Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Book and Kitchen - Notting Hill titkos gyöngyszeme

Book and Kitchen - Notting Hill titkos gyöngyszeme

Desktop56.jpg

A (jövőbeli) Notting Hill útikönyvem egyik fejezete lesz majd a Book and Kitchen nevű intézmény az All Saints Road-on, amely párhuzamosan fut a Portobello Road-dal. A Portobello-val ellentétben ez egy rendkívül nyugodt és csendes utca, - persze a Portobello is az ha nem piacnapokon megyünk - bár ebben az utcában van például Jade Jagger ékszerboltja is, aztán a The Jacksons (szuper szandálokkal) vagy a The Rum Kitchen is, ami nem véletlen, hiszen a karibi közösség egyik centruma a Notting Hill. Amúgy az All Saints Road szokott tartani nyári fesztivált június közepén, ahol az utcában működő boltok mindenféle programokkal készülnek.

b1_3.jpg

b2_3.jpg

b3_3.jpg

b4.jpg

b25.jpg

b26.jpg

Ahogy a neve is mondja, ez egy könyvesbolt összekötve egy kis kávézó-étteremmel. Ahogy beléptem és körülnéztem, az első ami eszembe jutott, hogy milyen jó lehet itt dolgozni. Először felül jártam körbe a boltot, ahol sok-sok olyan könyv volt, amire a fél fizetésemet elköltöttem volna, aztán persze kiszúrtam a kis belső udvart, és abban reménykedtem, hogy lesz hely.

b13.jpg

A tulajdonos olvas éppen a kávézóban.

b14.jpg

b15.jpg

b19.jpg

4 fajta különböző salátából lehetett kérni egy mixet 8,95 fontért és mellé jéghideg, szénsavas bodzaszörpöt kértem. Háttérzeneként bakelitről szólt a The Mamas and The Papas.

b24.jpg

Aztán miután otthon utána néztem, összeraktam, hogy a hölgy aki kiszolgált, ő volt a tulajdonos is egyben, és azt is láttam, hogy amikor volt egy szabad perce, akkor egyből leült olvasni, kép fent.

b20.jpg

b23_1.jpg

Figyelmesen ki van írva, hogy a second hand könyveket lehet olvasni ételfogyasztás közben.

Remekül éreztem magam, azért is mert, nehéz olyan helyet találni, ahol egyedül nem érzi magát furcsán az ember, de ahogy most így visszagondolok, itt mindenki egyedül volt és milyen furcsa, olvasott. 

Book and Kitchen - Notting Hill titkos gyöngyszeme Tovább
Kate Moss x Topshop

Kate Moss x Topshop

Manapság lassan minden nap olvashatunk egy divat kollaborációról, az egyik legújabb pedig a 4 év kihagyás után újra jelentkező Topshop X Kate Moss kollekció április 30-tól. (Az első 2007-ben volt.)

Én még emlékszem arra, amikor 2000 körül a Westendben Topshop nyílt, csak mire összegyűjtöttem volna az elköltésre szánt pénzt, be is zártak. Ezt mostanra már nagyon sajnáljuk, bár online azért rendelhetünk.

Kate Moss x Topshop Tovább
Fashion Revolution Day 2014 avagy pózolj kifordított ruhában!

Fashion Revolution Day 2014 avagy pózolj kifordított ruhában!

Ma pontosan egy éve omlott össze a 8 emeletes bangladesi Rana Plaza ruhakészítő üzem, ahol is olyan márkák varratták a cuccaikat, mint a C&A, Walmart, Primark, Benetton vagy a Mango. 1133 halott és több, mint 2500 sérült - a tragikus esemény végeredménye. 

800px-Dhaka_Savar_Building_Collapse.jpg

A baleset rávilágított arra, hogy milyen embertelen körülmények között dolgoznak a textilipari munkások kevés pénzért, - a minimum havi bér 30 USD, ami kb 6.600 ft - és hogy a fent említett nemzetközi divatmárkák ily módon dolgoztatnak. Az összeomlást megelőző napon megjelenő nagy repedéseket a falon figyelmen kívül hagyták, talán megelőzhető lett volna a tragédia. Az eset sajnos nem egyedi, viszont a legtragikusabb volt.

Banglades jelenleg a világ második legnagyobb textil exportőre, a becslések szerint a következő hét évben megelőzheti Kínát és a világ legnagyobb textilexportőre lesz, mivel itt a legolcsóbb a textilipari munkaerő.

Teljes képernyő rögzítése 2014.04.24. 134620.jpg

A Fashion Revolution Day nevű szervezet a tragédia után alakult meg, alapítója Carry Somers, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a divatiparnak milyen kihívásokkal szükséges szembenéznie: hol és hogyan készül a textil, a ruha és milyen körülmények között. 

Az első évforduló szlogenje: Ki készítette a ruhádat? Vagyis a divat legyen fenntartható és átlátható, a vásárló pedig akarja tudni, hogy hol és hogyan készült a ruhája, ezzel is kényszerítve a divat márkákat, hogy figyeljenek jobban oda.

Fashion Revolution Day 2014 avagy pózolj kifordított ruhában! Tovább