Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

A világ legtrendibb nyula

A világ legtrendibb nyula

Fifi Lapin ( Lapin - nyúl franciául) blogja 6 éve jelent meg a nemzetközi divatvilágban és egyből rettentően sikeres lett. Ahogy írja magáról, a szülei rendesen elkényeztetik, ugyanis 1 éves korában a myxomatózis vírus kiirtotta mind a 256 testvérét, ő az egyedüli túlélő és egyben a családi vagyon örököse is.

Fifi mindig rendkívül trendi, a legutolsó divat szerint öltözködik, ezenkívül rengeteg divatmárka is megkeresi. A legutolsó együttműködése során például a londoni Harvey Nichols áruházzal közösen kínálnak Fifi Lapin táskát. Sőt, már egy könyvet is kiadott, lásd lejjebb, "Mit vegyek ma fel" címmel.

A blog szerzője teljes inkognitóban tevékenykedik, semmit nem lehet fellelni róla az Interneten, kivéve, hogy Londonban működik.

fifirows.png

 

prada.jpg 

 

Prada 2013 tavasz

A világ legtrendibb nyula Tovább
Fészerből kerti iroda

Fészerből kerti iroda

A londoni Office Sian építészeti és design stúdió munkája az alábbi minimalista és low-budget kerti iroda, több díjat is bezsebelt 2011-ben. Egy korábbi fészert alakították át a funkcionalitás és otthonosság jegyében a megbízó a saját kertjében. Ami nekem a legjobban tetszik benne, az a mennyezeti ablak egy csíkban, így nincs annyira doboz jellege. Amúgy az otthon dolgozóknak is jó megoldás, különválasztani a munka és magánélet tereit. Már akinek van kertje..

Hackney-Shed-01.jpg

Fészerből kerti iroda Tovább
A pingpong az új csocsó - London 3 legjobb pingpong bárja

A pingpong az új csocsó - London 3 legjobb pingpong bárja

A pingpong az 1880-as években indult hódító útjára Angliából, amikor is az arisztokrácia elkezdte szabadidős tevékenységkent űzni. Aztán a 20. század elejére már komoly népszerűségre tett szert Európa más részein és Ázsiában is, arról nem beszélve, hogy Magyarország is pingpong nagyhatalom volt egykor.

Bounce - pezsgő és pingpong

A londoni Bounce nem kispályázik. Ugyanis attól függetlenül, hogy pazarul néz ki, hiszen Russel Sage tervezte az enteriőrt (Gordon Ramsay Bread Street Kitchen és Zetter Townhouse)  és van vagy 13 asztala (csúcsidőben 13 font fél órára), bizonyíthatóan ugyanazon a helyen fekszik, ahol 1901-ben szabadalmaztatták a pingpongot. (legalíbbis ezt irja a honlap!) Ezenkívül itt meg olimpiai asztalon is bizonyíthatunk.

Mottó: sport, szórakozás, szocializálás és egy csipetnyi glamour!

b1.jpg

A pingpong az új csocsó - London 3 legjobb pingpong bárja Tovább
sketch -  A 2 Michelin-csillagos londoni design paradicsom

sketch - A 2 Michelin-csillagos londoni design paradicsom

Az előző részben végigvettük a brit 3 Michelin-csillagos éttermeket (amiből 4 van jelenleg), most pedig a 2 Michelin csillagosok világába merülünk el. Kereken 20 db 2 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet Nagy-Britannia, ebből idén három emelkedett 2 csillagosra szintre. Mi most a 8 londonit fogjuk végig venni, egyesével.
Az első a sketch!

 


A 2002-ban nyílt Mayfair-ben található sketch 2005-ben nyerte meg az első Michelin csillagát és a háromból ő az egyik aki 2 csillagos lett. A hely 5 különböző részből áll, ezen belül is a The Lecture Room and Library kapta a minősítést. A head chef a francia Pierre Gagnaire, aki az étterem társ-tulajdonosa is egyben, így a sketch konyhája pedig "új francia". A gasztronómiában kicsit is jártas olvasóknak, gondolom nem kell bemutatni őt, a merészségéről és kísérletező kedvéről is ismert séf párizsi étterméről, a Pierre Gagnaire-ről legendák szólnak.
 
Az étterem alapítója és másik tulajdonosa az algériai Mourad Mazouz, aki 1977-ben 15 évesen került Párizsba és már 26 évesen meg is nyitotta első éttermét, az Au Bascou-t. Aztán nyitott még egyet a 404-et, majd 1997-ben Londonba költözött és itt pedig megnyitotta a Momo-t Mayfair-ben, egy észak-afrikai stílusú éttermet, ahova Madonna is előszeretettel járt. (Egy véletlen folytán egyszer ide vetődtem, szerencsére olyannal, aki ismerte a személyzetet és lett asztalunk hamar, amúgy rendkívül népszerű, főleg nyáron, nyüzsgő hely helyi trendi arcokkal.)
A sketch egy 18. századi műemlék épületben - melynek felújítása 12 millió fontba került -  ad helyet 2 étteremnek (The Lecture Room és a The Gallery), 2 bárnak (The Glade és a The East Bar), egy cukrászdának vagy ha jobban tetszik teázónak (The Parlour) és egy galériának. A hely, ahogy a képek is mutatják, vizuális paradicsom, minden szegletben találhatunk valami érdekeset. Az egyes helységek különböző stílust képviselnek, így mind a konzervatívabb, mind az elvontabb látogatók kielégülhetnek, nem csak kulináris szinten.
A Lecture Room-ban június 19-ig "Eat Your Art Out" akció van, vagyis kaphatunk egy 3 fogásos menüt és mellé egy belépőt a Royal Academy of Arts George Bellows: The American Life című kiállítására, 49 fontért.
Választhatunk a la Carte étlapról (30 font alatt nincs semmi, kivéve desszert), 6 vagy 7 fogásos degusztációs menüből (75 ill 95 font), vagy kínálnak Gourmet Rapid Lunch-ot 2 vagy 3 fogással (35 ill 40 font).
A sketch-nek amúgy saját zeneszerzője is van, Leon Baird személyében, zene ITT.
Amennyiben foglalunk és mégsem jelenünk meg például a Lecture Room-ban vacsorára, 60 font "büntetést" kell fizetnünk. Körülbelül 1 héttel előbb szükséges foglalni.
The Lecture Room
sktech lecture_01.jpg
skecth lecture_02.jpg
sketch lecture_03.jpg
sketch lecture_04.jpg
The Gallery
A sketch 10 éves évfordulójára (ami tavaly volt), Martin Creed brit Turner-díjas művész és zenész találta ki ezt a design-t, amely az étel-művészet-design-funkcionalitás határait kívánja feszegetni. Ahogy láthatjuk, nincs 2 egyforma tárgy, mint nálunk a romkocsmákban, de egy percig se gondoljuk, hogy ezeket csak úgy innen-onnan összeszedették. Itt minden szisztematikus, így például minden egyes evőeszköz, pohár, szék és asztal különböző és kifejezetten az étterem számára gyártva. 
A non-profit sketch Gallery Alapítvány az elmúlt évtizedben több, mint 50 videó installációt rendezett az étteremben, olyan művészekkel, mint Jonas Mekas (volt szerencsém látni tavaly élőben a Serpentine Galériában),  Carsten Nikolai vagy Sylvie Fleury.
Sketch-01.jpg
Sketch-03.jpg
Sketch-04 (1).jpg
Sketch-05.jpg
The Parlour
Kávézó, cukrászda nappa, este 9-től pedig bár kizárólag klubtagoknak. A menüt érdemes megnézni, szórakoztató.
parlour_02.jpg
parlour_03.jpg
The Glade
A The Glade bár egyfajta modern tündérmesébe kíván minket helyezni, Carolyn Quartermaine és Didier Mahieu művészek decoupage technikával hozták létre a falakon az elvarázsolt erdőt. És bár a dél-franciaországi rattan bútorok jól néznek ki, sztem egyáltalán nem illenek ide, de ez csak az én magánvéleményem.
glade_01.jpg
glade_02.jpg
glade_04.jpg
 
glade_06.jpg
 
The East Bar
 
eastbar_01.jpg
 
eastbar_02.jpg
 
eastbar_03.jpg
 
eastbar_04.jpg
 
 
 
 
 
És ne felejtsük el meglátogatni a mosdót. Noe Douchafour Lawrance designer tervezte az űrwécét, ahol is egy tojásba kell beülni. (a sketch honlapján amúgy rosszul van írva szegénynek a neve)
 
zoom_23_zoom2.jpg
 
IMG_0176.jpeg
 
zoom_21_zoom_sketch.jpg
 
sketch, 9 conduit street, London W1S 2XG
 
Képek: honlap, Noe Douchafour Lawrence
Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.
sketch - A 2 Michelin-csillagos londoni design paradicsom Tovább