanásom beszámolóját, egyik nap útba ejtettem a divat szempontjából az egyik legfontosabb utcát (miután megreggeliztünk a The Wolseley-ben, majd erről is), a Dover Street-et, Mayfair-ben.

Az első megálló az Acne üzlete volt.

Acne vagyis pattanás, mitesszer, nos, nem tudnék ennél visszataszítóbb nevet egy divatmárkának adni. Persze, ha kicsit utána járunk, kiderül, hogy ez valójában egy rövidítés: Ambition to Create Novel Expressions avagy Ambíció arra hogy valami olyan kreáljanak, ami új és nem hasonlít semmire. 

a28_1.jpg

A svéd Acne Studios mielőtt világhírű globális divatmárka lett, kreatív kollektívaként 1996-ban kezdte meg működését és akkoriban még csak design, film, hirdetés és grafikai design állt a középpontban. 1997-ben aztán az egyik alapító Jonny Johansson ötlete alapján készítettek 100 piros cérnával varrott farmert és szétosztogatták mindenféle "kreatív arcoknak" és egy csapásra híresek lettek, bekerültek ezzel a francia Vogue-ba és a Wallpaper-be és aztán elkezdtek koncentrálni a ruha vonalra.

Az első londoni üzletüket, ahol én is jártam nemrégiben, az elegáns Mayfair-ben, a Dover Street-en nyitották. Amúgy a stockholmi flagship store, - ha éppen valaki arra jár - , abban a volt banképületben van, ahol 1973-ban a Stockholm-szindróma kifejezés világra jött, vagyis amikor "két rabló megtámadott egy bankot, túszul ejtett négy alkalmazottat, majd öt és fél napig fogva tartotta őket. A 131 órán át tartó összezártság különös hatással volt a túszokra: annyira megkedvelték fogvatartóikat, hogy kiszabadulásuk után gyűjtést rendeztek a rablók jogi védelmének költségeire." (wikipedia)

 a4.jpg

A 4 emeletes üzletet galériaként is felfoghatjuk, például itt vannak ezek a hatalmas és impozáns fa sas szobrok, amelyeket amúgy Helmut Lang, a divattervező készített. Ki gondolta volna ezt? Nekem is utána kellette nézni, ugyanis titokban fotóztam, mert nem lehet.

 a7_1.jpg

a13_1.jpg

Természetesen nem mehetek el szó nélkül a csodálatos tetőterasz mellett, nyilván ha pár százezret elköltenék itt, meghívnának egy teára itt kicsit csacsogni.

a15_1.jpg

a10_1.jpg

 a9.jpg

Az Acne saját magazint is készít, Acne Paper néven fut, eddig még nem vásároltam, így is túl sokat költök újságokra, de ahogy olvasom megéri. Belenéztem pár pillanatra az online kiadásba és vicces, mert pont ma néztem a tévében a 101 kiskutyákat (1996), és megint lenyűgözött Szörnyella De Frász ruhatára, és éppen Anthony Powell interjú is van benne, aki ehhez a filmhez is tervezte a kosztümöket.

 

Az Acne népszerű számos celebrity körében is, Rihanna, Alexa Chung - a britek egyik it girl-je - is előszeretettel hordja vagy Elin Kling, a modellből lett blogger, nála nyilván adott volt, mivel svéd.

Kilátás a boltból.

a26_1.jpg

a24_1.jpg

 

a27_1.jpg

Itt pedig Jeremiah Goodman (92) eredeti festményeket látunk, - itt megkérdeztem lefotózhatom-e, nagylelkűen megengedték -, aki nem hallott volna még róla, illusztrátor, belső építész és még sok minden és olyanoknak dolgozott, mint Cecil BeatonWallis, Duchess of WindsorPablo PicassoElsa Perretti (ékszertervező,egy hódoló révén rendelkezem tőle egy Tiffany nyaklánccal) vagy Elsa Schiaparelli divattervező.

A látottak alapján elmondhatjuk, az ACNE nem mindennapi márka és nem mindennapi módon kommunikál a vásárlóival, én imádom az ilyet, bár egyelőre csak vizuálisan, mint saját magamon, lévén nem olcsó, ottjártamkor egyetlen vásárló próbálgatott, körbe is ugrálták rendesen, ahogy kell.

Az Acne amúgy imádja a pink színt (ahogy én is), mindenképpen beszámolok majd ha egy ilyen táskával fordulok ki egyszer a boltjukból.

acnebuy1.jpg

A következő megálló a Dover Street Market, közben volt egy Alexander McQueen egy hatalmas, gonosz nyuszival a kirakatban.

20140915_113105.jpg

 

A Dover Street 17-18 alatt találjuk a Dover Street Market nevű legendás üzletet, mely Rei Kawakubo, a japán Comme des Garçons divatmárka alapítójának szüleménye. Az idén 10 éves concept store, mindenféle installációkkal és egyedi kollekciókkal ünnepli az eseményt, kívülről például így nézett ki.

d11.jpg

d8.jpg

1486929_10203499682785178_8963043772564917999_n.jpg

d2.jpg

A bejáratnál rögtön egy Phoebe English és Philip Cooper hajó installáció, mely előbbi jövő évi tavasz/nyár kollekcióját kívánja promótálni. Sajnos nem tudtam többet fényképezni, még ezt az úszósapka táskát sikerült lekapnom.

Amúgy az Adéllal (Nubu designere) készült interjúmban olvashattátok, hogy akkora hatással volt rá ez a bolt, hogy ebből írta a diploma munkáját. Remélem hamarosan átküldi!

d1.jpg

Szuvenírnek vettem magamnak ezt a kendőt, amit inkább majd bekereteztetek, mint hordani fogok, mert bár jól néz ki (szerintem), 100% műanyag és nem jó érzés a bőrön. 

SAM_1477_2.jpg

SAM_1475_1.jpg

Amúgy az utcában van még Victoria Beckham - első saját londoni üzlete, David néha ajtónyitógatóként fog itt dolgozni, ahogy olvasom a Telegraph-ban - , aztán van itt még Christian Louboutin meg Jimmy Choo is.

Ha megéheztünk, ajánlom az Aubaine-t az utcában, egyszer ettünk itt Gabival egy Wolf & Badger private view után, ráadásul magyar felszolgálót is kaptunk, kellemes hely, főleg a terasz.

Néhány divattal kapcsolatos korábbi bejegyzés:

Karácsonyi kirakatok Londonban 

London Fashion Week 2014 SS14

Michelle Obama kedvenc ruhamárkája megérkezett Londonba (J Crew!)

Miért menő az Adidas Stan Smith?

További érdekességek, sztorik, képek a Facebook oldalon!

Dover Street - divat és művészet London egyik legmenőbb utcájában Tovább
It's the freakiest show

It's the freakiest show

rs_560x415-141001062813-1024.Jessica-Lange-American-Horror-Story-100114_copy.jpg

Az American Horror Story 2011-ben indult hódító útjára, az első és második szériát szépen végig is néztem, a harmadikat viszont már nem találtam elég jónak, így az kimaradt. A 4. széria nemrégiben indult, jónak ígérkezik, főleg, hogy az első részben Jessica Lange David Bowie-t énekel.

További érdekességek, sztorik, képek a Facebook oldalon!

It's the freakiest show Tovább
Damien Hirst újra gyógyszerhez nyúlt

Damien Hirst újra gyógyszerhez nyúlt

Damien Hirst, a világ leggazdagabb élő képzőművészének legújabb kiállítása ismét gyógyszerészeti témájú.

Teljes képernyő rögzítése 2014.10.23. 123011.jpg

Hirst nem először nyúl gyógyszerhez, első alkalommal 1992-ben ‘Pharmacy’/'Gyógyszertár' címmel volt showja a new yorki Cohen Gallery-ben, amikor is egy komplett patikát gyártott le.

Aztán 1998-ban a Tate Britain-be is megérkezett ez a kiállítás és ezzel egyidőben a nyugat-londoni Notting Hill Gate metróállomástól (és a Portobello Road-tól nem messze) nyílt egy étterem Pharmacy névvel, természetesen Hirst állt mögötte, és Matthew Freud PR guru (igen, Freud leszármazott).

 158392593_85b917a6d6_z.jpg

Az étterem 2003-ban bezárt - legnagyobb sajnálatomra - , most egy Marks & Spencer üzemel itt. (Innen pár méterre van Jamie Oliver Recipe nevű intézménye, jó hely!) A bezárás okai között pedig volt üzleti nem egyetértés, a gyógyszertár szó használatának megtévesztő ereje, ugyanis egyes emberek tényleg azt hitték, hogy ha itt esznek, akkor meggyógyulnak. (gyógyszert ugyanis itt nem árultak) Amúgy 2004-ben elárverezték az étterem berendezését, 11 millió fontot keresett vele Hirst.

Hirstnek 2010-ben volt egy nagyszabású kiállítása a Tate Modern-ben, itt írtam róla.

A legújabb kiállítás címe 'Schizophrenogenesis', nem tudom van-e magyar megfelelője, de az biztos, hogy van benne valami skizofrén. Láthatunk itt óriási gyógyszeres dobozokat, tablettákat, üvegcséket, kapszulákat, mintha 'Alíz Csodaországban' járnánk.

Teljes képernyő rögzítése 2014.10.23. 101022_1.jpg

Teljes képernyő rögzítése 2014.10.23. 131704.jpg

Teljes képernyő rögzítése 2014.10.23. 131753.jpg

 

Teljes képernyő rögzítése 2014.10.23. 125242.jpg

November 19-ig.

PAUL STOLPER, 31 MUSEUM STREET, LONDON WC1A 1LH

További érdekességek, sztorik, képek a Facebook oldalon!

Damien Hirst újra gyógyszerhez nyúlt Tovább