Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Első nyereményjáték a blogon! Tom Dixon könyv!

Első nyereményjáték a blogon! Tom Dixon könyv!

Tudom kicsit előreszaladtam ezzel a nyereményjáték dologgal, mert nem vagyok nagy blog, meg lehet, hogy senki nem is fog jelentkezni...

Na de az történt, hogy Tom Dixon sajtótájékoztatón jártam nemrégiben és a sajtó kedves munkatársai megkapták a könyvét, a Dixonary-t. Na most az a helyzet, hogy nekem ez már megvan, - méghozzá dedikálva -, és semmi szükségem még egy porfogóra otthon, így jött az ötlet.

Néhány kép ízelítőnek, nem mellesleg 35 font. A jelentkezés rendkívül egyszerű, kommentben kell jelentkezni, lehetőleg e-mailcímmel. Ha magyar nyeri, akkor Budapesten átadom (ilyen jó fej vagyok, hogy hazaviszem), ha nem akkor Londonban át tudom adni.

Határidő: október 6.

Hajrá!

d1.jpg

d2.jpg

d4.jpg

d3.jpg

Első nyereményjáték a blogon! Tom Dixon könyv! Tovább
Megnyílt a Zaha Hadid tervezte Serpentine Sackler Gallery Londonban

Megnyílt a Zaha Hadid tervezte Serpentine Sackler Gallery Londonban

Tegnap megnyílt a Serpentine Gallery új egysége a Zaha Hadid által tervezett és a már nagyon várt Serpentine Sackler Gallery, amit meglátogattunk a délután folyamán.

02_4.jpg

 

Amúgy angolosan, sorba kellett állni, hogy bejussunk, mert itt szigorúak a szabályok, csak bizonyos számú ember lehet mind a kiállítótérben, mind az étteremben. Nem volt megerőltető, 15 perc alatt bent voltunk, addig kívülről néztük a fehér hullámszerű formákat.

A Sackler név onnan jön, hogy a filantróp Sackler házaspár alapítványa támogatta pénzzel ennek az épületnek a megépítését. Dr. Mortimer Sackler amúgy amerikai volt, harmadik feleségével a brit Theresa-val hozták létre az alapítványt. 2010-ben hunyt el és számos brit oktatási, tudományos és művészeti projektet támogatott, súlyos pénzekkel.

03_3.jpg

 

 

A Serpentine Sackler Gallery 2 részből áll, az egyik maga a régi épület, ami egy 19. századi lőporraktár volt, a másik az új rész, ami hozzá lett csatolva, egy étterem vagyis egy közösségi tér. Ez a mutatvány 14.5 millió fontba fájt, és nem titkoltan azzal a céllal is jött létre, hogy mindeféle események és partik színhelye is legyen, ezzel is bevételhez jutva és ez biztosan működni is fog.

Az elmúlt 43 évben, amióta a Serpentine működik 1600 művészt mutattak itt be, a továbbiakban még több kortás művészet, mozi és irodalmi események várhatóak itt. Jelenleg az argentín Adrián Villar Rojas kiállítása látogatható itt.

05_1.jpg

 

Mi egyből az étterembe mentünk természetesen, ami a The Magazine nevet kapta, hogy igyunk egy pezsgőt kávét. Az éttermi élményünk egészen katasztrófális volt, kezdve ott, hogy nem volt semmilyen ital- vagy étlap, hanem egy kinyomtatott A4-es papírt elénk tettek pér percre, majd el is vették. Ketten kértünk egy Chocolate Surprise-t, amitől tényleg annyira meglepődtünk, hogy hívtuk is a személyzetet, hogy ez mi, mert ehetetlen. Mint kiderült, gondolták, hogy újítanak és teriyaki szósz használtak hozzá..ezt nem is értelmezem. Az egész étteremben káosz uralkodott, kezdő pincérek, rossz számla, a kávéhoz se cukor, se tej. Csak arra tudok gondolni, hogy nem lettek készen időben.

04_1.jpg

 

Az étterem rész amúgy nem rossz, de valahogy nem sikerült hangulatot teremteni. Persze lehet ez még nem a végleges megoldás. Inkább olyan érzésünk volt, hogy igyuk/együk meg és menjünk, annyira nem marasztalt a hely.

06.jpg

08_1.jpg

07_1.jpg

09.jpg

10_9.jpg

11_7.jpg

12_9.jpg

Természetesen ha már arra járunk, ne hagyjuk ki, 5 perc sétára található a "rendes" Serpentine Galériától.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Megnyílt a Zaha Hadid tervezte Serpentine Sackler Gallery Londonban Tovább
Pringle of Scotland kalandok a London Fashion Week-en meg Tilda Swinton

Pringle of Scotland kalandok a London Fashion Week-en meg Tilda Swinton

A London Fashion Week alatt a Pringle of Scotland nagyon kedves volt velem, mert 2 eseményükre is meghívott. Az egyik a 2014-es tavaszi/nyári prezentációjuk volt a The Connaught Hotelben, a másik pedig a Mount Street-i üzletük megnyitója, ahol megjelent Tilda Swinton is.

A prezentáció a hotel egyik termében zajlott, ahogy látható élő modelleken voltak kiállítva az amúgy igencsak drága ruhák.

k15.jpg

A márka amúgy 1815 óta létezik, Robert Pringle indított el egy "sima" kis kötőgyárat, aztán 1870-től elkezdtek kasmírt is gyártani, majd Duke of Windsor  - vagyis VIII. Edward aki lemondott a trónról, hogy elvegye Wallis Simpsont - is előszeretettel hordta, így felkapták.

Nemzetközi porondon csak 2000 óta mozog és számos celebrity hordja. 

k1.jpg

k5.jpg

k11.jpg

k13.jpg

k19.jpg

Az üzletnyitón már nem fényképeztem, mert egyszerűen annyian voltak, hogy képtelenség volt. Na jó, egy képet csináltam, ami nem sikerült valami jól, James Nebitt-ről, mert egyszerűen imádtam a Monroe című sorozatban. 

k22.jpg

Tilda Swinton, aki a Pringle of Scotland arca pár éve, akkor jött meg, amikor mi távoztunk, így pontosan szembejött velünk.


És még beültünk egy kicsit a The Connaught Hotel Connaught nevű bárjába, ami eléggé romantikus (alig láttam az itallapot, annyira sötét volt) és nagyvilági, mivel David Collins tervezte, ugyanaz, aki a pesti Callast is, nemrégiben hunyt el fiatalon.


Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Pringle of Scotland kalandok a London Fashion Week-en meg Tilda Swinton Tovább
2014 London Michelin hírek - először kapott perui étterem csillagot

2014 London Michelin hírek - először kapott perui étterem csillagot

Tegnap kihirdették a brit Michelin Guide 2014 eredményeit, nézzük gyorsan mi történt!

A 3 csillagosok listáján nincs változás vagyismég mindig 4 étterem büszkélkedhet ezzel Nagy-Britanniában: Alain Ducasse at The Dorchester, Gordon Ramsay Royal Hospital Road-ja, Heston Blumenthal The Fat Duck-ja és The Waterside Inn. (ezekről itt írtam egy hosszabb bejegyzést)

A 2 csillagos kategóriába 2 új étterem is bekerült, az egyik a Dinner by Heston a Mandarin Oriental Hotelben Knightsbridge-ben és a The Greenhouse Mayfair-ben. 

Országosan 15 étterem nyert egy csillagot, ebből 9 van Londonban:

Outlaw's at the Capital HotelBrasserie Chavot a Westbury Hotelben, HKKAmetsa with Arzak a Halkin Hotelben, Alvin Leung Bo London-ja, Jason Atherton Social Eating House-ja (most nyílt márciusban), Angler a South Place Hotelben, a Restaurant Story (áprilisban nyílt) és a Lima, ami az első csillagos perui étteremben Londonban, úgyhogy gondolom mostantól megugrik a foglalásuk rendesen. 


 

A L’Atelier de Joel Robuchon pedig elveszítette a második csillagát.

Bib Gourmand (good food at moderate price  vagyis jó kaja jó áron, ami itt max 28 font) kategóriát tekintve, 143 van a listán országszerte, 27 új. Ide került be például a Polpo Smithfield, ahol pont voltam ezen a héten és valóban semmi sallang, normális ételek, normális áron.

p1.jpg

p2_1.jpg

p3_1.jpg

p4_1.jpg

p5_1.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

2014 London Michelin hírek - először kapott perui étterem csillagot Tovább
Kilométeres sorok az esőben: nem leányálom a londoni divathét

Kilométeres sorok az esőben: nem leányálom a londoni divathét

A London Fashion Week évente kétszer kerül megrendezésre (szeptemberben és februárban) és egyike a világ 4 legnagyobb divateseményének (a többi három a New York, Milánó és Paris Fashion Week). Ez egy fontos esemény Nagy-Britannia üzleti életében is, hiszen több mint 100 millió font megrendelést generál és több mint 5000 érdeklődő jön ide öt nap alatt. Idén először én is megnéztem, nagyon jól szórakoztam, de ahogy valaki mondta előttem a sorban (amikor már 1 órája váraktunk több százan az Orla Kiely bemutatóra a szakadó esőben): „London Fashion Week online is the best thing ever!” (A London Fashion Week online közvetítése a legjobb dolog, ami létezik!)

A London Fashion Week (LFW) központi helyszíne a Somerset House London, ami kétségkívül egy impozáns épület: ennek az udvarában húznak fel egy sátrat, ahol a bemutatók megtekinthetőek. Persze a menőbb tervezők nem itt tartják showikat, hanem különféle érdekes helyszíneken a környéken, méregdrága hotelben, galériában, vagy építenek saját sátrat, mint a Burberry a Kensington Gardens-ben.

 

index24.jpg

index18.jpg

 

 

Oda persze nem kaptam meghívót, és talán kevesen tudják, de az általános London Fashion Week belépő megszerzése még nem jogosít fel arra, hogy bármelyik bemutatóra elmenjek, ahhoz külön meghívót kell szerezni a márkáktól, tervezőktől. Mivel a Fashion Week egy szakmai esemény, regisztrálni kell, bizonyítani, hogy nekik jó, hogy te jössz.

Én nemzetközi újságíróként beregisztráltam, szolgáltattam megbízólevelet, és olyan 2 héttel később megjött a konfirmáció. Ez annyit jelent, hogy megtekinthetem a designerek showroomjait az épületben, tehát bemehetek oda, ahol a ruhák ki vannak téve, de amúgy semmi különös. A konfirmáció birtokában érdemes elkezdeni írogatni a tervezőknek, akik kifutós showt, vagy prezentációt tartanak, hogy szeretnénk jegyet, és meg is kell indokolni, hogy miért. A prezentáció azt jelenti, hogy bemutatja a termékeit a tervező, de nem igazi kifutós, sztármodelles shown – ezek nekem sokkal jobban bejöttek amúgy.

index25.jpg

 

Folytatás a divany.hu-n!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Kilométeres sorok az esőben: nem leányálom a londoni divathét Tovább
A munka utáni ping pong egyre menőbb Londonban

A munka utáni ping pong egyre menőbb Londonban

ping pong jo.gif

Tegnap végre úgy jött ki, hogy sikerült beugranom a The Bounce nevű helyre, ami egy pingpongos bár - és értekeztemt már itt korábban arról, hogy a pingpong az új csocsó, - de most végre saját szemmel is megnéztem és totálisan le voltam lenyűgözve.

1_17.jpg

Úgy éreztem magam, mint aki egy más világba csöppent, miután 6 körül lementem egy szűk kis folyosón a Chancery Lane sarkánál. A hely szuperul van berendezve (Russel Sage), 13 asztal - van egy a tavalyi Olimpiráról is -  és ott nyomják százan a pingpongot az emberek öltönyben és kiskosztümben munka után. 

3_16.jpg

 

7_11.jpg

 

Állítólag pontosan ezen a helyen, ahol a Bounce van, 1901-ben itt szabadalmaztatták a pingpongot. (legalábbis ezt irja a honlap!) 

4_11.jpg

 

Nekem eléggé tetszik ez és még pingpongozni is szeretek, úgyhogy mindenképpen vissza kell jönnöm egy megfelelő alannyal!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

A munka utáni ping pong egyre menőbb Londonban Tovább
Tylney Hall - egy unalmas vidéki hétvége

Tylney Hall - egy unalmas vidéki hétvége

15_8.jpg

A hétvégén megnéztem az angol vidéki életet vagyis ellátogattunk Tylney Hall-ba, ami egy hotel kb. 1 órányira Londontól autóval. Ez egy igazi, régimódi, angol kúria, amiből szálloda lett és a 66 holdas parkjában sétálgatva valóban úgy éreztem, hogy egy Jane Austen regénybe transzportáltak.

 1_16.jpgA bejárat előtt pedig az első képen látható a csodálatos Bentley állt. Na most, én (a marketinges) nyilván úgy gondoltam, hogy ez a dekoráció része és mekkora ötlet! Aztán este vacsora közben, mikor is elkezdtünk társalogni a mellettünk ülő idősebb párral - miről másról, hogy kinek hány old timer-je van - kiderült, hogy ők ezzel jöttek.

Tylney Hall-ban a szoba árak 250 font/éjszakánál kezdődnek, ami nagyon jónak számít, mint megtudtam.  A logika ugyanis az, hogy Londonban nehéz jó szállodát találni megfelelő áron, ez viszont mivel tényleg csodálatos környezetben van és csak 1 óra Londontól, így jobban megéri.

16_7.jpg

A munkamegosztás szerint, a megérkezés után a nő pezsgőzik (és mindenféle social médián bejelenti hol van), a férfi úszik a szabadtéri, fűtött medencében.

2_14.jpg

Vacsora előtt elugrottunk Windsorba, de igazából semmi értelme nem volt, mert a boltok már zárva voltak, mert már nem tudtunk bemenni a várba, így csak végigrohantunk a városon.

17_10.jpg

Aztán még mindig a vacsora előtt tettünk egy sétát a parkban, ami igazán lenyűgöző, nem tudom hány fős kertészeti brigád tarthatja rendben, hogy így nézzen ki.

0_2.jpg

 

7_10.jpg

 

9_11.jpg

 

4_10.jpg

 

3_15.jpgA halak ahogy meglátták, hogy fényképezek, ilyen szépen összeálltak csoportképpé.

18_7.jpg

 

Egy lenyűgöző fa.

6_13.jpg

 

19_9.jpg

 

A vacsora igazán szertartásosan zajlott, először is mindenki rendesen felöltözik, a zakó nyilván kötelező a férfiaknak. Aztán a hallban egy gin tonik mellett kiválasztottuk, hogy mit fogunk fogyasztani, majd olyan jó negyedóra múlva az asztalunkhoz kísértek a gyertyafényes étterembe.

8_8.jpg

20_7.jpg

22_6.jpg

 

Természetesen kötelességtudó bloggerként próbáltam volna mindent dokumentálni a vacsora közben is, de illemből azért visszafogtam magam, ez már amikor készült mikor kevesebben voltak bent. Természetesen volt zongorajáték, és olyan klasszikusok szóltak, mint a Michael Jackson Earth Song, gondolom mi voltunk az egyetlenek, akik felismerték.

Sajnos a Downton Abbey 4 szériájának első részéről lemaradtam, pedig igazán stílusos lett volna itt nézni. Persze azóta már megnéztem, mondtam is magamban, hogy ide is el kell menni, de előtte Sissinghurst!

Aztán reggel még néhány életkép távozás előtt, sajnos a reggelinél elfelejtettem fényképezni, lehet azért, mert még mindig nem értem, hogyan lehet tőkehalat reggelizni buggyantott tojással.

10_8.jpg

12_7.jpg

24_5.jpg

23_4.jpg

 

Ez a kép - ez várt a szobában érkezéskor -  kizárólag azért került be ide, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy az evőeszköz márkája Athur Price és a Titanicon is ez volt használatos. 

20130922_152921.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Tylney Hall - egy unalmas vidéki hétvége Tovább
Egy notting hill-i házaspár otthonában jártam

Egy notting hill-i házaspár otthonában jártam

Az Open House egy remek kezdeményezés, amikor is London szerte be lehet menni mindenféle épületbe, számszerűleg 700-ról beszélünk és van közte erőmű, magánlakás, könyvtár, felhőkarcoló és így tovább, ráadásul ingyen és 2 napig tart. Tavaly a Trellick Tower-t kipipáltam, csodálatos élmény volt, idén egy magánlakásra volt időm. (A mai hírlevelükben olvastam, hogy a Battersea Power Station-hez - amiből hamarosan lakópark lesz -  40.000 ember látogatott el és 3 órát kellett sorban állni.)

Szombat délután fogtam magam és elsétáltam a 37a Leamington Road Villas-ba, - ez a Notting Hill-en van, pár percnyire a Portobello Road-tól, szóval elég jó helyen - ami a Studio 1 Architects műve. 

A ház korábban egy 1 hálószobás viktoriánus lakás volt, ebből lett egy 3 hálószobás mindenféle különleges részlettel. Azt látni kell azért, hogy ez egy alagsori lakás és kissé sötét, de a terasz egészen elképesztő lett. A kis faházról először azt hittem, hogy szauna, de nem, hanem egy dolgozószoba. 

l1.jpg

l3.jpg

l4.jpg

l2.jpg

A kék baseball sapkás a házigazda, amúgy nagyon készségesen mesélt mindenkinek a ház átalakításáról. Friss házasok amúgy.

l5.jpg

l6.jpg

l7.jpg

l12.jpg

l20.jpg

l13.jpg

l14.jpg

l22.jpg

l21.jpg

l24.jpg

l30.jpg

l29.jpg

l26.jpg

l27.jpg

l28.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Egy notting hill-i házaspár otthonában jártam Tovább