Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Brit karácsonyi reklámok - mire nyílik a pénztárcánk?

Brit karácsonyi reklámok - mire nyílik a pénztárcánk?

A három nagy brit lánc, a John Lewis, a Mark&Spencer és a Sainsbury's idén sem kímélték a pénztárcájukat, mindhárom nagyköltségvetésű karácsonyi reklámmal rukkolt elő, hogy a mi pénztárcánk is megnyíljon.

A John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámja november 8-án debütált a YouTube-on, és mára már 6,7 millió néző van túl a Mackó és a Nyuszi megható történetén, szem nem marad szárazon. A sztori arról szól, hogy a Mackó még soha nem karácsonyozott, mert ugye neki télen egy barlangban kell aludnia és jóbarátja a Nyuszi, ezt nem tudja tétlenül nézni és beavatkozik a természet rendjébe. 

Lily Allen brit énekesnő 3 év kihagyás után (gyes) a Keane 2004-es Somewhere Only We Know slágerét énekli a reklám alá, amúgy eléggé jól. Az áruház annyira komolyan vette a zenét, hogy meghallgatás volt, Annie Lennox ezúttal nem nyert. A John Lewis idei karácsonyi kampánya 7 millió fontba fáj, ebből ez a reklám 1 milliót vitt.

A Marks & Spencer - a nagy vetélytárs - egy rendkívül látványos, sztárok sorát felvonultató, meseszerű reklámmal rukkolt elő. Ezen nem fogunk bekönnyezni, inkább kapkodjuk a fejünket, hogy David Gandy milyen jól néz ki, meg hogy vizuális tényleg oda van téve. Benne van még Rosie Huntigton-Whiteley, a közkedvelt brit modell meg Helena Bonham Carter színész, szintén brit nemzeti közkincs. A reklámban persze ott van egy csomó M&S termék, főleg divat nyilván, ami nem véletlen: nemrégiben adták ki a számokat, és az általam is megírt őszi kampány - ami csilliókba kerülhetett a sok híres nővel - nem úgy muzsikált, ahogy várták.

Alíz Csodaországban, Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska, Aladdin, Óz - mindet megtaláljuk itt, én mondjuk imádom, hogy a Mad Hatter party-t sosem unják meg a britek. A videót a svéd Johan Renck aka Stakka Bo (Here We Go) rendezte, aki egy csomó hírességnek dolgozott, Madonna, Kylie Minogue, Robbie Williams..(és ezt is ő rendezte, ami az én egyik kedvencem) Gandy és Huntington-Whiteley már egy ideje a M&S szolgálatában állnak, míg Bonham Carternek ez az első munkája az áruházláncnak.

Következő alanyunk a Sainsbury's (szupermarket áruházlánc) karácsonyi reklámja, ami igazából nem akar reklám lenni, hanem inkább házi videókból összerakott kisfilm, ahogyan a mindennapi emberek élik meg a karácsonyt. Van benne sok izgatott gyerek, meg egyedülálló bácsi, meg Afganisztánból hazatérő apa, főzéssel küzdő anyuka, megható és vicces jelenetek, mind-mind olyan, amit mi magunk otthon is megélhetnénk. (a kedvencem a radiátor kulcsos jelenet meg amikor húzzák a fenyőt)

A Sainbury's nem kispályázik, egyrészt mert az Oscar-díjas Kevin MacDonald a rendező (a legjobb hegymászós filmet, a Touching the Void-ot is ő rendezte), másrészt ez a 3 és fél perces cucc, "csak" a trailer, mert a hónap végén jön az "egész estés" verzió. 

Nektek melyik tetszik?

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Brit karácsonyi reklámok - mire nyílik a pénztárcánk? Tovább
Londoni a világ legszexibb szállodai szobája

Londoni a világ legszexibb szállodai szobája

A Mr és Mrs Smith egy szállodaajánló honlap, menő butik hotelekre szakosodtak, 10 éve kezdték. Idén bevezették a Smith Hotel Díjat és számos kategóriában hirdettek győztest, például egy londoni szálloda kapta a megtisztelő a Világ Legszexibb Szállodai szobája címet.

A szálloda, ahol ez a szexi lakosztály található, nem más, mint a Blakes Hotel. Akinek nem mond semmit ez a név, annak azt kell tudnia, hogy a Blakes Hotelt úgy tartják számon, mint ez egyik legeslegelső butik hotelt. A tulajdonosa és tervezője pedig nem más, mint Anouska Hempel vagy jelenleg Lady Weinberg. Anouska ma 71 éves, egykori James Bond lány (Őfelsége titkosszolgálatában), elismert designerré avanzsált az évek alatt, saját irodával.

Anouska_FT_1.jpeg

1978-ban született meg a Blakes, két Viktória korabeli ház összevonásával South Kensingtonban. Anouska első férjével, Constantine Hempellel nyitotta meg, ő meghalt, jött egy új férj, aztán a harmadik a sorban a Sir Mark Weinberg, pénzügyi mogul, aki miatt ő Lady. 

Blakes-Hotel-London.jpg

 

 

A hotel teljesen fekete kívülről, de még sem figyelemfelkeltő (szerintem), és 3 fontos tulajdonsággal bír, mondhatni népszerűségi tényezők ezek: a design, a szervíz és a diszkréció. Ez utóbbi miatt számos híresség jár ide, mint például David és Victoria Beckham, Katie Price, Lindsay Lohan, Leonardo DiCaprio, Mickey Rourke, Quentin Tarantino. (többet kéne arrafelé járkálnom!)

004dsblakes_0.jpg

 

blakeswhitecouch.jpg

Blakes-Hotel-Corfu-Suite2.jpg

Íme a díjnyertes Corfu Suit képek, de azért mellékelek még párat a többi szobáról. 

007-300-dpi.jpg
003dsblakes_0.jpg

 

 

 

008dsblakes_1.jpg

 

Az egész hotelre jellemző, hogy a legapróbb részletig minden ki van dolgozva. Ahogy Anouska fogalmazott, a Blakes egy külön világ a hotelben. A stílusok keverednek rendesen, de összességében jellemző a drámaiság, az eklektika és a nagyvilági enteriőr.

011dsblakes_0.jpg

005dsblakes_1.jpg

Nemrégiben olvastam, hogy a Smith családnak is a kedvenc szállodája, ha a romantikázás van terítéken. Persze most nem ők döntöttek, hanem külön zsűri, minden kategóriának megvoltak a bírái. Így például itt Immodesty Blaze, brit burleszk táncosnő (soha nem hallottam róla, persze ez nem jelent semmit), Garance Doré, francia blogger nagyhatalom (vele mondjuk pont találkoztam már kétszer  és nagyon csípem) és Kama Carnes, a Kiki de Montparnasse luxus fehérnemű márka (és mindenféle kmmm kiegészítók) elnöke.

Még néhány kép!

Blake-Luxury-Hotel.jpg

 

 

007-Wed-9.jpg

 

009ROOM2.jpg

Amúgy a Legjobb Budget Hotel kategóriában a budapesti Bródy House nyert.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.
 
Londoni a világ legszexibb szállodai szobája Tovább