Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

David Lynch lepusztult gyárépületei

David Lynch lepusztult gyárépületei

David Lynch, a multitalentum egyrészt a napokban volt 68 éves, másrészt pedig fotókiállítása nyílt Londonban. A téma pedig az egyik kedvence, használaton kívüli gyárak fotózása, ezt a hobbiját évtizedek óta gyakorolja. Ahogy mondja, mindig is érdekelte a "pusztulás".

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.25. 212837.bmp.jpg

Gyerekkorában szülei DK-nek hívták, mivel teljes neve David Keith Lynch. Angolul a DK kiejtve dɪˈkeɪ, akkor az a decay szót jelenti, ami magyarul pusztulást jelent. Szóval, lehet itt kezdődött minden!

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.25. 213155.jpg

 

A képek igazán lehangolóak, bár be kell vallanom, van valami ezekben az ipari épületekben, ami rabul tudja ejteni az embert. Talán, hogy amikor építettek, beleöltek sok energiát, hogy felépüljön, most pedig enyésznek el és senki sem törődik velük.

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.26. 223326.jpg

 

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.26. 223410.jpg

 

A legjobban amúgy az tetszik, hogy a galéria honlapján, ahol van a kiállítás március 30-ig, letölthető dokumentum van tanároknak, hogy a gyerekekkel hogyan dolgozzák fel a kiállítás témáját.

A The Photographers Gallery-ben amúgy még 2 kiállítás fut: egy Andy Warhol és egy William S. Borroughs. 

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

David Lynch lepusztult gyárépületei Tovább
Mi volt Marcellus Wallace aktatáskájában?

Mi volt Marcellus Wallace aktatáskájában?

Idén 20 éves a Pulp Fiction című film, leírni is szürreális, hogy a múlt században láttam először.

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.26. 131310.jpg

Egy brit grafikus, Joe Stone születésnapi ajándéknak találta ki egy barátjának (szeretnék én is ilyen barátokat!) ezt a Pulp Fiction Ki kicsoda társast. Ami valljuk be, nem nagy szám, de mégis, mivel még senki nem találta ki előtte.

Mi volt Marcellus Wallace aktatáskájában? Tovább
Instafax - BBC News az Instagramon

Instafax - BBC News az Instagramon

Engem minden érdekel ami ami PR és ami arról szól, hogyan változnak a kommunikációs szokásaink és hogyan tájékozódunk másképp, éppen ezért nem tudtam elmenni amellett, hogy a BBC az Instagramon kreált profilt. Mint tudjuk, ez inkább képmegosztó, mint tartalomra fókuszáló csatorna.

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.22. 15918.jpg

 

Persze nem ma kezdték, hanem tavaly szeptemberben, de gondolom rájöttek, hogy nem jó a stratégia, ezért új irányt vettek, pontosan 5 nappal ezelőtt, bejelentve, hogy akkor ez most az Instafax és ezzel egy kicsit kísérleteznének itt. De hogy is működik ez?

Teljes képernyő rögzítése 2014.01.22. 20638.jpg

A kulcsszó a tömörség. Vagyis naponta 3-szor feltöltenek egy-egy 15 mp-es videót, címszavakkal, szöveg nincs alatta. Jobb oldalon a magyarázat és hogy hol lehet többet olvasni a hírről. Az Instagramon jelenleg nem lehet linkelni, így mondjuk én csak egy nagyon érdekes hír miatt mennék fel az oldalra és keresnék rá. 

Így néz ki élőben:

A kommentek egyelőre vegyesek, én megnéztem pár videót, nekem sok, egyszerre akarom nézni a videót és a szöveget jobb oldalon, ami nem megy. De kíváncsian várom, mi lesz a kísérletből!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Instafax - BBC News az Instagramon Tovább
Charlotte Gainsbourg énekel is A nimfomániás című filmben

Charlotte Gainsbourg énekel is A nimfomániás című filmben

nymphomaniac-poster-charlotte-gainsbourg.jpg

 

Január 16-tól már Budapesten is vetítik Lars von Trier A Nimfomániás című filmjét, ami amúgy 2 részes lesz. Charlotte Gainsbourg ismét a főszereplő és egyúttal még egy számmal is hozzájárul a produkcióhoz, méghozzá Jimi Hendrix Hey Joe-ját susogja a fülünkbe. Ami nem lehet véletlen, hiszen a filmben Gainsbourg neve Joe..

Meg azért itt a trailer is, ami explicit!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Charlotte Gainsbourg énekel is A nimfomániás című filmben Tovább
Egy stílusos filozófia - SAPE

Egy stílusos filozófia - SAPE

Nyilván az én tudatlanságom, de én még soha nem hallottam azt a kifejezést, hogy "SAPE" vagy "sapeurs". Egy Guiness reklám kapcsán ütköztem bele és egyből felkeltette az érdeklődésemet, ugyanis a SAPE jelentése La Societe des Ambianceurs et Personnes Elegantes, vagy angolul the Society of Atmosphere Setters and Elegant People. Magyarul pedig Hangulatteremtők és Elegáns Személyek Társasága. Ha valaki jobbat tud, szóljon!

És mindez pedig Kongóban.

Az ír sörmárka legújabb kampányának középpontjában a különleges emberek állnak, így ebben a reklámban a "sapeurs"-ket láthatjuk. De mit is jelent "sapeurs"-nak lenni Kongóban, ami egyébként a világ egyik legszegényebb országa.

sapeurs-3-3-630x419.png

A mozgalom az 1920-as években kezdődött Brazzaville-ben, a Kongói Köztársaság fővárosában, amikor is néhány kiváltságos kongói eljutott Párizsba, majd visszajöttek Kongóba és magukkal hoztak egy stílust, egy életérzést és megszületett a SAPE. Úgy tartják, hogy André Matsoua, egy befolyásos kongói vallási és politikai alak volt a "Grand Sapeur" vagyis az első, aki 1922-ben tért vissza Kongóba és francia módon öltözködött, mindenki legnagyobb megrökönyödésére.

474x373xscreen-shot-2011-04-05-at-04-23-43.png.pagespeed.ic.spu0AdzWAy.jpg

 

Persze, azért nem olyan egyszerű "sapeur"-ként öltözködni, ugyanis komoly stílusérzékkel  kell rendelkezni. A megfelelő "sapeur" külső eléréshez, figyelembe kell venni olyan szabályokat, mint például hogy maximum 3 színt lehet használni egy öltözékben, a zokni hossza meghatározott és mindenképpen egyedi legyen, különleges részletekkel, például a mandzsettának is fontos szerepe van, amibe most nem megyek bele.

sapeurs4.jpg

Ne gondoljuk persze, hogy a "sapeur"-ök mindig így öltözködnek. A hétköznapokban ők is normális emberek, - munkás, taxis, pincér -,  és hihetetlen sztorikat olvastam, hogyan spórolnak néha évekig, hogy legyen egy olasz vagy egy francia méretre szabott öltönyük, természetesen valamilyen rikító színben. 

1437x805xsapeurs12.jpg.pagespeed.ic.gZ-CETl941.jpg

Persze a "sapeur"-nek lenni, nem csak azt jelenti, hogy hetente egyszer szépen felöltözünk és végig parádézzuk a várost. Itt egy életérzésről van szó: a gentleman magatartást gyakorolni, művészeti szintre hozni. Találkoznak, beszélgetnek, elfelejtik kicsit a hétköznapokat és egy más világba képzelik magukat.

A reklámfilmet amúgy a spanyol Héctor Mediavilla rendezte, és van még itt hozzá egy 5 perces werkfilm, nekem ez jobban is tetszik, mint a reklám.

Néhány kép a reklámból:

1437x803xsapeurs16.jpg.pagespeed.ic.KOGu3WqdNR.jpg

1432x804xsapeurs15.jpg.pagespeed.ic.I0Cj9kkj5n.jpg

sapeurs13.jpg

Én például szívesen venném, ha lennének ilyen társaságok nálunk is, bármikor csatlakoznék!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Egy stílusos filozófia - SAPE Tovább