Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

London legjobb design bárja az Atrium Champagne Bar a ME Hotelben

London legjobb design bárja az Atrium Champagne Bar a ME Hotelben

Restaurant and Bar Design Awards vagy Éttermek és Bárok Design Díja idén 5. alkalommal került kiosztásra a napokban, ahol is a 2 fődíjas közül, az egyik londoni bár, a másik egy dán étterem.

A versenyre bárki nevezhet, de csak közösen, vagyis az étterem/bár a tervezővel együtt, és mindig az elmúlt 1 évre érvényes a kiírás. A lényeg, hogy design kiemelkedő legyen hiszen a zsűriben elég komoly arcok ülnek, néhány név: Casper Vissers, a Moooi alapítója, a szlovén Nika Zupanc designer (itt írtam róla), Mourad Mazou, a 2 Michelin-csillagos Sketch étterem tulajdonosa (itt írtam róla), Tamara Lohen, a Mr & Mrs Smith alapítója és még sokan mások, lista itt.

Idén amúgy 670 pályázó volt Nagy-Britanniából és 60 országból.

A legjobb bár kategóriában a londoni ME Hotel bárja, az Atrium Champagne Bar végzett. A tervező a Foster + Partners.

img0 (1).jpg

1301_FP470914_indesignFG.jpg

1301_FP471951_indesign.jpg

1301_FP471955_indesignNY.jpg

1301_FP454949_indesign.jpg

1301_FP454952_indesign.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

London legjobb design bárja az Atrium Champagne Bar a ME Hotelben Tovább
London Fashion Week 2013 - első nap avagy 3 szabály kezdőknek

London Fashion Week 2013 - első nap avagy 3 szabály kezdőknek

A London Fashion Week évente kétszer kerül megrendezésre (szeptember és február) és egyike a világ 4 legnagyobb divateseményének (a többi három a New York, Milánó és Paris Fashion Week). Ez egy fontos esemény Nagy-Britannia üzleti életében is, hiszen több, mint 100 millió font megrendelést generál. 

Több, mint 5000 látogató várható az öt nap alatt és azt mondják, hogy a londoni inkább az avantgarde vonalat képviseli, szemben a New York Fashion Week-kel. Ahogy írtam korábban, nekem ez az első, így mindenre nyilván rácsodálkoztam, ahogy ma ellátogattam a Somerset House-ba. Arra is rácsodálkoztam, hogy megkérdezték kérek-e London Fashion Week-es szatyrot, van aki nem? Elengedhetetlen darab lesz élelmiszer vásárláshoz a Waitrose-ban.

b3_2.jpg

Természetes esett az eső és természetesen nem volt nálam esernyő (mindig van), de szerencsére kalapban voltam, így meg sem kottyant az a 20 perc, amit esőben vártam, hogy bejussak a Jean-Pierre Braganza showra.

Szóval egyes számú szabály, mindig legyen nálunk ernyő, ha London Fashion Week-en vagyunk!

11_6.jpg

Mert hát nyilván először azokat engedik be, hiába van sor, akik az első 2 sorban ülnek, na de ez nem én voltam. Aztán természetesen rossz helyre ültem, így kerültem pontosan a kifutóval szembe, de úgy is mondhatjuk hogy háttal. Jobb és bal oldalamon két nagyon elszánt kislány ült, csak remélni merem, hogy bloggerek voltak. Az egyk gifben utazott, a másik 2 eszközzel nyomta, egyszerre fotózott telefonnal (rögtön Instagram szűrő!) és nagy fényképezőgéppel. Mondtam is magamnak, milyen jó, hogy nem vagyok fiatal divat blogger, komoly stressz alatt élhetnek.

b2_2.jpg

A bemutatón ott volt az énekes Delilah, én természetesen nem ismertem fel,  a biztonság kedvéért megkérdeztem a mellettem ülőket is, ők sem tudták ki az, így kicsit megnyugodtam.

Kettes számú szabály, kérdezősködjünk! 

A show előtt és után kicsit lézengtem az udvaron, mint ahogy sok százan. Itt az a lényeg, hogy nagyon nézni kell mindenkit, hátha kicsit érdekesebben van felöltözve és le lehet fényképezni. Semmi szerénykedés, egyszerűen oda kell menni delikvenshez és megkérdezni. Mindenki igent fog mondani, hiszen ezért vannak itt. Amúgy az is elég, ha komplett idiótának öltözünk, akkor is összejöhet egy kicsinyke világhírnév. Én ma idiótákat direkt nem fotóztam.

Hármas számú szabály, nem kell szégyenlősködni!

b1_2.jpg

8_7.jpg

13_9.jpg

Folyt. köv.!

 

 

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

London Fashion Week 2013 - első nap avagy 3 szabály kezdőknek Tovább
London Fashion Week és ami mögötte van 1. - Hogyan lehet ide bejutni?

London Fashion Week és ami mögötte van 1. - Hogyan lehet ide bejutni?

Akit nem érdekel a divat, az most ne olvasson vagy 2 hétig, de 1 biztos, ugyanis életem első London Fashion Week-jét fogom abszolválni napokon belül és nyilván meg kell osztanom majd az élményeimet.


Először is az előkészületekről!

Szeptember 13-án, csütörtökön kerül újra megrendezésre a London Fashion Week, mivel ez egy szakmai esemény, ide nem lehet jegyet venni csak úgy, hanem regisztrálni kell, konkrétan 8 kategóriából választhatunk és nem árt ha valamilyen szinten a divathoz is van közünk: buyer (nagyker vevő), média, blogger, fotós/videós, stylist, iparági képviselő, designer és egyéb. (Ez utóbbi közli amúgy, hogy ez nem nyilvános esemény és viszlát.)

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.06. 155723.jpg

 

Ha valaki újságíróként szeretne regisztrálni, akkor kell megbízó levél és angol cím, mert postán is küldenek ki meghívót. Ha pedig mint blogger szeretnénk regisztrálni, hát ahhoz nagyon, nagyon jónak kell lenni. A divat bloggerek rendkívül elszaporodtak és ennek következtében az elmúlt szezonban több mint 2000 blogger regisztrált a London Fashion Week-re és amióta 2011-től bloggerek is jöhetnek, 25%-kal nő a jelentkezők száma szezonról szezonra, így jövőre már 3000 kis blogger jelentkezése várható. Nyilvánvaló, hogy ezt a mennyiséget nem lehet kezelni, értelme sincs annak, hogy mindenféle blogger ott legyen, aki nem tud hatást gyakorolni. A blogger regisztrációnál amúgy egyszerűen el kell küldeni a Google Analytics statisztikát és majd eldöntik, hogy benne vagyunk-e az annyiba. Mondjuk azért ha példának tekintjük az angol Susie Lau-t - Style Bubble - akit havonta 750 ezren olvasnak, egyből láthatjuk, hogy magas a mérce.

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.11. 20736.jpg

Az én esetemben úgy történt a regisztráció, hogy 2 magyar médium, a velvet.hu és a Marie Claire számára fogok hírt adni, így az ő megbízólevelükkel simán megkaptam az akkreditációt a British Fashion Counciltól. Ami nagyon örvendetes volt, de utána jön az igazi munka, hacsak nem vagyunk akkora nagyágyúk (nem), hogy alapból kapunk meghívókat a showkra. Szóval fogja az ember magát és a London Fashion Week oldalán található excelből kiszedi a kontaktokat és egyesével szépen ír minden PR-nek, hogy szeretne jegyet a bemutatóra. 

Teljes képernyő rögzítése 2013.09.11. 20554.jpg

 

 

Aztán ha szépen begyűjtöttük a meghívókat, akkor rendszerbe kell foglalni, mert nem úgy van, hogy minden egy helyen. A központ persze a Somerset House, de a nagyok nem itt csinálják, hanem valami fancy és posh helyen. Vagyis jön a sakkozás, hogy átérünk-e vagy sem és melyik a fontosabb, ha választani kell. Már begyűjtöttem jó pár meghívot, sajnos Tom Ford és Mary Katrantzou megírta, hogy nem tudnak fogadni, és még van 2 nap! A Smythson brit luxus írószermárka - a többi között a királyi család beszállítója is - nagyon szép meghívót küldött, idén vesznek részt amúgy először.

És természetesen minden hasznos infót szívesen veszek, ha valaki itt bennfentes.

20130911_094420.jpg

Folyt. köv.!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

London Fashion Week és ami mögötte van 1. - Hogyan lehet ide bejutni? Tovább
Ez történt a múlt héten / 36.

Ez történt a múlt héten / 36.

Hétfőn meglátogattam Gabit és nagyon sokat agyaltunk azon, hogy hogyan indítsuk-e a magyarországi Depressed Cake Shop mozgalmat. Bővebb infó az angolról itt, amiben már benne vagyunk és remélhetőleg hamarosan ki tudjuk írni a felhívást!

999756_10201027150773423_801932625_n.jpg

 

Aztán csütörtökön elmentünk a Wolf & Badger nevű hálózat Dover Street-i egységébe, New Designer Party-ra, ahol nagyok sok minden tetszett és még le is fényképeztek minket, ahogy tanulmányozzuk a Richard Braqo tűsarkút. Mondjuk elég durva tűsarkú volt. A bolt egyébként olyan koncepcióba fogadja be a cuccokat, mint egy showroom vagyis havidíjat kér a tervezőktől.

582036_10151974539497985_285295721_n.jpg

 

Pénteken ismét a Serpentine Galériába mentem, ugyanis a COS jóvoltából nyertem 2 jegyet egy zaj előadásra, ahol ketten léptek. Az előadás amúgy bent volt a pavilonban, ami remek ötlet volt. Na most a 78 éves Yasunao Tone bácsi kicsit sokáig tolta a zajt és kijöttünk, így viszont sikerült ezt a remek éjszakai gifet készítenem miközben a távolból hallgattuk Russell Haswellt, aki nyilván sokkal jobb volt.

serp gif.gif

A Serpentine 2 igazgatója, Julia Peyton-Jones és Hans Ulrich Obrist nyitották meg a zajongást.

20130906_202443.jpg

Yasunao Tone bácsi zajongás közben. Valahogy úgy képzeltük, hogy ő biztosan valami klasszikust hallgat közben. 

20130906_205123.jpg

A hétvégén megnéztem a házat, ahol Sylvia Plath, amerikai írónő öngyilkos lett, mert már vagy 2 éve terveztem. A ház - 23 Fitztoy Road -  egy nagyon divatos környéken fekszik, a Primrose Hill-től 5 percnyire. Ami érdekes, hogy ebben a házban élt egy bizonyos ideig W.B. Yeats ír költő is és amúgy Plath férjével ettől a háztól pár percnyire a Chalcot Square-en is lakott és ott van a Blue Plaque vagyis a kék tábla kitéve erről. Amúgy 20 éve kell halottnak lenni, hogy kitegyenek egy ilyen táblát rólunk. Ebben a házban már csak a gyerekeivel lakott, miután rájött, hogy férje megcsalta és elköltözött. Amúgy nagyon érdekelne, hogy ki lakik itt.

20130908_115555.jpg

Előzó hét ITT olvasható.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Ez történt a múlt héten / 36. Tovább
Taxidermia és divat - Damien Hirst exe és a kitömött állatok

Taxidermia és divat - Damien Hirst exe és a kitömött állatok

Ez a tartalom felkavaró lehet egyesek számára, halott állatok preparálásáról is lesz benne szó képekkel.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Polly Morgan angol taxidermia művész vagyis halott állatok preparálásával foglalkozik, de mivel művész, így ne a hagyományos őztrófeára asszociáljunk. Nagy-Britanniában rendkívül népszerű hobbi az állat preparálás, én például próbáltam egy 1 napos patkány/mókus tanfolyamra beiratkozni, több hónapos várólistával szembesültem, mivel ez most "trendi, művészi és nem mindennapi", ahogy írták.

Polly-Morgan_0.jpg

Szóval Polly a többi között attól lett menő és híres, hogy menő és híres emberek is felfigyeltek rá, például Kate Moss és Banksy és ezért jó drágán is tudja árulni bizarr műalkotásait. Például amikor a Vauxhall Car Art Boot Sale-en voltam, akkor ő is árult kint ilyen kis fürjeket (Homokvár a címe), darabja 450 font volt. (mind elfogyott)

 

Taxidermia és divat - Damien Hirst exe és a kitömött állatok Tovább