Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Bang Bar - frufru ambulancia nyílt Londonban

Bang Bar - frufru ambulancia nyílt Londonban

A frufru ismét fénykorát éli, bár a kérdés inkább az, hogy mikor nem? Persze amióta a jelenlegi FLOTUS - First Lady of the United States - , vagyis Michelle Obama is frufrut vágatott nemrégiben, nem lehet elmenni a jelenség mellett. És azt se felejtsük el, hogy Alexa Chung, az angolok üdvöskéje is frufruval járkál mostanában. A frufruval azonban egy baj van, hogy 3 nappal a fodrász után már nem olyan és nem úgy áll és minden reggel egy kínszenvedés.

get-the-gloss-alexa-chung.jpg

Természetesen, mint (majdnem) mindenre erre is van megoldás, legalábbis a londoni Liberty-ben. Az oldszkúl ámde trendi áruház 3. emeletén ugyanis megnyitott a Bang Bar avagy a Frufru Bar. Már most le kell írnom, hogy ezt a valóban hiánypótló szolgáltatást csak azok tudják megérteni, akiknek van frufrujuk. Vagy volt, mint nekem, de már 2 éve nincs és mégis minden alkalommal a fodrászatban előjön a kérdés, ne vágjunk-e frufrut?? Mert egy jó frufru csodálatos.

A "drop-in and chop-in" avagy "ugorj be és csapasd le" express szolgáltatás 10 fonttól kezdőik és persze nem csak csapatni lehet, hanem igazíttatni is. Frufru konzultációval kezdődik a "kezelés", majd azt is megmutatják, hogy szárítsuk be, kapunk tippeket és trükköket (!), és hogy milyen termékeket használjunk a kívánt frufru eléréséhez.

A szalon a Josh Wood fennhatósága alá tartozik, aki közel 20 éve van a szakmában és természetesen a nemzetközi szépségiparban is komoly nyomokat hagyott tevékenysége során. Tavaly nyitotta meg itt a Josh Wood Atelier és most ezzel a csodálatosa hasznos szolgáltatással bővült a paletta.

(Amennyiben többre vágyunk, mint egy frufru, árlista ITT.)

És ahogy az angol mondaná: Happy Banging!

ps. Lehet, hogy mégis kéne frufrut vágatni??

bangbar_web_new.gif

 

 

 

Atelier Liberty, 3. emelet, Liberty, Regent Street, W1B 5AH, telefonszám: 0203 393 0977 

Bang Bar - frufru ambulancia nyílt Londonban Tovább
Tengerpart Keleten avagy ilyen ma egy menő londoni pop-up bolt. De ki az a Yasmin Sewell?

Tengerpart Keleten avagy ilyen ma egy menő londoni pop-up bolt. De ki az a Yasmin Sewell?

Yasmin Sewell nagyon menő. Most éppen Kelet-London kissé lepusztult zsákutcájában húzott fel egy luxus pop-up butikot, Beach In The East címmel és mindenki, aki számít a londoni divatszakmában ódákat zeng. De ki is ez a Yasmin Sewell?

Sewell neve csak azoknak fog mondani valamit, akik a divatba kicsit mélyebben elmerülnek néha-néha. Szóval, az ausztrál Sewell divat kiskereskedelmi tanácsadó, sajnos nem tudok egyszerűen jobb kifejezést erre (angolul fashion retail consultant) és trend előrejelző. 1998-ban, 22 éves korában Londonba költözött, nyitott egy butikot Yasmin Cho néven a Sohoban, ami más volt mint a többi, mert volt férfiaknak fotel, gyerekeknek Playstation, amíg anyu vásárolt. Tudom, ma már ez nem számít másnak.. Ő árult Londonban először olyan márkákat, mint Rick Owens, Pierre Hardy, Josephus Thimister, Vandevorst vagy Imitation of Christ. A bolt feltette Sewell-t a divat térképre, és akkor arra is rájött, hogy ehhez van érzéke, megtalálni a megfelelő márkákat és ehhez megfelelő környezetet kialakítani. Sajnos azonban, ahogy ő is elismeri, nem igazán tudta, hogy üzletileg hogyan kell egy boltot nyereségessé tenni, így végül is visszament Ausztráliába és nem is akart visszajönni többet. (Közben elfogyasztott egy angol férjet, a színész Rufus Sewell volt pár hónapig a férje.)

Aztán egyszer csak felhívta őt a szintén ausztrál Joan Burstein,  - akit csak a divat nagymamájaként hívnak, ugyanis ő az 1970-ben alapított nagyhírű londoni Browns áruház tulajdonosa - és munkát ajánlott neki Londonban. Sewell persze ment és hamarosan ő lett a Browns vezető buyere (aki kiválasztja milyen márkákat és darabokat fognak árulni), a businesst felfuttatta, elismert lett. 2008-ban megalapította saját cégét Londonban, az első nagy megbízás szintén egy áruháztól jött, méghozzá a Liberty bízta meg. Sewell mind a 4 emeletet átformálta és 14 új márkát hozott be a kínálatba és innentől fogva nincs megállás.

Sewell stílusát rengeteg helyen istenítik, mindenféle street fashion oldalon látni róla képeket, elmondása szerint főleg a fiús, "szellős" ruhákat részesíti előnyben. Íme egy családi kép.

yasmin-family_GA.jpg

Második férjével egyesítették erőiket és cégeiket - az övé a Paper Mache Tiger, amely főleg nagykereskedelemre és disztribúcióra fókuszál - és a poszt elején említett pop-up boltot is együtt hozták létre.

1_3.jpg

A pop-up bolt a házaspár irodájában/showroomjában kelt életre, Kelet-London szívében vagyunk (hogy ezzel az elcsépelt kifejezéssel éljek), Shoreditch, Clifton Street, zsákutca. 

2_5.jpg

Így közelítjük a helyet, a hattyú úszógumiról elképzelhető, hogy az installáció része.

3_7.jpg

A bejárattól balra, ez fogad, ez biztosan koncepciózus.

4_5.jpg

5_7.jpg

20_2.jpg

A pop-up neve Beach In The East vagyis Tengerpart Keleten és Sewell ide tett egy deszkás rámpát, szörfvitorlákat a plafonra, graffitiket ide-oda, kivetítőn pedig gördeszkázó srácok éppen. Sewell a hetvenes évek Californiájának hangulatát idézi meg, amikor a gördeszkázás megszületett, amikor menő volt fürdőruhában járkálni az utcán (vagy ez még ma is az?), a Dogtown urai című film tökéletes inspirációt nyújthatott ehhez. (egész jó film, Heath Ledger is játszik benne és mindenkinek szőke dauerolt haja van benne). A grafittiket a Word To The Mother készítette.

gif.gif

A bolt designjához passzoló termékek is szuper gondosan lettek kiválogatva, és ezen kívül ez a világ első olyan pop-up üzlete, amelynek termékei  a későbbieknek online is megvásárolhatóak lesznek a farfetch.com-on, ugyanis számos tervező ezek közül még nem rendelkezik online bolttal.

6_6.jpg

Liza Marie Fernandez new yorki ex-stylist fürdőruhái.

10_3.jpg

John Duke farmerkabátok

7_3.jpg

Sewell amúgy ott ül a Brit Divattanács Új Generáció bizottságában és maga is mentorál jó pár feltörekvő márkát, ilyen például a brit Cecile póló márka, aminek még rendes honlapja sincsen, de mivel Cara Delevingne (erőteljes szemöldökű) modell már mutatkozott ilyenben párszor, egyből felkapták. És hogy még misztikusabb legyen ez az egész, a márka alapítói nem kívánják felfedni magukat, csak annyit lehet tudni, hogy "a divatiparban járatos kis csapat" van mögötte. Kétfajta polót árulnak: az egyik a feliratos, a másik mintás. (not my cup of tea)

A képen látható darab egy Cécile Presque Parisienne x Richie Culver (brit művész,jelenlegi kedvencem) együttműködés eredménye. 

15_2.jpg

Ne tévesszen meg bennünket ez a ronda kék szandál, ugyanis az Ancient Greek Sandals márka menő és menő helyeken árulják, bár vannak ennél sokkal jobb darabjaik is a honlapjukon. A nevéből eredően a saru témakört próbálják kimeríteni.

Aztán itt vannak még a kanadai designer, Thomas Tait napszemüvegei, ezeket a februári londoni Fashion Héten mutatta be ruha kollekciójával együtt. Itt annyira nem látni, de egyébként asszimetrikusak. Amúgy Tait tavaly a Southbank Centre-en lévő deszkás helyen (amit hamarosan lebontanak, pedig magában is egy kultikus és  praktikus hely) mutatta be kollekcióját, ami erősen sportos, így abszolút beleillik ebbe a konstellációba.

16_1.jpg

Sophia Webster ezen cipői nekem nem annyira tetszenek, pedig a magassarkúi igazán impresszívek, de azok sajnos tengerpartra valók. Ő Nicholas Kirkwood mellett dolgozott 2 évig és számos díjat nyert már meg, szóval érdemes figyelni rá.

Kate Hillier műanyag hajcuccai igazán aranyosak, de ez ne tévesszen meg bennünket, ugyanis olyanoknak dolgozott az elmúlt 10 évben, mint Loewe, Luella, Marc by Marc Jacobs, Salvatore Ferragamo, Stella McCartney vagy Victoria Beckham. Drága, viszont egyedi.

14_1.jpg

Jill Urwin kristály ékszerei nekem nagyon tetszenek, ő amúgy buyer a Miss Selfridge-ben.

9_5.jpg

A Sheriif&Cherry napszemüvegek "fagyi, nyár, tengerpart és rock-and-roll" jegyében készülnek egy horvátországi gyárban, ami 1948 óta gyárt szemüvegeket és olyan 100 euro körül mozognak, amire itt azt mondják, hogy kedvező áru.

12_3.jpg

13_4.jpg

11_1.jpg

18_3.jpg

Reece Hudson pisztolyos kistáska a már fent említett Word To The Mother kollaborációban, mert igen, néhány darabot kifejezetten erre az alkalomra készítettek.

22_2.jpg

19_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21_2.jpg

Az autentikus próbafülke.

24_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szponzorvíz. 

Beach in the East  - augusztus 24-ig, hétfőtől - szombatig 10-18, 123 Clifton St, EC2A 4LD, London

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Tengerpart Keleten avagy ilyen ma egy menő londoni pop-up bolt. De ki az a Yasmin Sewell? Tovább