Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Mentsük meg a Southbank Skate Parkot!

Mentsük meg a Southbank Skate Parkot!

A Southbank Skate Park egy deszkás hely Londonban, konkrétan a Southbank Centre-en a Temze partján, amely több, mint 40 (!) éve áll használatban, mindenki legnagyobb örömére. Egyrészt sokan jönnek ide tanulni, aztán a turisták is bámészkodni és nem utolsó sorban egy ikonikus hellyé nőtté ki magát.

South-Bank-Skate-Park-2.jpg

kép forrása

Az utóbbi években azokban már többször lehetett hallani, hogy a város vezetése úgy döntött, le kell bontani és elköltöztetni innen, mert más terveik vannak a hellyel, ami amúgy egy aluljárószerű valami, nem igazán használható semmire, persze ha lebontják akkor lehet ide is ugyanúgy üzleteket felhúzni, mint 100 méterrel arrébb.

Southbank-Skate-Park.jpg

 

kép forrása

Természetesen elindult a tiltakozás, lett petíció, itt lehet csatlakozni a Live Long Southbank kezdeményezéshez, de még mindig nincs döntés.

Pár napja a Vans márka gondolta úgy, hogy csatlakozik a tiltakozókhoz, így a Kriptában - angolul Undercroft - forgatott egy videót a nemzetközi deszkás élvonalhoz tartozó fiúkkal (akiket ő szponzorál), mint például Geoff Rowley, Chris Pfanner, Dustin Dollin, Chima Ferguson, Daniel Lutheran, Johnny Layton, Kris Vile, Nassim Guammaz and Sam Partaix és ezt szépen beépítette a Vans World Tour kampányába.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Mentsük meg a Southbank Skate Parkot! Tovább
#guardiancoffee  avagy itt dolgoznak a Guardian újságírói

#guardiancoffee avagy itt dolgoznak a Guardian újságírói

A brit napilap, a Guardian június elején nyitott egy pop up vagyis ideiglenes kávézót Shoreditch-ban, Kelet-Londonban, ami amúgy Nagy-Britannia kreatív tech közösségi központja is, konkrét helyszíne pedig a Boxpark. Ez meg egy fekete kontérekből álló shopping mall, pop up boltokkal. Remélem mindenki érti! Amíg a Hungarian Design boltban (ugyanitt a Boxparkban) múlattam az időt nap mint nap, elkezdtem én is bejárogatni a kávézóba, pedig nem is iszom kávét, de látni akartam, hogyan is megy ez. 

Rögtön a Boxpark elején találjuk a sarkon (Commercial Road - Bethnal Green Road sarok), 2-3 asztal kint és rögtön 2 konténert foglal el. 

 20130609_170634 (1).jpg

 

g1.jpg

 

Ahogy a magyarázó felirat is mondja, a hely annak érdekében jött létre elsősorban, hogy a Guardian újságíróinak adjon helyet dolgozni, vitatkozni meg az "ott dolgozunk, ahol éppen vagyunk". 

 

#guardiancoffee avagy itt dolgoznak a Guardian újságírói Tovább
Idén felhőt formáz a londoni Serpentine Pavilon

Idén felhőt formáz a londoni Serpentine Pavilon

A Serpentine Galéria jó hely, nem csak a nyári pavilonjai miatt, hanem amúgy is jó kiállításai vannak, tavaly például Yoko Ono ( itt és itt és itt írtam róla) megmozdulásai nagyon tetszettek és Jonas Mekas fergetes bulija volt felejthetetlen.

2000 óta minden évben felhúznak egy pavilont a Serpentine Galéria mellé nyárra, - ez egyébként a Kensington Gardens-ben van, - ami valamilyen rangos építész műve és mindig valami nagy durranás. Az idei pavilon Sou Fujimoto, 41 éves japán építész munkája.

1_14.jpg

Szerencsére szuper idő volt amikor arra jártam és nem is voltak olyan sokan, így annyira nem zavaróak a képen, sőt, legalább látszik, hogyan is van ez. A 350 négyzetméteres pavilon fehér acélcsövekből áll, azt írják, hogy egy felhőre emlékeztető installáció. Bizonyos helyeken átlátszó, műanyag lapok vannak elhelyezve benne, ezeken lehet üldögélni vagy éppen mászkálni. Gondolom ezeken megtörik a fény és ettől tűnnek úgy képek, mintha homályosak lennének. (Ha nem így van, várom a megfejtést!)

5_11.jpg

 

13_8.jpg

Az installáció azért is érdekes, mert kialakítottak benne egy kis kávézót, és így úgy érezhetjük, hogy magunk is az installáció részei vagyunk, amíg kávézgatunk. Vagy nem, de ez a PR szöveg. Amúgy a Fortnum & Mason üzemelteti a kávézót, kissé fapados módon, viszont nevetségesen drágán.

 

Idén felhőt formáz a londoni Serpentine Pavilon Tovább
HELLO MY NAME IS PAUL SMITH - Paul Smith sajtótájékoztatón jártam

HELLO MY NAME IS PAUL SMITH - Paul Smith sajtótájékoztatón jártam

0_1.jpg

Június 10-én volt szerencsém részt venni a Design Múzeum által szervezett sajtótájékoztatón, aminek az volt az apropója, hogy november 15-én Paul Smith kiállítás lesz náluk. A kiállítás címe Hello, My Name is Paul Smith vagyis Hello, Paul Smith a nevem és azt fogja bemutatni, hogyan csinált  Paul egy kis nottinghami butikból világmárkát, ami jelenleg 74 országban elérhető.

20130610_095742.jpg

A sajtótájékoztató amúgy a St. Martins Lane hotelben volt, ami egy menő szálloda design szempontból is, majd írok róla külön, és persze tömve volt a kis terem. Én Paultól kb 3 méterre ültem, a 2. sorban, fürödtem az aurájában. Amúgy nagyon közvetlen volt, kifejezetten szerény, és nagyon vicces volt.

Paul-Smith-exhibition-Vogue-5-10jun13-pr_426x639.jpg

  

Merthogy az a sztori, hogy 1970-ben Paul Smith megnyitotta a 3x3 méteres kis butikját feleségével Nottinghamban (lásd kép felül) és fogalmuk sem volt, hogy mi lesz. Ahogy Smith mondta a sajtótájékoztatón, "mi csak meg akartunk élni valamiből". Ő ugyanis profi versenybiciklista akart lenni, nem designer. Aztán egyrészt szülői nyomásra (dolgozni kellene, ugyanis 14 évesen befejezte tanulmányait), másrészt egy biciklis baleset következményeként, a divat felé fordult.

Paul-Smith-exhibition-Vogue-6-10jun13-pr_426x639.jpg

A kiállításon amúgy nemcsak ezt a kis boltot fogják felépíteni, hanem Paul Smith jelenlegi irodájának élethű mását is közkincsé teszik, mindannyiunk legnagyobb örömére. A divatszakmában ugyanis úgy tartják, hogy Smith irodája igazán lenyűgöző a kismillió könyv, audió, rajz és még kit tudja mi az, amiből inspirálódik, plusz a rengeteg tárggyal, amiket a világ minden tájáról küldenek neki a rajongók.

Például a "mistery person" már 20 éve küld neki mindenféle furcsa tárgyakat, - tehénkolomp, seprű - rendesen megcímezve, viszont soha nincsenek becsomagolva. Az iroda azt kívánja bemutatni, hogy mi is van Smith fejében, hogy inspirálódik és dolgozik.
"A kiállítás elején osztunk majd ingyen fájdalomcsillapítókat" - vicceskedett Smith a sajtótájékoztatón.

Visszatérve Smith feleségére, elmondható hogy neki sokkal több köze volt a divathoz az elején, mivel a Royal College of Art-ba járt divat szakra és Smith sem vitatja el, hogy felesége tanította meg a "divat minden csínjára-bínjára". A kiállításon külön szekciót Pauline is és bemutatásra kerülnek bizonyos kooperációi, például a Rug Company-val vagy a Leica-val.

Smith úgy fogalmazott, hogy ő nem egy elvont kiállítást akart, hanem inspirációt kíván nyújtani, hogy "te is meg tudod csinálni", ezért reméli, hogy nem csak azok jönnek el megnézni, akik a divatot kedvelik. A kiállítás összeállítása amúgy 14 hónapot vett igénybe.

Paul-Smith-exhibition-Vogue-7-10jun13-pr_1080x720.jpg

 

 Paul Smith üzlet Los Angelesben.

Paul-Smith-exhibition-Vogue-2-10jun13-pr_426x639.jpg

Paul Smith üzlet Londonban, a Notting Hillen, amúgy 2 van egymással szemben, értelemszerűen a női és férfi. És természetesen lesz könyv is, mert az kell és én ennek is nagyon örülök.

HELLO MY NAME IS PAUL SMITH - Paul Smith sajtótájékoztatón jártam Tovább
Ez történt a múlt héten / 35.

Ez történt a múlt héten / 35.

Augusztus 26-a munkaszüneti nap volt Angliában, én dolgoztam (nem panaszkodom) és megint kihagytam a Notting Hill karnevált (itt sem panaszkodom, mert a szívem mélyén tudom, hogy gyűlölném a tömeget), és még aznap volt a születésnapom, még 50 40 alatt. A kor úgysem számít, csak a személyiség, írta nekem valaki a héten. Én a bal oldalon az esti BBQ partin, amit Emese és Dani szervezett, utólag is köszönöm, mellettem Luca. A kép címe: The hat is the new black. Tudom. Frappáns.

1238825_10200991246635842_184936800_n.jpg

A 2 hónap alatt, amíg Kelet-Londonba jártam dolgozni a Boxparkba, rengeteg graffitit láttam készülni és nap mint nap újabbakat felbukkanni, valamiért ez lett a kedvencem.

1240476_587950771261789_228601435_n.jpg

Zárjuk a Hungarian Design Store-t, Gabi egy NUBU kendővel pózol.

20130829_183716.jpg

Pénteken a Maison Trois Garcons-ban ebédeltünk, ami egy lifestyle butik/étterem, erről majd születik is írás, addig is pár kép ízelítőnek:

17_8.jpg

25_4.jpg

1_11.jpg

Szombaton, 6 hét után az első szabadnapomon a Portobello Road felé vettem az irányt, pontosabban a The Grocer-be, ahol Eszter készíti a finomabbnál finomabb édességeket, kaptam kóstolóba isteni macaront - tonkababosat és lapsang souchong ízesítésűt - és bodzaszörpöt.

1_12.jpg

Hazafelé menet még ebbe ütköztem, biztos érdekes lehetett!

2_11.jpg

És végül de nem utolsó sorban, sikerült kedvenc újságomat a BAKU-t is fellelni, - ez Azerbajdzsán lifestyle magazinja - a Monocle meg a szokásos.

baku.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Ez történt a múlt héten / 35. Tovább