Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Mi a különbség az empátia és a szimpátia között?

Mi a különbség az empátia és a szimpátia között?

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_01_24_111524.jpg

Beszélgetni a problémáinkról nehéz. Nehéz, mert ha valakinek problémája van, arról kellemetlen beszélgetni. Ha egyáltalán az a valaki, beszél a problémáiról. Mert megosztani nehéz, mert akkor kiderül, hogy milyen sérülékenyek vagyunk.

Ez a kis videó, azt mondja, hogy igen nehéz, de milyen csodálatos az, ha valakivel megosztjuk és ő csak ennyit mond: Fogalmam sincs, hogy mit mondjak, de úgy örülök, hogy elmondtad.

Mert az igazság az, hogy nem a választól leszünk jobban, hanem attól, hogy valakivel megosztottuk.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Mi a különbség az empátia és a szimpátia között? Tovább
Kizárólag Angliában

Kizárólag Angliában

A londoni Science Museum-ban Only In England vagyis Kizárólag Angliában címmel nyílt fotókiállítás, ahol az excentrikus britekről láthatunk fotókat az ötvenes és hatvanas évekből.

beachy-head-boat-trip-1967-by-tony-ray-jones.jpg

 

A brit fotóművész, Tony Ray-Jones 30 évesen, 1972-ben halt meg, rövid karrierje során viszont megújította a brit fotóművészetet és munkássága egész generációkra volt hatással.

maydaycelebrationstonyrayjones1967.jpg

455210-1_b.jpg

todmorden_mankinholes_meth.jpg

Beauty-Contest-Southport-1967-Tony-Ray-Jones.jpg

Blackpool-by-Tony-Ray-Jones.jpg

Tony Ray-Jones Strongman Contest, Mablethorpe, 1967.JPG

Tony Ray-Jones Ladies Day old black and white photography.JPG

Tony Ray-Jones Bournemouth, 1969.JPG

07_Tony_Ray_Jones_Only_In_England.jpg

A kiállítás másik fotóművészére, Martin Parr-ra is nagy hatással volt Tony Ray-Jones munkássága, tőle szintén hasonló képeket láthatunk.

2014. március 16-ig látható.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

 

Kizárólag Angliában Tovább
Michelle Obama kedvenc ruhamárkája megérkezett Londonba

Michelle Obama kedvenc ruhamárkája megérkezett Londonba

November elejétől Londonban is kaphatóak az amerikai J Crew cuccai, egyből 3 bolttal támadták meg a várost. Akinek nem mond semmit a J Crew név, az valószínűleg, hogy nem naprakész Michelle Obama ruhatárából, pedig FLOTUS előszeretettel viseli a márka darabjait. (állítólag nem kap engedményt)

Teljes képernyő rögzítése 2013.12.15. 145438.jpg

 

Szóval a Regent Street-en nyílt boltba beugrottam múlt héten (az Akasha Spa megnyitó előtt, ami egy külön posztot megérne) körülnézni, mivel én még sosem jártam J Crew egységben, de aki igen, az mind ódákat zengett.

A J Crew 1983-ban kelt életre katalógusból rendelhető márkaként. Kilenc évvel később megnyílt az első bolt New Yorkban, jelenleg 249 egység működik Észak-Amerikában. Amúgy Észak-Amerikán kívül, ez a 3 londoni bolt van és kész, na meg az online, amúgy szállítanak Magyarországra is.

19_12.jpg

3 perc monitorozás után, meg kellett állapítanom, hogy ez nem én vagyok, így nem fogok kísértésbe esni, hogy bármit is vegyek. Túl sok szín, túl sok forma, túl sok minden.

1_26.jpgAz üzlet enteriőrje - ez a második a nyitás óta - jelenleg művészeti behatást kíván gyakorolni a vásárlókra. Bevallom, ez engem sokkal jobban érdekel, mint maguk a ruhák. Vagyis, mindenféle artisztikus kis kompozíciók vannak szépen elrejtve a kiskereskedelmi egységben, persze nem elnyomva az árut. Így például az nincs is kiírva, hogy kik a művészek és az eladók stylistok sem tudtak erről felvilágosítást adni. (persze írtam nekik, de még nem kaptam választ)

2_19.jpg

3_19.jpg

4_14.jpg

7_15.jpg

10_16.jpg

Az árakról annyit, hogy horror. Láttam egy kabátot 2500 fontért. Körülnéztem még egyszer, de nem a Burberryben voltam. Általam nagyra becsült angol bloggerek is hüledezve írták meg, hogy Londonban sokkal drágább minden, mint az amerikai boltokban.

12_12.jpg

 

15_14.jpg

A cipőrészleg tetszett a legjobban, jól összerakták a tárgyakkal, és ez a kék póniszőrős nagyon egészen felkeltette a figyelmemet. A póniszőr a gyengém, sajnos.

16_10.jpg

13_14.jpg

 

14_14.jpg

 

 

11_14.jpg

 

17_12.jpg

 

18_10.jpg

 

A J Crew arca Jenna Lyons, kreatív igazgató. Ha rákeresek, akkor azt mondja a Google, hogy 3.970.000 találat van. Nem véletlen tehát, hogy Jenna Lyons ott van a Times magazin 2013-as 100 legbefolyásosabb embere listáján. "Divatos" ember rajta kívül még 2 volt a listán.

jenna-lyons-3.jpeg

 

A most 44 éves Jenna 21 éves korában kezdett a J Crew-nál, egy "asszisztens asszisztensének az asszisztenseként", ahogy nyilatkozta, még asztalt sem kapott. Szépen feltornázta magát a karrier létrán, az áttörés 2003-ban jött, amikor az ex-Gap igazgató, Millard ‘Mickey’ Drexler csatlakozott a céghez és szabad kezet adott neki. Megreformálta a márkát, több korosztály felé nyitott, jobb minőségű anyagok, nagyobb kínálat, szóval cool lett a márka. És hogy pletykáljunk, Jenna 2011-ben elvált férjétől, jelenleg pedig barátnője van, Courtney Crangi ékszertervező.

5_17.jpg

 

J Crew, 165 Regent Street, W1. www.jcrew.com

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Michelle Obama kedvenc ruhamárkája megérkezett Londonba Tovább