Éljenek a 40 feletti nők! - NeverOrdinaryWoman

Az autóban hagyott kutya csöndessége - Martin Usborne fotókiállítása a londoni Little Black Galériában

Az autóban hagyott kutya csöndessége - Martin Usborne fotókiállítása a londoni Little Black Galériában

Március 19-én nyílik a londoni Little Black Galériában Martin Usborne fotós kiállítása, "Az autóban hagyott kutya csöndessége" címmel. Persze angolul frappánsabban hangzik: The Silence of Dogs in Cars.

A fotókiállítás témáját az adta, hogy Usborne-t egyszer a szülei az autóban hagyták amíg vásároltak a szupermarketben és a félelemmel teli várakozás, - mi van ha nem jönnek vissza? - emléke a mai napig benne maradt. A 2 éven keresztül fotózott kutyusokról könyv is megjelent, - amúgy a Kickstarteren szedte rá össze a pénzt, - ezt a galériában március 23-án dedikálja a fotós. A képek természetesen beállítottak.

A képek természetesen megvásárolhatóak, árak ITT, olyan 2000 font körül már szerezhetünk egyet.

Usborne műveivel az ember és állat közötti kapcsolatot vizsgálja, a következő projektje is állatos, "A Year To Help: How Many Animals Can 1 Man Save in 365 Days?"  vagyis "Hány állatot tud egy ember megmenteni 1 év alatt?", www.yeartohelp.com

Martin Kelet-Londonban lakik feleségével és 2 kutyájukkal.

A kiállítás április 27-ig látogatható.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

martin-usborne-6 (2).jpg

Prince.jpg

Hector2.jpg

martin-usborne-3 (1).jpg

dasher.jpg

Az autóban hagyott kutya csöndessége - Martin Usborne fotókiállítása a londoni Little Black Galériában Tovább
Jamie Oliver multifunkciós gasztróintézményt nyitott a Notting Hill-en - A tradicionális angol reggeli még mindig sláger

Jamie Oliver multifunkciós gasztróintézményt nyitott a Notting Hill-en - A tradicionális angol reggeli még mindig sláger

14 év telt el azóta, hogy a BBC műsorra tűzte a Pucér szakács című főzőműsort James Oliver-rel, amitől egy csapásra híres lett. És ő még most is csak 37, azóta is a képernyőn, kiadott majdnem 20 könyvet, 11 évig volt a Sainsbury reklámarca, hátrányos helyzetű fiatalokból szakácsot faragott saját Fifteen nevű éttermeiben, olasz étteremhálózatot működtet Jamie's Italian néven, kampányol az egészségesebb iskolai étkeztetésért és nemrégiben a Youtube-on videocsatornát is indított Jamie Oliver FoodTube néven. (amúgy egészen vicces és tele van őrült arcokkal) És biztosan ki is hagytam sok mindent..

Az egyik legújabb intézménye a Notting Hill szívében fekvő Recipease, ami igazán multifunkciós, hiszen minden van itt. Először is lehet itt főzni tanulni - Wellington bélszín óra 80 font, de van minden a kenyérsütéstől a tésztán át a csirkecsontozásig -, a kétszintes épületben, mind alul, mind felül középen találhatóak a főzőpultok. Aztán lehet itt vásárolni ételt-italt, péksüteményt vagy előre elkészített ételeket elvitelre, és mindenféle főzéssel kapcsolatos tárgyat, mindez a főzőpultok körül kialakítva. Böngészés közben pedig belepillanthatunk mások főzőórájába is. És természetesen lehet itt enni-inni is. Ha csak egy kávét akarunk elvitelre, azt már rögtön a bejáratnál megkaphatjuk. Ha viszont kényelmesebben szeretnék fogyasztani, akkor a felső szintre kell fellátogatni. Jamie már reggel 9-kor kinyit, ilyenkor csak reggeli menü van - például full English breakfast, The Works néven vagy  Egg and Bacon szendvics - , ebédidőben bővül a kínálat, például pizzával, amit lent sütnek, aztán este megint változik a menü. A legdrágább fogás a rozmaringos bélszín saláta, 12 font, természetesen angol marhából. Az is jó itt, hogy egyedül is be lehet ülni, magánzóknak külön ki van alakítva az ablaknál hely. Már többször betértem ide, jó a hangulata, el lehet merülni a részletekbe, nézgelődni, bámészkodni, mielőtt belevetnénk magunkat az 5 percnyi sétára található Portobello utcai piac forgatagába.

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

j1.jpg

j2.jpg

 

 

j12.jpg

 

Jamie Oliver multifunkciós gasztróintézményt nyitott a Notting Hill-en - A tradicionális angol reggeli még mindig sláger Tovább
Alexander McQueen: Erzsébet-kori kalandozások

Alexander McQueen: Erzsébet-kori kalandozások

Már januárban bejelentették, hogy a brit Alexander McQueen márka kreatív igazgatója, Sarah Burton állapotos, méghozzá ikreket vár, így a 2013-as őszi nagy bemutató helyett, zártkörű, visszafogott prezentáció lesz Párizsban. 

A kollekció valóban visszafogott, abban a tekintetben, hogy összesen 10 darabból áll. Abban a tekintetb

2.jpg.r.nocrop.w2400.h2400.jpg

en viszont egyáltalán nem, amit látunk. Sarah Burton visszanyúlt a történelembe és elővette a dicsőséges Angliát és az Erzsébet kori kosztümöket, kicsit leporolta őket és hozzáadott még ezt-azt. A ruhák a végletekig kidolgozottak, mindenhol gyöngy, csipke, hímzés, tovább szofisztikálva bizarr fejdíszekkel (és alatta az aprólékos frizurával), többujjas gyűrűkkel, gyöngyharisnyával és szegecses bőrcsizmával. Csodálatos!

1.jpg.r.nocrop.w2400.h2400.jpg

4.jpg.r.nocrop.w2400.h2400.jpg

3.jpg.r.nocrop.w2400.h2400.jpg

5.jpg.r.nocrop.w2400.h2400.jpg

_D7Q0109.450x675.JPG

_D7Q0171.450x675.JPG

6.jpg.r.nocrop.w1800.h1800.jpg

9.jpg.r.nocrop.w1800.h1800.jpg

10.jpg.r.nocrop.w2400.h2400.jpg

Facebook neverordinary London oldalán további hírek, képek, sztorik.

Képek: style.com, The Cut

Alexander McQueen: Erzsébet-kori kalandozások Tovább