Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Megnyílt London legújabb felhőkarcolója, a The Shard (videó)

Megnyílt London legújabb felhőkarcolója, a The Shard (videó)

25 fontért csodálhatjuk a panorámát 244 méteren

Február elsején megnyitotta kapuit London legújabb felhőkarcolója a The Shard, magyarul Szilánk, a nagyközönség előtt, 25 fontért csodálhatjuk a panorámát a 72. emeleten, 244 méteren, 60 kilométerre, 360 fokban. Jelen pillanatban ez a Renzo Piano olasz építész által tervezett 309 méteres üvegépítmény a legmagasabb Nyugat-Európában. 

A Szilánkban helyet kapnak még természetesen iroda helységek (2-28 emelet), egy 200 ágyas 5 csillagos Shangri-La Hotel (34-52 emelet), 10 apartman (50 millió font körüli áron darabja), és persze éttermek. Ez utóbbiak tavasz környékén nyitnak, előreláthatólag a Zuma, japán étteremlánc tulajdonosai, Arjun Waney és Rainer Becker nyitnak egy helyet a 32. emeleten, míg David Yeo az Aqua Restaurant Group tulajdonosa a 31. és 33. emeleten.

Az első 3 napra minden jegy elkelt.

Neverordinary London a Facebookon ITT.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.01. 02717.jpg

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.01. 02854.jpg

Megnyílt London legújabb felhőkarcolója, a The Shard (videó) Tovább
Kate Moss talicskában, Victoria Beckham szatyorban - Juergen Teller kiállítás nyílt Londonban

Kate Moss talicskában, Victoria Beckham szatyorban - Juergen Teller kiállítás nyílt Londonban

Juergen Teller fotós nevével először Charlotte Rampling önéletrajzi filmjében - The Look - találkoztam először, ahol is egészen bizarr fotósorozatot készítettek. Persze aztán rájöttem, hogy ez így nem igaz, mert aki látta például Sined O'Connor Nothing Compares To You lemezborítóját, az látott már Juergen Teller fotót.

A 49 éves német Teller ügyesen egyensúlyoz a művészi és reklámfotózás mezsgyéjén, generációjának egyik legfontosabb fotósa lett. A kilencvenes években, akkori partnerével, Venetia Scott stylisttal, Teller megalkotta a "realisztikus" stílusú fotózást, hasonlóan mint Corrine Day (ő volt az aki a Face magazin számára fotózta Kate Moss-t), majd később Terry Richardson.

A január 23-án nyílt kiállítása a londoni Institute of Contemporary Arts-ban végigvezet életútjának fontosabb állomásain, a kilencvenes évektől - olyan hírességek képeivel mint Lily Cole, Kurt Cobain vagy Vivienne Westwood - , egészen a friss táj- és családi képekig. A képei sok esetben extrémek, meghökkentőek, provokatívak, láthatjuk Kate Mosst talicskában vagy Victoria Beckham-et egy szatyorban vagy Vivienne Westwood-ot 68 évesen aktképeken (a terpesz nagy totál is kint van persze). A képek alapján úgy tűnik előbb-utóbb mindenki levetkőzik neki, és ő is számon képén szerepel meztelenül. 

Felesége Sadie Coles, londoni galéria tulajdonos,van egy közös fiúk, Ed, ezenkívül van egy 15 éves lánya Venetia Scottól.

Videó a megnyitóról legalul.

A kiállítás március 17-ig látogatható, ingyenes.

Facebook-on Neverordinary London.

Vivienne-Westwood-005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kate Moss talicskában, Victoria Beckham szatyorban - Juergen Teller kiállítás nyílt Londonban Tovább