Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Tolnay Klári Emlékház Mohorán

Tolnay Klári Emlékház Mohorán

Tulajdonképpen pont aktuális, hogy most írjak róla, ugyanis Tolnay Klári színésznő éppen ma 15 éve halt meg. 2 héttel ezelőtt, amikor otthon jártam, úgy gondoltuk megnézzük a Tolnay Klári Emlékházat, mert közel esik Bánkhoz, ahol a szüleim laknak. 

1914-ben született Budapesten, de gyerekkorát a Nógrád megyei Mohorán töltötte, ide látogattunk el. 1_21.jpg

 

Pont zárásra érkeztünk, így majdnem nem jutottunk be - ezeket a nyitvatartási időket vidéken másképpen kezelik - de az ott dolgozó néni azt mondta, ha hazavisszük a következő faluba, akkor még nyitva marad nekünk. Természetesen haza szállítottuk.

6_15.jpg

 

Az Emlékház 2000-ben nyílt meg és a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület üzemelteti, vagyis magánkézben van. A Tolnay Klárit és  a színházat kedvelő tagokat tömörítő társadalmi szervezet elsődleges célja többek között Tolnay Klári emlékének méltó ápolása, művészeti és kulturális programok szervezése.

5_14.jpg

 

A gyűjteményt Tolnay Klári még életében maga adományozta Balla István bőrdíszművesnek, aki jó barátja volt. Ő alapította meg a fent említett Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesületet.

9_14.jpg

11_9.jpg

 

14_8.jpg

19_10.jpg

20_9.jpg

 

22_9.jpg

És hogy mi látható az Emlékházban? Számos személyes és színpadi ereklye: babacipő és a legutolsó színpadi lábbeli, jogosítvány, munkakönyv, a tárlókban méltató írások, egy szobasarki vitrinben pedig az elismerések: a két Kossuth¬ díj, az Érdemes és a Kiváló Művész-kitüntetést. A színpadi viseletek között szerepel a „Katyi-ruha", „Blanche pongyolája", megtalálhatók „Nóra" és „Maude" kosztümjei. A Tolnay család 125 éves zongorája ugyancsak itt van, s több mint 300 fényképfelvétel is látható.

Érdekes információ volt az itt dolgozó nénitől, hogy ez nem az a ház, ahol Tolnay a gyerekkorát töltötte, mert a falu nem adta oda viszont most üresen áll az a kúria.

23_5.jpg

Nem messze van egyébként Csesztve Mohorától, egy 10 perc autóval, ahol a Madách Imre kúriát találjuk. Sajnos ezt már zárva találtuk, így csak pózolós fotókra futotta Madách fejével, itt éppen apukámmal.

madach.jpg

 

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Tolnay Klári Emlékház Mohorán Tovább
Az okosóra az új ékszer

Az okosóra az új ékszer

Múlt héten egyik este sétáltam hazafelé a Portobello Road-on és akkor szúrtam ki, hogy lett itt egy Samsung bolt. Este 11 körül volt és éppen dolgozói megbeszélés volt, így nem fényképeztem le őket, de ma visszajöttem közelebbről megnézni.

01_9.jpg

Előtte azért utána néztem kicsit, szóval ez egy pop up és november 24-ig lesz itt. Ahogy látszik, egy egész házat samsungosítottak a notting hill-i Portobello Road-on, amiről ugye mindenki tudja, hogy itt van minden szombaton a híres piac. Az utca és a környék amúgy egészen kihalt a hétköznapokon, kivéve a szombatot, akkor turisták tízezrei lepik el az utcákat.

A "Design Your Life" szlogen - ahogy a házon és a kirakaton is olvasható - a most indult kampány része, amiben a Samsung Galaxy Note 3 és a Galaxy Gear a 2 főszereplő. Meg az egyik reklámban ott van Messi is. A házban 2 különálló üzlet van, nekem a kisebbikbe volt időm bemenni ma. 

03_6.jpg

02_6.jpg

Az ajtóban álló fiatalember "vett kezelésbe", miután megkértem, hogy mesélje el a bolt koncepcióját és hogy egyáltalán mi ez itt. 

09_1.jpg

 

Az üzletben rend van és fegyelem, vagyis lehet kérni rögtön egy személyes konzultációt, ahol bemutatják a készülékeket vagy ha nem akarunk interakciózni, akkor jöhetünk csoportos prezentációra is.

010_1.jpg

Telt ház volt, de pont volt egy szabad hely a hosszú pult elején, így várnom sem kellett.

08_2.jpg

 

És akkor most gyorsan be is vallom, hogy nyilvánvalóan elfogult vagyok/leszek, mert egy Galaxy Note-om van másfél éve, rögtön amikor kijött akkor vettem meg, amúgy egy mozifilm előtti Samsung reklám hatására, amit csak egyszer láttam. Így tehát azóta, a blogon szereplő összes kép azzal készült. (elég jók)

Nem fogok komoly szakmai termék kritikát írni itt, azt majd megírják az ehhez értők, inkább elmondom nekem mi jött be. Először is, hogy a ceruzát (S pen) továbbfejlesztették, tapintásra és formára is. Még nagyobb lett (!), így a képernyő 5,7 colos átmérőjű, könnyebb lett, vagyis 168 gramm (a 2-es 183 volt), és vékonyabb,  8.3mm 9.4mm helyett. Elég fontos, hogy 3GB RAM 2 helyett, így a multitasking is könnyebb és gyorsabb.

04_3.jpg

 

Meg kell említeni a képen is látható hasznos funkciót, vagyis a képernyő fölött a ceruza gombjának megnyomásával előjön 5 lehetőség, így nem kell belemenni a menübe, hanem egyből innen navigálhatunk.

05_3.jpg

 

Természetesen alig vártam, hogy a Samsung Gear-t felpróbáljam, amit nem tudom, hogyan fordítsak: karóra-okostelefon vagy okosóra vagy óramobil? Gondolom, majd valaki megírja, addig is legyen Gear.

Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon menő, tiszta James Bond. A legjobban az tetszik benne, hogy van kamerája oldalt, nem is akármilyen (1.9 MP), és feltűnés nélkül tudnék vele fényképezni, mindenféle múzeumban, ahol nem engedik. (2 éve a Tracey Emin kiállításon 1000 font volt a büntetés, elő sem mertem venni a telefont)

011.jpg

 

 

És nemcsak kamerája van, hanem hangszórója is, így fel is vehetjük vele a telefont. Bluetooth-on keresztül kapcsolódik össze a telefonnal, ugyanis önmagában semmit nem tud.  Egyelőre csak a Samsung Galaxy Note 3-mal kompatibilis.

012.jpg

 

Az oktatás után pedig mindenki kap egy ilyen helyes vászontáskát kitűzővel. Csak úgy nem lehet kapni ám, szemtanúja voltam, hogy bejött valaki, mert látta a kirakatban és szépen megmondták neki, hogy először részt kell venni a bemutatón, aztán a táska, be is állt a sorba. Én is ma ezzel mentem a Waitroseba vásárolni.

013.jpg

 

És végre, azt kell, hogy mondjam, végre, van designer által tervezett tok, méghozzá többféle. Nekem természetesen a Nicolas Kirkwood féle monokróm tetszik, és persze ez nem véletlen, hiszen a Samsung a London Fashion Week egyik szponzora és idén Nicolas Kirkwood tervezte az LFW arculatát, ami ugyanez, mint a tokon. A Moschino nem az én világom, így no komment ehhez.

014.jpg

 

Aztán amit még el kell mondanom, hogy nemcsak egy pop up boltot húztak ide fel, hanem 8 közelben lévő bolttal kooperációba is léptek, így például ha a sarki 10500 nevű fodrász szalonba mennénk, akkor a kezünkbe nyomnak egy készüléket, amin összeválogathatjuk azokat a hajakat, amelyek tetszenek. Vagy a Coco körmösnél pedig lefényképezik a kész körmünket és beteszik egy galériába, hogy mások onnan ihletet meríthessenek. A kooperáló boltok között van még hentes, zöldséges, kávézó és ékszerbolt. Nyilván ez arra megy ki, hogy legyen B2B lába is kampánynak, vagyis a kisvállalkozások, hogyan tudnák beépíteni üzletmenetükbe hasznosan a telefon szolgáltatásait. Jó ötlet.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.26. 113439.jpg

Az árakat tekintve, nem olcsó mulatság, de nyilván a felét sem írtam le itt annak, amit ez a telefon  tud. A Gear csak hab a tortán, arról nem beszélve, hogy menő!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Az okosóra az új ékszer Tovább
Martha Stewart beszólt a bloggereknek

Martha Stewart beszólt a bloggereknek

Nemzetközi blogger körökben hatalmas indulatokat gerjesztett  Martha Stewart néhány mondata a Bloomberg TV-nek adott interjújában egy hete, miszerint: 

"Who are these bloggers? They're not trained editors and writers at Vogue magazine. I mean, there are bloggers writing recipes that aren't tested, that aren't necessarily very good or are copies of everything that really good editors have created and done. Bloggers create kind of a 'popularity'. But they are not the experts and we have to understand that."

A videóban 1:40 körül indul a vélemény nyilvánítás.

Martha úgy gondolja, hogy a bloggerek nem szakképzett szerkesztők és újságírók a Vogue magazinnál - ez nyilván igaz - , nem tesztelt recepteket osztanak meg és ez nem feltétlenül jó. Aztán másolják a jó tartalmakat - amiket a persze a Vogue szerkesztők gyártanak - , és amúgy is a népszerűségre hajtanak. Meg kell értenünk, hogy a bloggerek nem szakemberek.

A 72 éves Martha, "Amerika Háziasszonya" élő legenda, és igen ő az aki tőzsdei manipuláció miatt a börtönt is megjárta. Csodálatra méltó üzleti sikereket ért el, számos könyvet adott ki, tévéműsora van, hosszasan lehetne folytatni. És természetesen meg kell említenem, hogy egyszer mögöttem állt a sorban az Ottolenghi-nél, és sokkal jobban néz ki élőben, mint a képeken.

A felháborodásnak több oka is van, érthetően. Egyfelől maga Martha is úgy kezdte, hogy elkezdett otthon sütni lelkes háziasszonyként és eladta a szomszédoknak, magyarul létrehozott egy catering businesst. Aztán professzionálisan felépítette a saját márkáját és saját magát, felcímkézte magát táplálkozási tanácsadónak, kertésznek, szakácsnak, stylistnak és még sok mindennek és mivel jó időben és jó helyen volt, ráérzett a lehetőségekre, fel is kapták.

Aztán számos blogger azon sajnálkozik, hogy Martha, akik sok blogger példaképe és inspirációja, hogyan mondhat ilyet. Nyílt levelek születtek, hosszas fejtegetések "nagy" bloggerek tollaiból, számos blogger hoz fel példákat, hogy Martha cége megkereste őket, hogy működjenek együtt, "dolgozzanak közösen", és akkor meg Martha ilyeneket nyilatkozik. 

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.25. 103221.jpg

Martha persze reagált Twitter-en egy ilyen semmitmondót.

Én persze, kommunikációs fejjel 2 dologra tudok gondolni. Az egyik, hogy Marthanak nyilván ott van a saját szerkesztősége, "képzett", fizetett emberek, szép és drága tartalmakat gyártanak, ezeket nyilván ellopják a bloggerek. Aztán pedig, bizonyos bloggerek népszerűsége egyre nagyobb lesz, mert őszinte, hiteles, új tartalmat gyárt, stb és Martha erre féltékeny. Aztán még azt is hozzá tenném, hogy azért valljuk be, divatról meg designról írni, nem agysebészet, kell hozzá szem meg stílusérzék, de papír nem hiszem, nyilván egyre rutinosabb tud lenni az ember az évek során.

De persze az is lehet, hogy az eBay-en most induló Martha Stewart - American Made boltjának kellett egy kis reklám...

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

Martha Stewart beszólt a bloggereknek Tovább
II. Erzsébet királynő 5 pillanata

II. Erzsébet királynő 5 pillanata

Nemrégiben konstatáltam, hogy még soha nem írtam II. Erzsébet brit királynőről, most sem fogok sokat. Viszont találtam róla olyan fotókat, amelyek nekem nagyon tetszenek, vagy azért mert jó a kép, vagy azért mert elárul róla valamit. Úgyhogy íme 5 kép!

A 87-et töltötte be áprilisban (annyi, mint a nagymamám), én szeretnék majd ilyen formában lenni majd ennyi idősen. Remélem a sok tea, a sok gin és a sok mini cheddar sajt teszi ezt.

Ezúttal felhívnám a figyelmet a királynő Facebook profiljára, ami Gin O'Clock néven fut és nagyon vicces, mert nem igazi, viszont az egyik legjobb marketing kampány, amit valaha láttam. Majd ezt is megírom egyszer.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.21. 231402.jpg

 

Fotó: Tim Graham/Getty Images

Egy Leica M3 kamerával férjét fényképezi a királynő Windsorban, és nem mellesleg pedig egy Cullinan gyémánt brosst visel. 1905-ben a dél-afrikai Premier nevű bányában találták, nevét a bányalapítóról Thomas Cullinanról kapta. Afrika nagy csillagának vagy Premier-gyémántnak is hívják. Az elsőrendű minőségű, tiszta fehér kő tömege nyers állapotban 3106 karát volt. Állítólag ez a legnagyobb gyémánt a Földön, amit valaha találtak. (szuper lehet hordani) A követ 1907-ben VII. Eduárd brit királynak ajándékozta a Transvaal Köztársaság, aki Amszterdamban lecsiszoltatta és lett belőle több darab, a legnagyobb kő az angol  királyi jogart, a második az angol koronát díszíti, a harmadikat és negyediket pedig a királynői koronába foglalták. Brossban pedig a Cullinan V van és állítólag ezt hordja a legtöbbet a királynő. Jól is néz ki. 

Legutóbb frissítve34_1.jpg

 

II. Erzsébet brit királynő eddigi uralkodása alatt 10 amerikai elnökkel találkozott. 1970-ben és 2000-ben ugyanaz a táska volt nála. (én is mondom mindig, hogy ne dobjunk ki semmit)

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.22. 123544.jpg

Fotó: Lisa Sheridan / Getty Images

1952, Balmoral, Skócia, a 4 éves Károly herceg és Anna hercegnő.

The-Queen’s-Corgis-Susan.jpg

Természetesen corgis kép nélkül nincs királynős poszt. Ő Susan, 18. születésnapjára kapta őt a királynő, sajnos már nem él, viszont van saját Wikipedia bejegyzése. A királynő későbbi corgijai mind az ő leszármazottjai. 15 évig szolgálta a királynőt hűségesen és a kiváltságosok életét élte a Buckingham Palotában. A királynő eddigi élete során több, mint 30 Susantól származott corgival osztotta meg mindennapjait.

article-2081297-0F51B61E00000578-665_634x518.jpg

Ez a kép 2012 januárjában készült, vagyis 86 évesen még lovagol a királynő, ami lenyűgöző, állítólag 3 évesen ült először lóra. És nem csak lovagol, hanem tenyészt és versenyeztet is lovakat, szóval amikor megy Ascotba, akkor ő is izgul! Idén a BBC készített erről a témáról egy dokumentumfilmet, The Queen: A Passion for Horses címmel, amiben azt mondja Erzsébet, hogy a többi között azért szeret a lovakkal lenni meg lovagolni, mert ilyenkor ő is csak egy földi halandó és nem egy királynő.

 Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Follow my blog with Bloglovin

II. Erzsébet királynő 5 pillanata Tovább
Egy újabb csokifesztivál debütált Londonban

Egy újabb csokifesztivál debütált Londonban

Mint tudjuk, csokifesztiválból sosem elég, így most hétvégén Londonban a Salon du Chocolat debütált. Maga az esemény nem új, világszerte számos városban - Bologna, Brüsszel, Kairo, New York, Szöul csak hogy néhányat említsek - rendezik meg, Londonba most ért el.

Az aktuális csokitrendek szerint, egyre nagyobb az igény egy egyedi és különleges csokikra, ezenkívül a csokiajándékozás népszerűbb, mint valaha, de ebben is az egyediség diktál. Szerintem nincs is jobb, amikor az ember szép csokit kap, szép dobozban. 

A helyszín az Olympia nevű csarnok, ahol már annyiszor voltam, hogy nem is jegyzem, mert remek helyszín, ugyanis egy hatalmas, neutrális helyszín és még kényelmes is, mert a bérleményemtől csak 10 perc busszal.

Amúgy ezen a héten Nemzeti Csokoládé Hét is van Nagy-Britanniában, így kvázi a legutolsó csokibolt is ezen pörgött, plusz nemsokára Halloween is..

31_4.jpg

 

Belépéskor ez a számomra eléggé gusztustalan csoki fürdő fogadott és igen, volt aki belefeküdt, láttam képeket.

A kiállításon közel 100 kiállítót találtam, jó párat ismertem is, például ott volt az egyik notting hill-i kedvencem, a ...melt....

8_9.jpg

 

9_12.jpg

 

10_11.jpg

 

Mivel komoly fogyókúrában vagyok, így szóba sem jöhetett a kóstolgatás - majdnem mindenhol lehetett amúgy - így maradt a vizuális kielégülés.

1_20.jpg

 

4_13.jpg

 

5_13.jpg

 

A tubusos csoki nekem nagyon tetszik, bár most már nem emlékszem, hogy ez szájba vagy kézre való.

01_8.jpg

 

A vásár egyik programja, a számomra egészen bizarr csoki divatbemutató. A képeken látható csoki "költeményeket" mutatták élőben, de én csak arra tudok gondolni, hogy kellettek hiányos öltözetű fiatal lányok a nagyobb látogatottság érdekében. Szerintem a többségük kiállítva is szörnyű, egyáltalán nem sexy.

02_5.jpg

 

 

A belépő amúgy nem volt olcsó, 18 font (6200 ft), ez drágább, mint egy múzeumi belépő. Én biztosan nem fizettem volna ki, így köszönet a chocoMe-nak, hogy meghívott. 

03_5.jpg

 

30_3.jpg

 

22_8.jpg

 

Nem maradhatnak ki a csokis kozmetikumok sem, amit nem értek így utólag, hogy miért nem próbáltam ki őket. Valószínűleg leragadtam ott, hogy jé, csokis krém. 

21_5.jpg

 

Aminek "English Rose" a neve, az nekem bejön, meg sem kell kóstolnom.

27_2.jpg

 

Tulajdonképpen nekem ez tetszett a legjobban, biztos a trófea miatt, mivel trófea mániás vagyok. Lucie Bennett - majdnem Jane Austen-i név - a Fleur De Sel egyik alapítója a couture csokoládékészítésre szakosodott (még sohasem hallottam ezt a kifejezést korábban, megérte felkelni), amire itt Angliában igencsak nagy szükség van, a sok nagyvilági esküvő meg ünnepségek miatt. 

25_5.jpg

 

Összességében nem volt rossz, de valahogy mégis olyan érzésem volt, hogy amikor a Southbank-en a Temze partján rendezik a csokifesztivált, ami ingyenes, ott sokkal jobb a hangulat és a felhozatal is. A márciusiról itt írtam.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Egy újabb csokifesztivál debütált Londonban Tovább