Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Használati útmutató a londoni Oxford Street-hez

Használati útmutató a londoni Oxford Street-hez

Aki járt már Londonban, az biztosan járt az Oxford Street-en, ami Európa legforgalmasabb bevásárlóutcája, több mint 300 üzlettel és amúgy 2,5 km teljes hosszában. Az utcában megtaláljuk mindegyik magára valamit adó áruházlánc márkáját, az elszánt költők mekkája ez. A kis, független boltokat ne itt keressük és nem is ez London legdrágább utcája - már ha valaki éppen azt keresné - de mindenképpen életünkben legalább egyszer érdemes bevetnünk magunkat a forgatagba.

Az Oxford Street amúgy nemrégen új arculatot kapott, saját logóval, arculattal, honlappal, Facebook oldallal, Twitterrel. A statisztikák alapján évente több, mint 100 millió ember zarándokol ide, ebből 25% a tengerentúlról és 21% Londonon kívülről, így érthető, hogy a tájékoztatás kiemelt fontosságú. És persze az sem elhanyagolható tény, hogy 2013-ban 5 milliárd font elköltése várható ebben az utcában.Persze azért érdemes olyan üzletekbe betévedni, amit otthon nem találunk meg, mint pl. a Topshop, Russel & Bromley, French Connection, Gap, Aldo, Forever 21, Urban Outfitters, Uniqlo (ez például egy remek japán márka megfizethető áron, én nagyon kedvelem) vagy az American Apparel. És ne hagyjuk ki a nagy áruházakat sem, - például House of Fraser, John Lewis - a Selfridges pedig kihagyhatatlan.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 14815.jpg

 

Amikor alszik utca, ritka pillanat. fotó

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 15059.jpg

fotó

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 9-20, Csütörtök: 9-21, Szombat: 9-19, Vasárnap:12-18

Mikor érdemes menni vásárolni? 

Saját tapasztalat alapján azt mondom, reggel a nyitásra vagyis 9-re érdemes menni, ilyenkor alig vannak, az első hullám olyan 11 körül érkezik. Hétköznapokon ebédidőben pedig kiözönlenek a környéken dolgozók - én is dolgoztam itt 3 hónapot - hogy élelmet szerezzenek, így ekkor ismét nő a forgalom. A szombat maga a halál, ha tehetem elkerülöm, a vasárnap elviselhetőbb.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 15925.jpg

Közlekedés

Amennyiben metróval kívánunk érkezni az Oxford Street-re, ajánlatos nem az Oxford Street megállót választani, mert rettentően zsúfolt. Inkább válasszuk a Tottenham Court Road, a Bond Street vagy a Marble Arch megállókat. És nem szükséges metrót használni az Oxford Street-en, az a 2,5 km nem olyan megerőltető.

Íme egy saját készítésű videó 2011-ből az Oxford Street-i forgatagról:

Wifi

Elvileg ingyen O2 wifi van az egész Oxford Streeten, ahol regisztrálva lehet aztán használni a hálózatot.

Toalett

A nagy bevásárlóközpontokban keressük, pl. ilyen a Mark&Spencer vagy a Selfridges.

Bank automata

Szép számmal találunk az utcában, de készüljünk fel arra, hogy általában sorok állnak előtte. Amennyiben lehet válasszuk inkább a nagyobb bankok automatáit (pl. HSBC, Lloysd, Santander), mert például az újságboltok melletti automaták biztosan díjat fognak felszámolni kivételkor.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 15254.jpg

fotó

Vészhelyzet esetén pedig a 999-et hívjuk.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Használati útmutató a londoni Oxford Street-hez Tovább
Imgembed - avagy hogyan keressünk pénzt amatőr képeinkkel?

Imgembed - avagy hogyan keressünk pénzt amatőr képeinkkel?

Az utóbbi napokban számos helyen beleütköztem az Imgembed online reklámjába és gondoltam, hogy megnézem már mi ez. 

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.31. 25300.jpg

Ez az új szolgáltatás egyrészt arra kíván megoldást adni, hogyan használjuk más képeit fair módon, vagyis ne lopjunk megjelölés nélkül, másrészt pedig bárki, aki úgy érzi, hogy olyan színvonalú fotókat készít, amely eladható, az itt próbálkozhat.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.31. 20954.jpg

Természetesen én így éreztem és feltöltöttem pár képet, majd beáraztam minden képemet 5 dollárra. Na most ebben az az érdekes, hogy a fizetés valódi használat vagyis kattintás után történik. Ez azt jelenti, ahogy a fenti fotón is látható, hogy minden 1000 kattintás 5 dollár, vagyis ezt nevezzük inkább ingyenes használatnak. (Nyilvánvaló, hogy nem ennek a bevételéből fogok Londonban lakást venni.) Aztán ha valakinek annyira megtetszik egy képünk, hogy használni akarja, viszont a nevünk nélkül, arra is van lehetőség, hogy külön árat adjunk.

Imgembed - avagy hogyan keressünk pénzt amatőr képeinkkel? Tovább
3 ajánlat a London Design Fesztiválra

3 ajánlat a London Design Fesztiválra

Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre a London Design Fesztivál szeptember 14-22 között, ami azzal a céllal jött létre, hogy ünnepelje és promótálja Londont, a kreatív fővárost és Nagy-Britannia kreatív közösségeit. Annak idején Sir John Sorrell és Ben Evans hívta életre

Tavaly 350 ezren vettek részt valamilyen LDF eseményen, idén pedig több, mint 300 esemény várható London szerte, amelynek a központi helyszíne a Victoria & Albert Múzeum lesz.

Íme néhány ajánlat, mit is kell mindenképpen megnézni!

1. Endless Stair vagyis Végtelen Lépcső

A Tate Modern füves részén lesz majd élvezhető ez a semmibe vezető lépcsőinstalláció, amely az idei év fő attrakciója. Az American Hardwood Export Council (Amerikai Keményfa Export Tanács) jóvoltából először készül ilyen struktúra laminált, amerikai tulipánfából. Összesen 187 lépcsőből áll, Olaszországban és Svájcban dolgoznak rajta, aztán majd hozzák Londonba. Éjszaka pedig meg lesz világítva a Seam Design jóvoltából, egy Lumenpulse nevű Led fénytechnológiával.

Szeptember 13 és október 10 között lesz kiállítva.
 

1911_view_01_tate_modern_grass_020813_2.jpg

2. Zaha Hadid Design

A ZHD vagyis a Zaha Hadid Design májusban nyílt meg, annak örömére, hogy láthassuk Zaha Hadid mindenféle munkáit egy helyen, a képek alapján kihagyhatatlannak tűnik!

3. This must be the place - Ez az a hely / Charlie Warde

A harmadik pedig azért mert van némi magyar vonatkozása, plusz még kedvelem is. Arról van szó ugyanis, hogy Ernő Goldfinger, magyar építész, akinek több ikonikus épületet is köszönhet London, egykoron Hampstead-ben élt a Willow Road 2-ben, és ebben a csodálatos házban - ami látogatható - Charlie Warde kiállítás lesz. Ez a kiállítás pedig arról szól, hogy Ernő Golfinger hogyan is képzelte a "szebb jövőt" az általa tervezett házakban, vagyis a háború utáni szociális lakáshelyzetet mintegy megoldva, megépült a Trellick Tower (ami a kedvenc épületem Londonban), amit többen utálnak, mint szeretnek, lenyűgöző brutalista panelház. A kiállítás egy része arról szól, hogy kiírtak egy pályázatot a lakóknak (200 font fődíjjal), hogy rajzolják le, hogyan látják az épületet, mint ideális otthont.

Néhány pályamű:

Sonny Mersh a 8 év alattiak kategóriájában nyert, felette a pályaműve.

Ez pedig már a Willow Road 2, Goldfinger egykori háza, amit saját családjának épített 1939-ben. Akkor modernistának mondták, de még ma is figyelemreméltó megoldásokat találunk a házban. Charlie Ward pedig itt "artist in residence" vagyis itt tevékenykedik és a kiállításon a többi között feszegeti műveil Goldfinger utópisztikus gondolatait építészetét tekintve.

Szeptember 14-én és 15-én lesznek vezetett turák, 19-én pedig Charlie Warde tart vezetést és ezenkívül lesznek olyan vendégek, akik ismerték Goldfingeréket, amikor itt laktak a házban. Ott a helyem!!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

3 ajánlat a London Design Fesztiválra Tovább
Tom Ford megnyitotta első üzletét Londonban

Tom Ford megnyitotta első üzletét Londonban

Tom Ford, amerikai designer úgy döntött, hogy üzletet nyit Londonban és kirukkolt hozzá egy London nevű parfümmel is, ami fél évig csak itt lesz kapható. Az üzletben minden lesz, női és férfi ruházat, kiegészítők, szemüvegek és persze a kozemetikai termékei.

Az üzlet a Sloane Street-en található, a Salvatore Ferragamo, Alberta Ferretti és Dolce & Gabbana üzletek közvetlen szomszédságában, amúgy ez az utca erről is szól, designer üzletek egymás hátán, érdemes végignézni a kirakatokat, némelyik igazi műalkotás.

Tom-Ford-London-perfume-vogue-25july13-pr_426x639.jpg

 

 

Az üzlet pedig természetesen csodás, mintha a 2005-ben általa rendezett A Single Man díszleteibe lépnénk be.

A 8000 négyzetméteres üzlet bérleti díja egy évre 1.3 millió font, vagyis havi közel 40 millió forintot kell kicsengetnie, és 10 évre vette ki a helyet.

tom-ford-new-london-flagship.jpg

A tervező William Sofield, aki a többi között 400 Gucci boltot tervezett korábban, Forddal akkor jöttek össze,amikor ő a Gucci designere volt. 

Tom Ford megnyitotta első üzletét Londonban Tovább