Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Smythson - a legluxusabb brit írószermárka

Smythson - a legluxusabb brit írószermárka

Aki kicsit is írószermániás (mint én), az a Smythson név hallatán biztosan sóhajt egyet. Én minden alkalommal ezt teszem, mikor elmegyek egy boltjuk előtt, mint például tegnap a Westbourne Grove-on és eszembe jutott, hogy akkor ma megírom ezt a posztot.

oie_5121457uVCVsVB1 (6).gif

A Smythson nagyon drága, én magamtól természetesen nem megyek be, mert a legolcsóbb és legkisebb jegyzetfüzet is 45 font, ezért nagyon-nagyon örültem, hogy végre kielégíthettem elitista és rettentően sznob oldalamat, amikor meghívót kaptam a London Fashion Week kapcsán a prezentációjukra a New Bond Street-i boltban. Egy álom vált valóra!

index29_smythson.jpg

 

05_2.jpg

 

A Smythson-t 1887-ben alapította Frank Smythson azzal a jelmondattal, hogy "olyan hasznos, amilyen szép". Nos, a Symthson ügyfelei között találjuk a brit királyi családot is, meg mindenféle celebrityt, meg mindenféle külföldi királyi családokat is.

index30_Smythson.jpg

 

Szóval szépen odamentem a New Bond Street-re és csodálatosan éreztem magam. Az egész bolt hangulata nagyon megnyugtató, a világítás, a színek, és persze, hogy ott van minden karnyújtásnyira megfogdosni.

03_4.jpg

London Fashion Week-en amúgy először vettek részt és ennek örömére felkérték Quentin Jonest, aki egy multitalentumnak tűnik, ugyanis modell, illusztrátor, filmes és még nincs 30 és olyanoknak dolgozott, mint a Chanel, Victoria Beckham, Holly Fulton vagy a Tibi (legújabb kedvencem), vagy Marc Jacobs meg az Opening Ceremony, hogy az új Panama Kollekció bevezetésére készítsen valamit. A Panama Diary vagyis napló 1908-ban született meg Frank Smythson fejében, és azt írják ez volt az első "hordozható" napló, ami még jól is nézett ki. Ezt fejlesztették tovább egy teljes kollekcióvá, amiben van táska, kulcstartó, iPhone tok és még sok minden.

04_2.jpg

 

 

07.jpg

 

Szóval Quentint felkérték, hogy csináljon 10 darab mixed média alkotást - vagyis kollázsok papírból - olyan 10 ismert emberről, akik Panama naplót használnak/használtak. Így került ebbe a kalapba, - hogy stílusos legyek - Hardy Amies, Sigmund Freud, Katharine Hepburn, Waris Ahluwalia, Erdem, Bryan Ferry, Kylie Minogue, Jonathan Saunders, Laura Bailey és Dita Von Teese.

01_7.jpg

06.jpg

 

El lehet dönteni, mennyire sikerültek jól. Aztán persze tüzetesen átvizsgáltam az üzletet, ez kis narancssárga valami teljesen levett a lábamról.

010.jpg

 

011.jpg

 

014.jpg

 

012.jpg

 

 

És ha ez nem lenne elég, a Smythson rendkívül híres nyomdai szolgáltatásáról vagyis személyre szabott levélpapír, névjegykártya, boríték, ilyesmik. Amúgy az oldalon lehet rendelni mintát postán, meg is tettem és kíváncsian várom.

Teljes képernyő rögzítése 2013.10.05. 123834.jpg

 

Tehát ha én szeretnék innen névjegykártyát (szeretnék), akkor az így nézne ki és ennyibe kerülne, vagyis 50 darab lenne 276 font, ami kb. 100e forint. Ha az angyalkát leveszem az minusz 110 font, de persze angyalkával sokkal jobb.

És persze nem lenne teljes a poszt, ha nem említeném meg, hogy Sam Cam vagyis David Cameron miniszterelnök felesége 17 évig dolgozott a Symthsonnál, 2010-ben mint kreatív igazgató vonult vissza és azt mondják, hogy igazából neki köszönhető, hogy a márka újra életre kelt.

013.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Smythson - a legluxusabb brit írószermárka Tovább
Inner beauty is for amateurs..botox is for pros!

Inner beauty is for amateurs..botox is for pros!

Anne Taintor egyszerűen zseniális! A London Fashion Week alatt a Somerset House könyvesboltjába betértem feltölteni egy kicsit a telefonomat és a várakozás közben persze azért körül néztem. A könyvesbolt az a terep, ahol a fél fizetésem ott tudnám hagyni, nyilván sokan vagyunk így ezzel.

Így találtam rá Anne könyvére és utána természetesen a honlapjára és a viccesebbnél viccesebb vintage képeslapjaira és egyéb cuccaira, íme néhány kedvenc!


 

...botox is for pros!

canvas-prints-walk-faster-the-children-are-catching-.jpg

 

canvas-prints-ta-daa-now-lets-have-a-cocktail.jpg

 

 


 

luggage-tags-did-somebody-say-open-bar.jpg

 

 

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Inner beauty is for amateurs..botox is for pros! Tovább
Ez történt a múlt héten / 39 és 40.

Ez történt a múlt héten / 39 és 40.

Egyből mentegetőzéssel kezdem, elsodort az élet és teljesen lemaradtam ezzel, úgyhogy most egyből 2 hét jön!

A szeptember 16-i hétfő elég sűrű volt, a London Fashion Week utolsó előtti napja. A Burberry üzletben megnéztem élőben a divatbemutatót és sok pezsgőt ittam fényképet is csináltam, majd Veronikával átmentünk a Somerset House-ba - ami a London Fashion Week bázisa - , és néztük kicsit az "attention whore"-kat. Aztán elmentünk a Connaught Hotel-be Pringle of Scotland prezentációra, aztán én átrohantam a Mount Street-re, hogy megnézzem Tilda Swintont a Pringle of Scotland boltnyitón. Aztán visszarohantam a Connaught bárjába egy romantikus italozásra...hosszú nap volt!

Kép: Burberry bolt, 121 Regent Street, én bal, Veronika jobb.

burberry14.jpg

 

Szerdán Tom Dixon tartott egy kis sajtótájékoztatót a székházában, a Portobello Dock kanálisánál, amit én amúgy is nagyon kedvelek, meg amúgy is szeretek sajtótájékoztatókra járni, szóval jól éreztem magam. Tom amúgy kutyájával, Mollyval tartotta a sajtótájt, aki a zakóban bújt meg. Ja, és a Dixonary könyvre még lehet jelentkezni!!


 

 

Ezután még átmásztam a kanális másik oldalára, ahol a MOOOI székháza van és végre ettem is, Tomnál elég vékony volt a felhozatal, de a hollandok kitettek magukért. Casper Vissers is jelen volt, de ez a catering annyira felkavart, hogy őt elfelejtettem lefényképezni.

Pénteken Marcival  megnéztük az "5 fogás 15 font" című Ronnie Saunders Diners Union-t és életemben először ittam szakét. Tudom, le vagyok maradva. (megint)

Aztán a hétvégén az Open House keretében megnéztem ezt a szuper, kis lakást a Notting Hille-en, majd egy unalmas hétvége jött vidéken, a csodálatos Tylney Hall Hotelben. Az meg külön tetszett, hogy a Tylney Hall re-tweetelt és megdicsérte a képeimet és természetesen visszavárnak. (azt mondták otthon, ha jó leszek, megint elvisznek)


A Bounce pingpong bár mindenkinek kötelező, aki kicsit mást akar, mint a szokásos, engem teljesen levett a lábamról, persze egy G&T mellett is kiváló időtöltés bámulni a sportolókat.

ping pong jo.gif

Clerkenwellben pedig találtam egy ilyen tehenes házat, sajnos nem leltem semmi infót róla a neten, kicsit meg is viselt.

Szombaton a változatosság kedvéért Open Doors hétvége volt, ami azt jelentette, hogy építési területeket lehetett látogatni ingyen. Sajnos a nagyszabású Paddington állomásra nem tudtam bejutni - pontosan azóta építik mióta kijöttem, vagyis több, mint 2 éve  és még vagy 2 év - viszont Gabival elmentünk a Royal College of Art Battersea-ben lévő egységébe, ahol rendkívül családias légkörben, mi ketten, egy nyugdíjas néni, egy mackó bácsi és 2 építésvezető elmesélte, hogy kell bánni a betonnal. Erről meg is kell osztanom néhány képet! Ja, és mint utólag kiderült, ez a cég fúrta a négyes metrót otthon!

1_18.jpg

 

14_7.jpg

 

15_9.jpg

Ezután pedig, mivel pont aznap nyitott, átbuszoztunk a Kensington Gardens-ba megnézni a Serpentine Gallery új egységét a Serpentine Sackler Gallery-t, amivel nem voltunk teljesen megelégedve, de azért persze szép. (és meg kell nézni)


Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Ez történt a múlt héten / 39 és 40. Tovább
Egy kiábrándult építész lakása avagy Elmgreen és Dragset installációja a Victoria & Albert Múzeumban

Egy kiábrándult építész lakása avagy Elmgreen és Dragset installációja a Victoria & Albert Múzeumban

Férfiasan bevallom, hogy én most találkoztam először Elmgreen és Dragset nevével. Vagyis egyik eléggé ismert alkotásukat ismertem, a Prada Marfa-t, ami egy Prada bolt imitáció Texas-ban, a semmi közepén. 

Most úgy találkoztam megint a nevükkel, hogy mától a londoni Victoria & Albert Múzeumban látható egy hasonlóan érdekes installációjuk, aminek a címe "Holnap" és egy idősödő, kiábrándult építész képzeletbeli lakását építették fel ide.

About-image.jpg

A beharangozó szerint van nyomtatott forgatókönyv, amit a látogatók megkapnak és amíg Mr Normann Swann a fürdőszobában van, addig mi megleshetjük, hogyan is él ő, leülhetünk kedvenc foteljába vagy éppen belenézhetünk az újságjaiba. 

Persze, azt csak remélni tudom, hogy megfelelő számú ember tömeget engednek majd be egyszerre, mert csak úgy tudnám magam kellően kényelmetlenül érezni, hogy amíg Mr Swann zuhanyozik, én turkálok a cuccai között mondjuk.

5_installation-1000px.jpg

Ami még érdekes, hogy egyrészt a múzeum saját gyűjteményéből szedték össze a felhasznált tárgyakat, másrészt a 2 művész hozott is magával ezt meg azt. 

6_installation-1000px.jpg

3_installation-1000px.jpg

1_installation-1000px.jpg

2_installation-1000px.jpg

11_installation-1000px.jpg

32_installation-1000px.jpg

24_installation-1000px.jpg

2014. január 2-ig, ingyenes.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Egy kiábrándult építész lakása avagy Elmgreen és Dragset installációja a Victoria & Albert Múzeumban Tovább