Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Garance Dore, francia megablogger könyvet ad ki

Garance Dore, francia megablogger könyvet ad ki

Garance Dore, a 38 éves francia mega-blogger, - nyugodtan kijelenthetjük, hogy a világranglistán a lifestyle kategóriában benne van az első ötben, - könyvet ad ki. 7 éve írja a blogját, napi 50 ezres látogatótáborral bír, én 4 éve olvasom, még mindig szívesen, bár be kell valljam, amíg nem volt ennyire befutott és híres, addig érdekesebb/egyszerűbb volt, bár a legfontosabb erénye még mindig az őszinteség. Ügyesen keveri a magánéletét a szponzorációs munkáival, érdekes témákkal jön elő, eredeti szakmája illusztrátor és például már kétszer néztem vele élő beszélgetés a Google+-on, meglepően jó volt. Kampányolt már vele a Net-A-Porter, a francia Vogue-ban önálló rovata van és még sorolhatnánk.

Amúgy már kétszer volt szerencsém látni Londonban. Tavaly augusztusban a Kate Spade New York-nak tervezett kollekciót és ennek a bemutatójára eljött Londonba, véletlenül találtam a hírre a Facebook oldalán az utolsó pillanatban, de sikerült bejutni. Nagyon közvetlen és szimpatikus, olyan akivel valószínűleg bármiről el lehet beszélgetni, ha leszólítod, ITT meg is írtam mi volt. Második alkalommal, pasija Scott Schumann vagyis The Sartorialist jött dedikálni az új könyvét a Harrods-ba, és csak amikor már ott voltam, akkor láttam, hogy ott ül mellette, így ő is aláírta, meg a kötelező közös kép is elkészült. Jelenleg a divatvilág egyik legnagyobb marketing befolyással bíró power couple-ja, (hogy ilyen szépen fogalmazzak), amiről ők írnak vagy amit reklámoznak, az komoly eladást tud generálni.

A könyvről még semmi konkrét információ nincsen, csak hogy a Spiegel & Grau fogja kiadni, és a blog egyfajta nyomtatott inspiratív változata lesz, az általa készített illusztrációkkal, fotókkal és persze szöveggel. Természetesen coffee table nagyságú lesz, ennek megfelelő biztosan nem olcsó, és persze majd indulhat vele könyvbemutatózni a világba.

Azért nagyon kíváncsi vagyok persze!

garance.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Garance Dore, francia megablogger könyvet ad ki Tovább
A Notting Hill karnevál és ami mögötte van

A Notting Hill karnevál és ami mögötte van

Amikor 2011-ben Londonba költöztem, augusztus 20-án volt 2 éve, akkor pontosan a Notting Hill közepén szereztem ideiglenes szállást (és azóta itt is ragadtam) és evidensnek tűnt, hogy 1 héttel később majd szépen megnézem a Notting Hill karnevált. De aztán nem így történt, mert bejött egy vidéki program és mivel meleg is volt, inkább a tengerpartot választottam. Aztán tavaly hasonlóan történt, idén pedig elhatároztam, hogy megyek, erre nem dolgoznom kell! Azért persze valamennyit láttam belőle és ezt most meg is osztom.

A karneval Nyugat-Londonban, a Notting Hill utcáin zajlik és ugye ez nem egy olcsó környék, így az itt lakók és a különböző üzletek tulajdonosai gondoskodnak arról, védjék tulajdonukat. Így például bedeszkázzák az ablakokat, kirakatokat, de azért graffitit tesznek rá! De amúgy a legtöbb helyi ilyenkor elmenekül inkább.

h1.jpg

h2.jpg

Ebben az utcában laktam, az egyik egy  fürdőszoba bolt, a másik pedig egy kisállat bolt a hétköznapokban.

A Notting Hill karnevál és ami mögötte van Tovább
Néha nem árt egy jó FIKA

Néha nem árt egy jó FIKA

A számunkra visszataszítóan hangzó FIKA nevű svéd kávézó-étterem egy nagyszerű kis hely Kelet-Londonban, méghozzá a híres-neves Brick Lane-en, 2008 óta működik itt.

Erre a helyre speciel nem saját magam találtam rá, hanem kedves Londonban élő barátaim mutatták meg nekem. A hely amellett hogy bájos, 2 nagyon fontos attribútummal rendelkezik: az egyik a tetőterasz, a másik pedig a edelflower snapsz vagyis bodzapálinka.

01_4.jpg

A svéd FIKA (ejtsd: fee-ka) kifejezés jelentése amúgy valami olyasmi, hogy kávészünet. Egyszerre főnév és ige is, és valami olyan tevékenység jelent, amikor szünetet tart az ember és iszik egy kávét/teát, eszik is mellé és közben szocializál. Tradicionálisan, amikor fikázunk (pardon), akkor valami édességet kell enni, mondjuk egy fahéjas sütit, aminek Svédországban saját ünnepnapja is van.

Amikor először voltam itt júliusban, nem értettem a sok Wes Anderson (filmrendező, a többi között The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic with Steve Zissou, Moonrise Kingdom és majd nemsokára a The Grand Budapest Hotel) utalást a helyen, amikor másodszor voltam, akkor azt gondoltam, ez a design egyszerűen. Aztán tegnap rájöttem a FIKA blogjából, hogy nem, hanem hogy a tulaj kedveli Wes Andersont és úgy gondolta, hogy akkor most rendezzük be így a helyet. A kollaborációban részt vett Danijela Dobric, aki svéd illusztrátor, Kelet-Londonban él és Bill Murray a példaképe, tökéletes kombináció.

Na most, én is nagyon kedvelem Wes Andersont és a legtöbb filmjét többször is láttam és amióta ezt tudom, még közelebb került a szívemhez a hely.(vagy a tulaj?). A jelenlegi design szeptember végéig marad.

0.jpg

A Wes Anderson királyságba ezen a bejáraton vezet az út, itt látható Steve Zissou vagyis Bill Murray a magyarul "Édesvízi életből" című filmből.

12_5.jpg

13_7.jpg

11_5.jpg

17_7.jpg

Itt éppen a Royal Tenenbaums film kulcstárgyait láthatjuk, szerintem Gwyneth Paltrow élete alakítását nyújtotta ebben a filmben Margo-ként.

14_6.jpg

Ez pedig már a Rushmoore, egy 1998-as WA film Jason Schwartzmannal és persze ebben is játszik Bill Murray.

15_6.jpg16_6.jpg

Ez pedig megint az Édesvízi élet, a búvár különösen figyelemreméltó.

19_7.jpg

1_10.jpg

Ez pedig már a tetőterasz.

10_5.jpg

20_6.jpg

3_11.jpg

5_10.jpg

6_10.jpg

7_7.jpg

9_8.jpg

A Wes Anderson-féle filmek ihlette koktélok.

22_4.jpg

Az ingyen csapvíz mentalevéllel.

23_2.jpg

24_4.jpg

Amennyiben annyira lenyűgözött minket a hely, hogy be akarunk lépni a FIKA klubba, nincs más dolgunk, mint kitölteni egy rövid nyomtatványt és egyből a kezünkbe nyomnak egy vászontáskát és egy FIKA kulcstartót ajándék gyanánt. Meg állítólag vannak még kedvezmények, de ennek még nem néztem utána.

fika_2.jpg

fika_1.jpg

fika_4.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Néha nem árt egy jó FIKA Tovább
Parfümrobbanás a londoni luxusáruházban

Parfümrobbanás a londoni luxusáruházban

Harrods-clive-christian-vogue-30jul13-pr_b_426x639.jpg

 

A Harrods, London egyik luxusáruháza az utóbbi időben igencsak előremutató megoldásokkal áll elő, annak érdekében, hogy becsalogassa vásárlóit. Tavasszal például egy csodálatos Dior kiállítással rukkoltak elő, de volt már itt kirakatban Scott Schuman aka The Sartorialist és Garance Dore (természetesen megjelentem) könyvbemutató is. Szóval újítanak, ami jó.

A legújabb rendhagyó esemény az áruházban, hogy közel 1 hónapig, augusztus 22-től szeptember 19-ig, a világ legismertebb parfümszakértői tartanak itt előadásokat, mesterkurzusokat és személyes konzultációt is adnak. A komplett program ITT olvasható. Azért említsünk meg néhány nevet, mert itt tényleg nagyban játszanak, lesz itt szakértő a Chloé, a Guerlain, a L'Artisan Parfumeur vagy a Floris márkáktól.

Aztán itt lesz Joanna Norman, a Chanel parfümszakértője aki szeptember 16-án oszt meg titkokat a Chanel No. 5-ról és Coco-ról, lesz mellé pezsgő és macaron, 50 font a belépő.

Ehhez készült egy remek kis videó is, a hosszabb változat a letölthető Harrods applikációban tekinthető meg.

Parfümrobbanás a londoni luxusáruházban Tovább
Nagy-Britannia nem mindennapi nőalakjai a Marks & Spencer őszi kampányában

Nagy-Britannia nem mindennapi nőalakjai a Marks & Spencer őszi kampányában

A Marks and Spencer az őszi reklámkampányával igencsak magasra tette a lécet, egészen lenyűgöző fotósorozattal álltak elő, amelyben van Oscar-díjas színésznő, nemzetközi szupermodell vagy világhíres énekesnő, vagyis Nagy-Britannia nem mindennapi nőalakjait vonultatja fel.

towerbridge-2-942x530.jpg

A fotókat Annie Leibovitz készítette.

Nagy-Britannia nem mindennapi nőalakjai a Marks & Spencer őszi kampányában Tovább
A Birkenstock újra támad!

A Birkenstock újra támad!

Végre fellélegezhetnek azok, akik unják UGG egyeduralmát, ugyanis a trendek szerint a német  Birkenstock, egy hasonlóan csúnya lábbeli,  újra divatba jön!

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.19. 03913.jpg

 

Talán akkor indulhatott igazán hódító útjára a Birkenstock, amikor Kate Moss modellt ebben fényképezte Corinne Day a kilencvenes években és egyből trendi lett a papucs.

Amúgy onnan tudhatjuk, hogy megint menő, hogy egyrészt megírta a Vogue (Vogue says it's okay to wear Birkenstocks now), másrészt Ashley Olsen-t is látták ilyenben.


BIRKENSTOCK CLASSICS Birkenstock Madrid Colour Mix Patent Blue With Red Outersole 339261 - DEEP BLUE_2736.jpgbirkenstock-mayari-womens-flat-loop-sandals-30727-8215.jpg

Az őrületet állítólag a Celine idei tavasz/nyári kollekciójában található ronda papucsok indították el. 

stylebisto.jpgA Birkenstock újra támad! Tovább