Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Lakáscsere kreatívoknak

Lakáscsere kreatívoknak

Én ugyan még soha nem próbáltam, persze bevallom, játszottam már el a gondolattal, de még sosem cseréltem lakást senkivel. De amióta megláttam a behomm nevű oldalt, azóta folyton erre gondolok.

Teljes képernyő rögzítése 2014.05.01. 05242.jpg

És hogy miért? Ez az oldal ugyanis kizárólag designerek és vizuális művészek számára lett kialakítva. A szakmák szépen fel is vannak sorolva, szerencsére találtam magamnak 1-2 megfelelőt, pl. Journalist about Design-Art vagy PR for Design-Art.

Tehát ha a kreatív iparban dolgozunk és van egy jó kis lakásunk és még pont utazni is akarunk, akkor érdemes ezt az oldalt tanulmányozni!

Teljes képernyő rögzítése 2014.05.01. 10302.jpg

A szolgáltatás ingyenes, mármint a lakáscsere, a honlap használat 50 napig ingyenes, aztán 3 hónap 40 EUR, majd 1 év 95 EUR. Viszont csak meghívásos alapon működik: vagy egy tag hív meg, vagy az alapítók. Akik amúgy August és Eva Barcelona-ból. A tavaly indult szolgáltatás apropóját az adta, hogy az alapítók utazásaik során olyanokkal akartak cserélni vagy lakni, akik hasonszőrűek, mint ők. 

Lakáscsere kreatívoknak Tovább
Yves Klein kékje szemüvegben él tovább

Yves Klein kékje szemüvegben él tovább

Desktop57.jpg

Yves Klein, francia művész ma lenne 86 éves, de sajnos fájdalmasan korán, 34 évesen meghalt szívinfarktusban. Életében meghatározó szín volt a híres monokróm kék, Yves Klein kékje, ennek a kék színnek köszönhető elsősorban, hogy annyira híres lett.

1957-ben találta ki, IKB-nek, vagyis International Klein Blue-nak nevezte el, ez az ultramarin és a rhodopasként ismert anyag keveréke amúgy. Nem szabadalmaztatta, de tett lépéseket annak érdekében, hogy legalább félig-meddig az ő találmányának számítson. A kék monokróm festményei a minimalizmus alapműveinek számítanak. Ezzel dolgozott azután egész élete során – majd továbbtágítva színeit – megjelent munkáiban az arany és rózsaszín is. Csodás kombináció!

Yves Klein kékjével most éppen egy spanyol napszemüveg márka, az etnia Barcelona kollekciójában találkozhatunk.

 

Yves Klein kékje szemüvegben él tovább Tovább