Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

House of Peroni - amikor Londonban az olasz kultúrát ünneplik

House of Peroni - amikor Londonban az olasz kultúrát ünneplik

Londonban csodálatos dolgok történnek, a probléma mindig az, hogy hova menjen az ember és vajon megéri-e.

Teljes magabiztossággal állíthatom, hogy a House of Peroni-ba elmmeni megéri. Méghozzá nagyon és már csak 1 hétig. Mielőtt belemennék a részletekbe, íme a felvezető videó!

Először a neve alapján azt gondoltam, hogy ez majd biztosan egy fancy pop up sörbár lesz, de nagyot tévedtem. A House of Peroni valójában egy ház, vagyis a Marylbone-ban a Portland Place 41 szám alatt egy nagy, fehér épület, amely már magában is csodálatos. Ezt vette birtokba a Peroni júliusban és mindenféle kreatív módon ünnepli az olasz kortárs kultúrát, amit természetesen átitat a sör! Annyit tudunk meg a hostess-től, hogy ez most egy Peroni re-branding vagyis újrapozícionálási kampány. Mivel nekem eddig semmi dolgom nem volt a Peroni-val, így fogalmam sincs előtte mire koncentráltak, de az biztos, hogy ez most jó irány!

1_6.jpg

3_9.jpg

5_8.jpg

24_3.jpg

8_4.jpg

Ahogy belépünk a házba Carlo Bernardini fényinstallációjába ütközünk, amely végigfut az egész házon és egyfajta, kék világító hálóként. Aztán később találtunk egy másikat is az egyik szobában, melynek a neve Infinity Room vagy Végtelenség Szoba.

6_8.jpg

7_5.jpg

32_1.jpg

 

 

Aztán ahogy haladunk felfelé a ház tetején található teraszra, találunk még mindenféle szobákat, az egyikben például a Peroni üveget értelmezték újra a projektben résztvevő művészek.

9_6.jpg

 

10_4.jpg

20_5.jpg

19_6.jpg

21_4.jpg

33_1.jpg

34.jpg

Ahogy a képekből is látszódik, ez egy csodás terasz. Nem sok asztallal és kellően messze egymástól. A ital- és ételkínálat érdekessége, hogy mindenben van sör. Még a fenti Nonna Rosa nevű pink champagne koktélban is. A Michelin-csillagos Costardi fivérek felelősek a gasztronómiáért, akik Vercelli-ben, a családi vidéki szállodájában és dolgoznak, és mivel pont rizstermő területen vannak, nem véletlen, hogy van saját rizsük és az étlapon is több mint 20 rizses étel van. És természetesen a rizottó számukra az igazi olasz étel. Sajnos mi nem ettünk múltkor, ha még belefér vissza kell menni egy rizottóért. (állítólag konzervben szolgálják fel)

18_4.jpg

30_1.jpg

Mi tulajdonképpen egy szék workshop-ra mentünk, amiről annyit sejtettünk, hogy csinálni fogunk egy széket. Na most, majdnem így történt, csak úgy, hogy végül nem kellett semmit csinálnunk, csak ülni. Martijn Rigters, aki pont nem olasz, hanem egy holland designer azzal a technikával, hogy az emberi testet használja eszközül, csinált nekünk személyre - vagyis fenékre - szabott széket. Ez úgy zajlott, hogy volt ott vele még 2 kedves holland fiú - Gabi szerint a Föld gyermekei voltak - és ők végezték a munka javát, nagyon beszédes volt mindenki, sokat nevettünk. Szóval bele kellett ülni egy székbe, ami tulajdonképpen egy üres zsák volt alul és oda öntötték be a folyékony valamit, ami megszilárdult. És hogy pontosan jó legyen a fenekünkre, nem szabadott mozogni. Én Isten bizony nem mozogtam de hát mégis csak ilyen egyedi lett a székem!

25_3.jpg

 

27_1.jpg

 

28_2.jpg

 

29_2.jpg

 

Az enyém a középső, hátulról. De legalább jól látszódik a logó!

A szék workshop a csodálatos Ludovica Gioscia teremben volt, a művésznő készítette a fali installációt. Világosban is nagyon tetszett, de amikor távoztunk, akkor láttam, hogy sötétben meg még 3D is, teljesen beleszerettem, egyszer majd lesz egy ilyen szobám (is). 

26_2.jpg

36.jpg

35_1.jpg

És még néhány életkép magyarázat nélkül.

14_3.jpg

17_5.jpg

12_4.jpg

31_3.jpg

 

 

 

Amúgy nem kell csüggedni annak, aki most kihagyta, novemberben ugyanis visszatérnek Londonba!

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

House of Peroni - amikor Londonban az olasz kultúrát ünneplik Tovább