Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Frieze London szoborpark

Frieze London szoborpark

A Frieze London Európa egyik legfontosabb művészeti vására, így igazán örültem, amikor visszaigazolták az akkreditációmat, sokat segített, hogy év elején korábban írtam egy cikket az indexnek az Art13-ról (szintén művészeti vásár), ami idén debütált Londonban.

Idén 11. alkalommal került megrendezésre, van ingyenes és fizetős része. A helyszín a Regent's Park és úgy kell elképzelni, hogy bemegyünk a parkba és ott vannak kiállítva a szobrok, míg a fizetős része az eseménynek a sátrakban zajlik. 

Az idő is kegyesebb volt idén, tekintve tavaly alig tudtam a szobrokat lefényképezni az esőtől, most szikrázó napsütésben lehetett sétálgatni az amúgy is csodálatos Regent's Parkban. 

És bár a szobrok mellett vannak tüntetve az információk, manapság ugye, egy releváns applikáció nélkül már nem lehet élni, itt letölthető a Frieze Sculpture Guide app.

2_15.jpg

3_17.jpg

4_12.jpg

Gimhongsok - Love, 2012

Gondolom, vagyunk egy páran, akik láttak már ehhez hasonló installációt, csak más színben, más anyagból vagy más formában, de a lényeg a LOVE ott volt. Az eredeti alkotás az amerikai Robert Indiana nevéhez fűződik, aki még él amúgy, 1928-ban született, és gyakorlatilag egyfajta tisztelgés előtte az összes verzió, ami létrejön. Ez itt rozsdamentes acél, de úgy akar kinézni, mintha konyhai fólia lenne, legalábbis ezt írja az applikáció.

30_2.jpg0_3.jpg


Az skandináv Elmgreen & Dragset tervező páros nagy kedvencem, a Victoria & Albert Múzeumban is látogatható ingyenesen egy installációjuk, itt írtam róla. És a Friezen fizetős pavilonjában is több alkotással jelen vannak, de erről majd egy másik posztban. Azért ezt az ajtót majd egyszer megveszem. (Vagy vegye meg nekem valaki.)

7_12.jpg

Judy Chicago - Rearrangeable Rainbow Blocks

Első ránézésre, azt gondolnánk, hogy milyen szép színes valamik, játszótér, gyerekek. Legalábbis én. Aztán a művész azt mondja, hogy " like any good girl of that time, I was willing to 'rearrange' my life to suit my male partner". Mindenki értelmezze magának.

10_10.jpg

Rachel Whiteread - Detached 3, 2012

Fészer betonból, nem tudok többet írni róla.

11_8.jpgYinka Shonibare - Wind Sculpture I, 2013

Azt írják, hogy ez a brit-nigériai művész a batikolt mintákat nagyon kedveli és ez az óriás szobor amúgy egy batikolt kendő, amit felkapott a szél.

13_11.jpg

Jaume Plensa - Chloe, 2013

Chloe egy meditáló hölgy, csukott szemmel, 7 méter magas, vasból van. 

24_6.jpg

20_8.jpg

22_7.jpg

Jeppe Hein - Geomteric Mirrors VI, VII, VIII

Én imádom a tükör installációkat, azokat meg főleg, ahol optikai trükköket is alkalmaznak, mint itt.

6_14.jpgMarilá Dardot - The Landscape is Moving, 2013

A cím Pattie Smith egyik verséből való, talán nem annyira látszik, de a betűk ki vannak vágva, így át lehet rajtuk látni.

28_3.jpg

Frieze London vasárnapig estig látogatható.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Frieze London szoborpark Tovább
Milyen bebújos cipőt menő hordani?

Milyen bebújos cipőt menő hordani?

Úgy döntöttem, miután a pár napja megírt Milyen pulóvert menő hordani? bejegyzést jó pár ezren elolvastátok, hogy ebből rovat lesz!

Ebben a bejegyzésben a slip-on trainert/sneakert vagyis a menő bebújós cipőket vesszük górcső alá. A francia Celine márka (aminek a kreatív igazgatója a brit Phoebe Philo2012-ben a tavaszi kollekciójában rukkolt elő először hasonló cipővel és hozta divatba, de azért ne felejtkezzünk meg a Vansről sem, hiszen az eredeti design tőlük származik.

Először is kezdjük a kedvencemmel, ezzel a Givenchy fekete-fehér csipkéssel. Nagyon szeretnék egy ilyet látni valakin élőben, mert akkor tudnám, hogy ki vesz ( vagy kinek vesznek) 455 fontért cipőt.

Givenchy.jpg

 

 

Bár én ki nem állhatom, az állatminta még mindig / megint trendi. Van olcsóban és drágában egyaránt, ez egy baráti árú, 15e forintos Aldo.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.18. 193436.jpg

 

 

 

Amikor először megláttam ezt a Celine bebújósat nem raktam össze, aztán persze leesett,  hogy miért is ismerős ez a minta..az óriás szatyrok, amikkel mindenféle népek járkálnak nálunk.

Celine.jpg 

 

A fent említett Vans pedig még mindig tartja magát, vagyis még mindig menő ez a fekete-fehér kockás változat, celebrityk körében is, az ára megfizethető, Sean Penn például már 1982-ben is ilyet hordott és amúgy innentől indul a Vans szárnyalása is. A hölgy pedig Diana Krüger.

VANS1.jpg

 

Alexander McQueen MCQ vonala is kijött egy bebújóssal, felhívnám a figyelmet a logómegoldásra.

 

Képernyőfelvételek9.jpg

 

Tory Burch arany metál, levegőzős változata szintén még a megfizethető kategória közelében, 100 font körül.

TORY BURCH.jpg

 

Marc Jacobs őszi hangulatú, keleti beütéses verziója remekül feldobna egy teljesen jellegtelen öltözetet.

Képernyőfelvételek11.jpg

 

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Milyen bebújos cipőt menő hordani? Tovább
Paul Smith alsógatyában az Alpokban

Paul Smith alsógatyában az Alpokban

PSW-Underwear.jpg

 

 

Hamarosan Paul Smith kiállítás nyílik Londonban és bár nem követem minden lépését a mesternek, ez a videó valahogy elém került, és még meg is néztem.

Ez pedig a 2013-as PS őszi/téli férfi alsónemű kollekció reklámfilmje, ami francia Alpokban játszódik, 2 slackliner - kötéltáncos hanyag fordításban - hiányos öltözetben vagyis PS alsógatyában mindenféle mutatványt hajt végre. Persze, én is azt hittem, hogy trükk és de nem, mert van werk film is.

A rendező Sébastien Montaz-Rosset, a fiúk pedig Antoine Moineville és Tancrède Melet, 

Egyszerre lenyűgöző és hátborzongató, izgatottan várom, hogy hány százalékkal nő az eladás majd!  

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 234804.jpg

Mint tudjuk, az alsónadrág kiváló karácsonyi ajándék, megrendelhetőek a honlapról.

Paul Smith alsógatyában az Alpokban Tovább
Damien Hirst Katarban sokkol

Damien Hirst Katarban sokkol

A brit Damien Hirst, korunk még élő leggazdagabb művésze eddigi legnagyobb kiállítását hozta tető alá a katari Dohaban. Október 10-én "Relics" (ereklyék vagy emlékek vagy maradványok) címmel nyitott meg Hirst első önálló közel-keleti kiállítása, 27 év karrierjét bemutatva.

A kiállítás része a Katari Múzeumok Szövetsége által szervezett kulturális programoknak, melyek annak érdekében születtek, hogy Nagy-Britannia és Katar között kulturális párbeszéd induljon el. Így aztán nem lehet véletlen, hogy a londoni Victoria & Albert Múzeumban pedig a Gyöngyök című kiállítás fut a fent említett KMSZ-szel közösen.

Na szóval, ezen a kiállításon 93 DH műalkotás van kiállítva, kicsit olyan, mint amilyen a Tate Modern-ben volt tavaly, (itt írtam róla), de például a két gyémántokkal kirakott koponya most látható először együtt. De itt van persze a cápa formaldehidben, meg a pöttyös cuccok és a pillangók is. Ez utóbbi szerintem a legbizarrabb.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 163511.jpg

 

 

 

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 163557.jpg

 

Már maga a helyszín is figyelemreméltó, Hirst pöttyös korszakára utaló épületbe helyezték a kiállítást.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 204404.jpg

 

Ezen a képen viszont talán jobban látszik, hogy mekkora területű is ez az épület..

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 204855.jpg

 

Aztán ha ez nem lenne elég, akkor egy szerencsés látogató, még utat is nyerhet Londonba, hogy találkozzon magával a mesterrel.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 204624.jpg

 

 

Aztán Damien összeállt a Prada-val és a fent említett KMSZ-szel és a katari sivatagban felhúztak egy Pharmacy Juice Bart és egy Prada Oasis-t, egy-egy beduin sátorban. 

Prada-Oasis-and-Damien-Hirst-Pharmacy-Juice-bar_1_1.jpg

 

Hirstnek a 90-es években a Notting Hill-en volt egy Pharmacy nevű étterme (jelenleg Mark&Spencer), ami úgy volt berendezve, mint egy gyógyszertár, de be kellett zárni a megtévesztő jellege miatt, az emberek ugyanis tényleg azt hitték, ha ott esznek akkor meggyógyulnak.

Prada-Oasis-and-Damien-Hirst-Pharmacy-Juice-bar_2.jpg

Azt hozzá kell tenni, hogy ebben a boltban nem lehet vásárolni, fogjuk fel úgy inkább, mint egy művészeti installációt. A kollaborációban született 20 táska, "Entomology" (rovartan) fantázianévvel, igazi rovardarabokat is tartalmaz a plexidekoráció a gyöngyök és kristályok mellett. A táskákat szépen elárverezték és ment jótékonyságba a pénz a ROTA javára.

Amúgy ez a mutatvány összesen 2 napig létezett, elgondolkodtató, hogy mennyi értelme volt és mire volt jó, mindenesetre a művészet és divat ilyen jellegű találkozásaihoz jó sok pénz szükséges.

 


 

Entomology-bag_2.jpg

 

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Damien Hirst Katarban sokkol Tovább
Milyen pulóvert menő hordani?

Milyen pulóvert menő hordani?

Most, hogy itt a ősz meg a tél, elő lehet venni újra a kardigánokat és pulóvereket, én magam nagy kardigán rajongó vagyok, de kizárólag itthon mutatkozom ilyen szerelésben. Szeretném divatosítani a blogot, nem mintha én magam olyan divatos lennék, viszont szeretek róla értékezni.

Szóval, ha menők akarunk lenni kötöttben, akkor mindenképpen kell egy feliratos pulóver, az sem baj, ha nagyon csúnya, viszont drága, mint ez az ACNE darab.

Legutóbb frissítve27.jpg

Ebben a kategóriában az én kedvencem ez a 2 Pringle of Scotland pulóver. A londoni Central Saint Martins College of Arts and Design iskola és a monacoi Nouveau Musée National összeálltak a ruhamárkával és Grace Kelly ruhatárát alapul véve ez egész kollekciót dobtak piacra. Aranyárban. Persze, nyilván nem véletlen, hogy a Grace of Monaco című film is nemsokára látható.

Legutóbb frissítve28.jpg

 

Szerény véleményem szerint állatos pulcsit csak akkor vegyünk fel, ha nyomós okunk van rá! Persze azért kivétel, ha az egy Burberry! Remélem, már mindenki tudja, hogy Angela Ahrendts, a Burberry CEO-ja átpártol az Apple-hez. 

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 34921.jpg

 

Az én jelenlegi személyes kedvencem a Chinti and Parker X Patternity kollaborációban készült pulóverek, egyrészt mert monokróm, - ami nagyon menő, mint tudjuk, de felejtsük el a snassz csíkosat - , másrészt mert jó a sztori hozzá, amiről itt írtam.
Ha van sok pénzünk, érdemes beruházni valami jelentőségteljesebb darabra valami jelentőségteljesebb tervezőtől, ilyen lehet például a görög Mary Katrantzou, aki Londonban él és sikert sikerre halmoz és még csak 30. Ezt a természetközeli pulcsit ruhaként is hordhatjuk akár. 

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.16. 40727.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Milyen pulóvert menő hordani? Tovább
Tejbe öltözött pin-up modellek

Tejbe öltözött pin-up modellek

A Londonban működő lengyel Jaroslav Wieczorkiewicz fotóművész gondolt egyet és a negyvenes-ötvenes években annyira népszerű pin-up modell naptárt újraértelmezte vagyis ruha helyett tejbe burkolta a modelleket.

Igazi tejet használtak, azt írják, de gondolom tetemes utómunka lehetett a képekkel, mindenesetre igazán impresszívre sikerültek.

8852104416_440ee28d8d_o-2357802.jpg

8852104020_c815906b45_o-2357800.jpg

8852104738_4f5a1a09d1_o-2357803.jpg

8852104654_1633db29fa_o-2357804.jpg

9651732519_c0e18f50e8_o-1-2357806.jpg

9654965610_694030e21c_o-2357805.jpg

8856245655_2a5cfd84bc_o-2357810.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Tejbe öltözött pin-up modellek Tovább