Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Hol romantikázzunk télidőben Londonban?

Hol romantikázzunk télidőben Londonban?

Most hogy itt a tél és már nem lehet a parkokban andalogni randizás gyanánt és be kell menni valahova melegedni, íme 3 javaslat, hol romantikázzunk télidőben Londonban.

Kettner's Pezsgőbár

Kitűnő első randizós hely a Sohoban - többszörösen teszteltem -, és eléggé kedvelem, mert valahogy itt mindig van hely, foglalás nélkül is. Romantikus félhomály, puha kanapék, függöny (!) és nincs zene, ezt külön kiemelném. Aki járt már londoni kocsmában, tudja hogy ordít mindenki 2 pohár után, itt viszont kellemesen visszafogott a hangulat, hiszen nem is kocsma.

DSC03237.JPG

Kettner's-t 1867-ben nyitotta Auguste Kettner, aki III Napoleon szakácsa volt, és olyanok jártak ide, mint Agatha Christie és a legenda szerint többször is letartóztatták itt Oscar Wilde-ot. 

0k1.jpg

 

5 emeleten többféle helységből áll össze, van itt minden 10 főtől 500-ig: étterem, pezsgőbár, ahol mi is voltunk (földszint, bal oldal), cukrászda, puding bár éjszakai teázásra,  egy csomó különterem is. Pár éve újították fel ilyenre, előtte egy pizzeria volt ugyanis, ami nekem egy kicsit furcsának tűnt ebben a György korabeli stílusú házban. Aztán mivel 14 színház is járótávolságra esik, külön menüsorokat alakítottak ki azoknak, akik előtte vagy után betérnek ide fogyasztani. A helynek van saját esküvőszervezője is, részletek itt!

DSC03222.JPG

 

 A mellékhelységet mindenképpen látogassuk meg!

Kettner' s, 29 Romilly St, Soho, London W1D 5HP

First Floor

A First Floor nevű étterem a Portobello Road egyik eldugott gyöngyszeme. A név - Első Emelet - teljesen praktikus, ugyanis tényleg az első emeleten van, mivel nincs földszinti része. Vagyis van, csak az egy kocsma. Így emiatt, nem is nagyon járnak ide turisták, mert találják meg. Az enteriőr pedig csodálatos: dekadens, romantikus, nagyvilági, hatalmas kristálycsillárral, sok-sok gyertyával és burjánzó virágcsokrokkal.
f1.jpg
Én voltam már itt vasárnapi ebéden (ami 5 órásra sikerült), a téli napsütésben bámulni a Portobello Road-on hömpölygő piaci tömeget, igazán élvezetes volt, az étel is amúgy. Ami nekem nagyon tetszett itt, hogy nappal is égnek a gyertyák. Persze éjszaka természetesen teljesen más, igazi romantikus élmény a sok gyertyával.
 
f7.jpg
 
 
Asztalfoglalás erősen javallott. 
186 Portobello Road, London, W11 1LA
 

Claridge's, Fumoir Bar

Ha van sok pénzünk, akkor menjünk a Claridge's-be. Ez egy szálloda Mayfairben - az egyik legdrágább környék Londonban - , és a forgóajtón keresztül, amit régimódian még mindig tolni kell, egy másik világba léphetünk be. 

14_10.jpg

 
Az eldugott, egészen kicsi Fumoir nevű bár (12 emberre szabva: 5x2 asztalnál + 2 hely a bárpultnál), korábban a dohányzó helység volt, art deco stílusban veszi le az embert a lábáról, eredeti 30-as évekbeli Lalique tükrökkel és poharakkal, mélylila plüss kanapék, bőrtapéta, vintage női portrék a falon, sejtelmes félhomály és suttogó beszélgetések. 
15_12.jpg
 
16_8.jpg
7_13.jpg
 
A mellékhelység szintén rendkívüli, itt tényleg komolyan veszik, hogy a nőknek kényelem szükséges a smink rendbetételéhez, a vécés néni sürög-forog, megnyitja a csapot előre nekem (ez kicsit azért zavar), ami szintén hagyományosan külön meleg- és hideg vizes.
20121206_214709.jpg
 
 
 
 
Amikor utoljára itt jártam, váltottam néhány szót a bejáratnál működő boy-jal is, - rendkívül elfoglalt volt, éppen esett, mindenkinek tartani az ernyőt, vinni a csomagot - miközben éppen Petra Ecclestone távozott a hotelből.... 
 
Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.
 
Hol romantikázzunk télidőben Londonban? Tovább