Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Kertészet és divat - kiállításajánló

Kertészet és divat - kiállításajánló

Egy újabb remek brit példa, hogyan lehet izgalmas kiállítást csinálni: párosítsunk össze elsőre nem annyira összeillő témákat, mint például a divat és kertészet!

slideshow-london-calling-gardens-10_095830796468.jpg_gallery_max.jpg

A londoni Kertészeti Múzeum legújabb kiállítása a divat és a kertészkedés/kertészet kapcsolatát veszi górcső alá, egészen I. Erzsébet korától a 2014-es London Fashion Week kifutóin megjelent öltözékekig.

Kertészet és divat - kiállításajánló Tovább
A brit Vogue archívumából vásárolhatunk képeket

A brit Vogue archívumából vásárolhatunk képeket

Nem tudom ki, hogyan van vele, de én még mindig kitépem a nekem tetsző cikkeket/hirdetéseket/képeket az újságokból, aztán szépen mappába rendezem, majd soha többet nem veszem elő. Persze, mindig megfogadom, hogy majd felhasználom valamelyik poszthoz, néha sikerül is.

Most legnagyobb örömre, azt olvasom, hogy a brit Vogue előszedett - első körben - 50 fényképet az archívumából és meg lehet vásárolni az EasyArt weboldalon. Olyan fotósok képeiből válogathatunk, mint Cecil Beaton, Henry Clarke vagy Clifford Coffin.

Az árakat tekintve: 25 és 100 font között mérettől függően, keret nélkül.

Az brit Vogue amúgy 2016-ban lesz 100 éves, az amerikait pedig 1898-ban alapították.

Teljes képernyő rögzítése 2014.03.17. 123329.jpg

1959. júniusi Vogue, Claude Virgin

Teljes képernyő rögzítése 2014.03.17. 123854.jpg

1950. januári Vogue, Cecil Beaton

Teljes képernyő rögzítése 2014.03.17. 124210.jpg

1960.

novemberi Vogue, Don Honeyman

A brit Vogue archívumából vásárolhatunk képeket Tovább
Én még a tapétából is inspirálódom - Interjú Buddy Valastro sztárcukrásszal

Én még a tapétából is inspirálódom - Interjú Buddy Valastro sztárcukrásszal

Aki kicsit is érdeklődik a cukrászat iránt, az előtt Buddy Valastro neve nem ismeretlen, és talán már látta is őt például az évek óta nagy sikerrel futó Tortakirály (Cake Boss) című sorozatban a TLC csatornán. Új sorozata, a Buddy, a cukrászdák megmentője március 17-én, este 20:10-kor - vagyis ma! - rajtol a TLC-n. 

Londonban találkoztam a nem mindennapi tortákat készítő sztárcukrásszal egy interjú erejéig a csodálatos Charlotte Street Hotelben.

buddy2.jpg

 

Ha nem cukrász lennél, mivel foglalkoznál? Mindig is ez volt az álmom. A cukrászdát 1910-ben alapították, édesapám pedig 1964-ben vásárolta meg. Én ott nőttem fel, tőle tanultam mindent, olyan akartam lenni, mint ő. De amúgy szerintem egész jó ügyvéd is lehettem volna, meglehetősen jól tudok érvelni.

Hogyan jöttek az őrült torták a képbe? Édesapám hagyományos olasz cukrászdát vezetett – ő sajnos már nincs közöttünk –, én pedig kamatoztatni akartam a kreativitásomat. Olyat akartam csinálni, amit más nem: különleges és lélegzetelállító tortákat. És akkor elkezdtek jönni a megrendelések. 

Melyik volt a legkomplikáltabb megrendelésed? A Transformers 3. című filmből készítettünk egy közel 1 tonna súlyú, a film egyik főszereplőjét formáló tortát, az úgynevezett Űrdongó autobotét. De nem csak a robotot, hanem azt az autót (Chevrolet Camaro) is megformáltuk, amivé átváltozik.

DSC01526.jpg

Kép forrása

És melyik volt a kedvenced? Szintén a Transformers. Szeretem a kihívásokat, minél bonyolultabb elkészíteni egy tortát, annál jobb.

Hogyan inspirálódsz? Én az a típus vagyok, aki még a tapéta mintájából is képes ihletet kapni. Ezzel nincs problémám!

Buddy.jpg

Hallottam, hogy számos rokont alkalmazol? Hogyan kezeled a konfliktusokat velük? Igaz, számos családtag dolgozik nekem, legalább húszan. Elfogadják, hogy én vagyok a főnök, de kellett már kirúgnom pár rokont. Aztán persze mindig visszajönnek, én meg visszaveszem őket.  A családi vállalkozásnak minden előnyével és hátrányával, szeretek így dolgozni. 

Rettentően sikeresek a tévéműsoraid, mi a következő lépés? Engem mindig is érdekelt, hogyan tudok segíteni másoknak, hogyan tudok változást előidézni. Így a legújabb tévésorozatomban, a "Buddy, a cukrászdák megmentőjében" (Bakery Boss) olyan cukrászdáknak segítek, amelyek valamiért nem sikeresek. Próbálom őket rávezetni, mi lehet a probléma, és megpróbáljuk együtt megoldani a néha már lehetetlen helyzetet. Van ahol a berendezést alakították ki rosszul, van ahol magával a kínálattal vannak problémák, és van, ahol az üzlet vezetésével. Nem vagyok pszichiáter, de azt hiszem elég sokat láttam már életemben, értek valamennyire az emberekhez, izgalmas kihívásnak ígérkezik!

Mi az a kérdés, amit szeretnéd, de még nem kérdeztek meg? Azt hiszem, már mindent megkérdeztek. Az én életem nyitott könyv, a tévéműsoron keresztül pedig aztán tényleg mindenki láthatja, milyen vagyok, mi történik velem és a családommal. Azt gondolom egyébként, hogy ezért is vagyok sikeres: mindenkivel őszinte és egyenes próbálok lenni, nem titkolózom.

* A ma induló új sorozaton kívül a Tortakirály minden hétköznap 17:15-kor csak a TLC műsorán megy.

Facebook neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Én még a tapétából is inspirálódom - Interjú Buddy Valastro sztárcukrásszal Tovább