Éljenek a 40 feletti nők!

Luxuscsokit gyártanak a magyarok Londonban

Luxuscsokit gyártanak a magyarok Londonban

A londoni Southbank Centre-en március végén rendezték meg az éves szabadtéri csokifesztivált az angol csokiélet prominens szereplőivel. A közel 50 kiállító között két magyar márkát is találtunk, és volt tokajis, sós karamellás és marcipános csoki is. Londoni emberünk, a megrendelésre személyre szabott útiterveket készítő Neverordinary London tulajdonosának (yes, it's me) élménybeszámolója.

Tovább a cikkre!

Neverordinary London a Facebookon ITT.

csoki_koll1.jpg

csoki_koll2.jpg

csoki_koll3.jpg

Luxuscsokit gyártanak a magyarok Londonban Tovább
Legyél te is David Bowie!

Legyél te is David Bowie!

David-bowie-is-selfridges_0.jpg

 

A híres londoni áruház az Oxford Street-en, a Selfridges április 4-én megnyitja a London Concept Store-ját, amelynek első témája David Bowie lesz. Ami nem véletlen, hiszen idén Londonban David Bowie folyik a csapból is, több okból kifolyólag, hogy stílszerű legyek. Március 23-án megnyílt a várva várt David Bowie kiállítás a Victoria & Albert Múzeumban, amit annyira vártak már sokan, hogy a nyitás előtt több, mint 40 ezer jegy elkelt. A minden idők egyik legbefolyásosabb zenészének és előadójának tartott Bowie-nak, több mint 300 tárgya lesz kiállítva, a többi között kézzel írott dalszövegek, eredeti kosztümök, mindenféle videók, Bowie saját hangszerei....

 

Legyél te is David Bowie! Tovább
Húsvéti tobzódás Londonban - óriás tojásszobrok, pápanyalóka és csokivadászat

Húsvéti tobzódás Londonban - óriás tojásszobrok, pápanyalóka és csokivadászat

Úgy tűnik végre a nap is kisüt, úgyhogy itt az idő egy kis kimozdulásra!
Ajánlónk a húsvéti hosszú hétvégére Londonban.

Barangolás 103 óriás tojásszobor között a Covent Gardenben 
(március 28 - április 1)
A Lindt csodacsokigyár jótékonysági célú, az egész országot bejárt tojáskiállítása ezen a hétvégén érkezik vissza Londonba. A februárban indult játék záróeseményeként a Covent Garden-ben kerülnek kiállításra a különböző művészek által tervezett és díszített óriástojások.
Olyan művészek vettek részt a tojásdíszítésben, mint a filmrendező Sam Taylor-Johnson (legismeretebb alkotása a Nowhere boy, John Lennon fiatal éveiről), vagy a leginkább az élethű fagyis szobrairól ismert Anna Barlow.
A tojások az angol postaládákat idéző díszítéstől egészen az absztrakt formákig színesen sorakoznak majd a Covent Gardenben, a Lindt pedig az arany csokinyulaival és az őrületesen finom csokitojásaival várja a látogatókat. 
Az esemény facebookoldala itt található.
A belépés ingyenes.

lindt bigg egg hunt.jpg

 

Húsvéti tobzódás Londonban - óriás tojásszobrok, pápanyalóka és csokivadászat Tovább
Nekem ez London - Keve Márton, sous chef

Nekem ez London - Keve Márton, sous chef

Név: Keve Márton 

Foglalkozás: sous chef (helyettes konyhafőnök), Mishkin's

Végzettség: vendéglátó technikus

Megtalálható: Facebook

Kedvenc linkjeid? Bűvösszakács, Manzardcafe, The London Foodie, Very Good Food, Malackaraj, Kapanyel, Great British Chefs

A fotókon látható ételeket Marci készítette. 

Mennyi ideje élsz Londonban? 4 éve érkeztem, de egy fél évet Spanyolországban töltöttem ebből az időből.

Hogyan jutottál ki? Miért? Egy barátom, aki akkor már Angliában dolgozott keresett meg azzal, hogy lenne munkalehetőség. Kaptam az alkalmon, először Bristolban szállt le a gépem, utána Herefordban (közel a walesi határhoz) dolgoztam egy hónapot. A véletlen úgy hozta, hogy egy hónappal később végül tovább kellett mennem Cardiffba, ami mese egy hely volt számomra akkoriban. Sok tágas,zöld park és barátságos walesi emberek, akik nem restellték az időt, hogy angolul tanítsanak, még munka közben is. Ideális élethelyzet volt, de többet akartam, ezért egy fél év után úgy döntöttem, hogy Londonba megyek, ugyanis fájó, de akkoriban egy darab Michelin-csillagos étterem nem volt Cardiffban, én pedig eltökélten szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen minőségű helyen.

photo.JPG

 

Jelenleg a Mishkin’s-ben dolgozom konyhafőnök helyettesként. A Mishkin's egy elég szabad felfogású new yorki zsidó ételekből merítkező étterem. Természetesen nem vesszük magunkat véresen komolyan, vannak sertésből készülő dolgaink is, illetve próbálunk minél egyszerűbb dolgokat a menün tartani. A főnököm Russell Norman a legendássá vált Polpo étteremegyüttes értelmi szerzője és tulajdonosa. Az ő tisztánlátása és a pofonegyszerű vendéglátási logikája az, ami sikerre vitte a mára már 6 étteremre hízott Polpo birodalmat. Nincs semmi komplikált dolog a menün, de ami van annak a lehető legjobbnak kell lennie, illetve csakis komfort ételeket tartunk, amiket mindenki jól ismer. Abszolút sallangmentes konyha, semmi dekonstrukció, semmi hab, se por, a mártások is nagyon puritánok. Ez is egy érdekes bugyra a vendéglátásnak, csillagok ide, csillagok oda.

Nekem ez London - Keve Márton, sous chef Tovább
Cukorból a kerítés - Megnyílt a világ első sütiből készült szállodája Londonban

Cukorból a kerítés - Megnyílt a világ első sütiből készült szállodája Londonban

A londoni Soho-ban múlt héten megnyílt az első olyan szálloda, ahol a szobákban (majdnem) minden megehető, ugyanis süteményből van. Így például van itt vaníliás piskóta párna, 1081 habcsókból készült szőnyeg, macaron-nal borított fal és ablak, mályvacukor füzér, karamellás pattogatott kukoricával teli kád és ehető könyvek az éjjeliszekrényen.

A 8 szállodai szoba kialakításához 14 sütikészítő ember 2000 órán keresztül sütött, 600 kiló cukrot használtak fel és 900 órát vett igénybe a dekorálás.

Mind a nyolc szoba más és más ihletésű valamilyen különleges süteménnyel, például a "Karib-tengeri kalóz" szobában egy hatalmas kincsesláda van ehető gyöngyökkel, a Csendes-óceáni ihletésű szobában 2 méter magas Húsvét-szigeteki süteményszobor található, maja szobában pedig egy tejkaramella templomba haraphatunk bele.

És mielőtt azt mondanánk, hogy "hú, mekkora ötlet" (persze az), ez is egy marketing fogás. Méghozzá Nagy-Britannia legnagyobb nádcukor márkájának, a Tate & Lyle Sugar-nak egy kampánya, amely új nádcukor termékeinek bevezetésére készült. Így a 8 szoba, 8 különböző cukorral készült.

A Twitteren meghirdetett versenyben, pedig egyetlen éjszakára kisorsolták a szobát egy szerencsés párnak.

A projekt kurátora Miss Cakehead - személyes kedvencem - aki szabadúszó kreatív PR-es (olyan ügyfelekkel dolgozik mint a Google, az EMI vagy a London Dungeon), másfelől pedig szabadidejében ételművész és általában nagyon elborult dolgokat talál ki. Ott van például a Resident Evil 6 beharangozójára beüzemeltetett ehető emberi végtagokat árusító londoni hentesbolt vagy a Valentin-napi vagina muffinja...A Facebook-on ITT lehet imádni.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

e3.jpg

e2.jpg

 

e1.jpg

 

e4.jpg

 

e5.jpg

 

e6.jpg

 

e7.jpg

 

e8.jpg

 

Fotók: Nathan Pask

Cukorból a kerítés - Megnyílt a világ első sütiből készült szállodája Londonban Tovább