Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Mozizás felsőfokon a Notting Hill szívében

Mozizás felsőfokon a Notting Hill szívében

Ha igazi luxus mozizásra vágyunk Londonban, akkor az Electric Cinema a megfelelő választás. A Notting Hill szívében, a Portobello Road 191 alatt 102 éve működik Anglia egyik legrégebbi mozija, igazi legendának számít a mozirajongók körében. Tavaly ismét felújították és bár korábban hasonlóan pazar volt a berendezés, ez a mostani igazán nagyvilágira sikerült.

A teljes kényelem érdekében a 65 fős teremben, a bőrfotel mellé lábtartó zsámoly (szintén bőrből) és asztalka áll mindenki rendelkezésre. Ha összebújni szeretnénk inkább, a terem végén 3 db kétszemélyes kanapé található, ha viszont inkább feküdnénk arra is van lehetőség, ugyanis 6 db kétszemélyes ágyat üzemeltek be rögtön az első sorba. A kanapékhoz és ágyakhoz személyenként jár egy kasmír takaró.

A bárban, mely a terem végében fekszik, kapható koktél, bor és pezsgő, üvegpohárban természetesen és sütemények, olívabogyó vagy éppen fánk. Ez utóbbit helyben készítik és  Electric Donuts néven saját Twitter oldala is van, nyomon követhetjük, hogy aznap éppen milyen ízű fánk lesz (az én kedvencem a Blueburry Glaze) és még mennyi van. Darabja 1.50 font.

A moziban mainstream és művészfilmeket egyaránt vetítenek, most éppen a Nyomorultak van soron. És ahogy gondolnánk, nem olcsó. Egy szimpla jegy 18 font, kanapé 2 személyre a hátsó sorban 45 font, ágy két személyre az első sorban 30 font. 

Amúgy volt olyan, hogy a film után Skype-on bekapcsolták a szereplőt Venezuelából és lehetett tőle kérdezni.

A képek magukért beszélnek, mozirajongóknak kötelező!

3.jpg

1.jpg

5.jpg

2.jpg

4.jpg

6.jpg

Teljes képernyő rögzítése 2013.01.19. 05041.jpg

Teljes képernyő rögzítése 2013.01.19. 05011.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Mozizás felsőfokon a Notting Hill szívében Tovább
3 kihagyhatatlan tavasszal nyíló kiállítás Londonban: Roy Lichtenstein, David Bowie, Man Ray

3 kihagyhatatlan tavasszal nyíló kiállítás Londonban: Roy Lichtenstein, David Bowie, Man Ray

Lichtenstein: Retrospektív

Több, mint 100 festmény, szobor és rajz az amerikai pop-art művész, Roy Lichtensteintől a Tate Modern-ben, február 21-től május 27-ig. Kevéssé ismert darabok is ki lesznek állítva, mint például a Tükör sorozat vagy a kínai stílusú tájképei. A Tate Modern Lichtenstein blogja ITT olvasható. 

Belépő: 14 font

Ezek is ott lesznek:


Look Mickey, 1961

Whaam!
 1963

 

3 kihagyhatatlan tavasszal nyíló kiállítás Londonban: Roy Lichtenstein, David Bowie, Man Ray Tovább
Design of The Year 2013 - A legjobb 5 brit

Design of The Year 2013 - A legjobb 5 brit

A londoni Design Museum nyilvánosságra hozta a Design of the Year 2013 díjra esélyesnek tartott listáját, ami nagyon hosszúra sikeredett, ugyanis mindenféle kategória van a divattól az építészeten és bútoron át a digitális cuccig és hát nagyon sok érdekes és hasznos dolog született minden bizonnyal tavaly is! A teljes lista ITT. Íme az én 5 brit jelöltem! (Remélem legalább az egyik nyer.) Eredményhirdetés áprilisban.

1. építészet: Room for London

Queen Elizabeth Hall tetején egy kis hajóinstalláció a Southbank Centre-en, kiváló panorámával a Temzére és Londonra, amelyet mindenféle művészeti célra is használnak, például Laurie Anderson livestream-ben énekelt innen, amúgy pedig 1 éjszakára ki is lehet bérelni és itt aludni. Akit komolyabban érdekel ez a lehetőség, ITT érdeklőjön, ha jól emlékszem 300 font körül van egy éjszaka viszont nagy az érdeklődés!

Tervezők: David Kohn ArchitectsFiona Banner

001_1_002481b62481b6.jpg

 

Design of The Year 2013 - A legjobb 5 brit Tovább